Als van oorsprong Nederlandse telecom aanbieder is yoin (voorheen Youfone) een van de weinige nog 100 % onafhankelijk telecom aanbieder in België. yoin biedt internet en gsm-abonnementen. Hier vind je de belangrijkste informatie van yoin.

Naamsverandering Youfone

In april 2024 heeft Youfone zijn naam veranderd naar yoin. Buiten de naamsverandering en een nieuwe naam voor de klantenzone (MyYoin), verandert er voor Youfone klanten niets.

yoin in het kort

Over yoin

 • Opgericht in 2008
 • Actief in heel België
 • Gebruikt het gsm-netwerk van Proximus
 • 4,2 / 5 op Trustpilot (2.669 reviews)

Aanbod yoin

 • Internet abonnementen
 • Gsm-abonnementen

Tijdlijn yoin

 1. 2008 - oprichting Youfone
 2. 2021 - toetreding Belgische telecommarkt
 3. 2021¡4 - naamsverandering naar yoin

Wie is yoin?

yoin is een van oorsprong Nederlandse telecom aanbieder die in 2008 is opgericht. Pas in het begin van 2021 traden ze ook toe tot de Belgische telecommarkt, waar ze gebruik maken van het gsm-netwerk van Proximus. Tot april 2024 stond yoin in België bekend als Youfone.

yoin biedt internet en gsm-abonnementen aan. De internet abonnementen worden pas sinds kort aangeboden.

Contactmogelijkheden yoin

Het is mogelijk om zowel digitaal als telefonisch als offline met yoin contact op te nemen.

 • yoin telefoonnummer: 1988 (klanten) / 078 48 61 11 (niet-klanten)
 • yoin e-mail: [email protected]
 • Per post
 • MyYoin

Openingsuren van de klantendienst van yoin

Het is mogelijk om met yoin contact op te nemen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 18:00 uur. Op mailcontact streeft yoin drie werkdagen terug te komen.

Adres van yoin

Het postadres van yoin bevindt zich in Scanning.

Youfone NV
Postbus 20104
1101 Scanning

Het kantoor van yoin bevindt zich in Nederland, in Rotterdam (Wenna 505, 3013 AL Rotterdam).

Aanbod van yoin

Het is mogelijk om bij yoin gsm- en internet abonnementen af te sluiten. Deze telecom aanbieder biedt een groot aantal gsm-abonnementen aan, waarbij je een gsm-abonnement dient te kiezen op basis van de hoeveelheid belminuten / sms'en en de hoeveelheid data. Bovendien kun je bij Youfone gebruik maken van 5G.

Er worden door Youfone vijf internet abonnementen aangeboden: één met VDSL en vier met glasvezel. Voordat je een glasvezel abonnement kunt afsluiten, zul je moeten nagaan of het mogelijk is om je woning aan te sluiten op het Proximus glasvezel netwerk. Als dit het geval is, kun je bij yoinkiezen tussen vier glasvezel abonnementen met verschillende internetsnelheden.

Review van yoin

Elk jaar wordt er door de Ombudsdienst voor Telecommunicatie een rapport uitgebracht waarin zij ingaan op de klachten die zij het jaar daarvoor hebben ontvangen. De Ombudsdienst is een bemiddelaar die klanten en telecom aanbieders helpt met het vinden van oplossingen voor problemen waar ze samen niet uitkomen.

In het rapport over de klachten van 2023 zijn er over yoin (in het rapport nog als Youfone) slechts 31 klachten bij de Ombudsdienst binnengekomen. Dit betekent dat er een kleine toename is geweest in het aantal klachten ten opzichte van 2022, maar doordat yoin is blijven groeien in 2023, is dit logisch.

Op Trustpilot ontvangt yoin (als Youfone) naar aanleiding van 2.669 reviews een score van 4,2 / 5 (6 februari 2024).

Meer informatie over Yoin