ING bank België: alle informatie en overzicht aanbod


ING België is de Belgische tak van de Nederlandse bankgroep ING Groep NV. ING Groep is een financiële instelling die wereldwijd opereert en klanten bedient. Het is een van de grootste financiële instellingen in Europa. ING biedt dus ook haar diensten aan in de Benelux met meer dan 1,2 miljoen klanten, zowel particulieren als professionelen.

Aanbod ING België

ING is een van oorsprong Nederlandse bank die internationaal actief is. Het bedrijf biedt meerdere financiële diensten aan, waaronder leningen en rekeningen. De belangrijkste financiële producten en diensten van ING België zijn:

 • Rekeningen: verschillende soorten zichtrekeningen en spaar- en termijnrekeningen.
 • Leningen: hypothecaire leningen en persoonlijke leningen die voor een groot aantal verschillende situaties kunnen worden afgesloten.
 • Beleggingen: diensten om beleggen makkelijker te maken. Deze diensten lopen uiteen van beleggen met een persoonlijke adviseur tot de mogelijkheid om zelf online te handelen in aandelen en obligaties.
 • Pensioen: manieren om door middel van langetermijnsparen een goed pensioen op te bouwen.
 • Verzekeringen: verschillende soorten verzekeringen, waaronder brand- en autoverzekeringen.

Meer weten over financiën?

Bekijk alle banken en financiële instellingen in België.

Rekeningen en sparen ING

ING biedt verschillende soorten (spaar)rekeningen aan. In de meeste gevallen is het grootste verschil te vinden in de rente, maar ook in bepaalde restricties waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een maximum aantal transacties of een periode waarin je geen geld op kunt nemen. De rekeningen die je op dit moment bij ING af kunt sluiten zijn:

 • ING spaarrekeningen
  • ING klassieke spaarrekening (geen maximale of minimale stortingen)
  • ING Tempo Sparen (maximale storting en hogere basisrente)
 • Spaarrekening voor periodiek sparen
 • Spaarrekening voor jongeren
 • Automatisch sparen

ING Tempo Sparen

Met ING Tempo Sparen spaar je op een gestructureerde manier en stort je maximaal 500 euro per maand. De rente bij ING Tempo Sparen ligt hoger. De basisrentevoet bedraagt 1,20% op jaarbasis. Daarnaast ontvang je ook een getrouwheidspremie van 1,80% op jaarbasis na 1 jaar.

Leningen ING

ING biedt in België drie verschillende soorten categorieën voor leningen aan:

 1. Lening voor een woning
  • Hypothecaire lening
  • Renovatielening
  • Energielening
 2. Lening voor een voertuig
  • Autolening
  • Lening elektrische auto
  • Motorlening
  • Fietslening
 3. Lening voor andere doeleinden
  • Persoonlijke lening
  • Geldreserve

Hoewel de leningen in dezelfde categorie vallen, verschillen de voorwaarden meestal wel. Zo kan je bijvoorbeeld voor een lening die goed is voor het klimaat (energiebesparing, elektrische auto, etc) aantrekkelijke voorwaarden krijgen.

ING klantendienst contacteren

Klanten van de ING bank kunnen de klantendienst op een aantal verschillende manieren bereiken. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de ING klantendienst weergegeven.

ING bank contact
ContactmethodeContactgegevens
ING telefoonnummer+32 2 464 60 01
ING e-mailadres[email protected]
ING phising melden e-mailadres[email protected]
ING online chatIn de ING Banking-app

In de ING Banking-app is het mogelijk om tijdens de openingsuren met een medewerker te chatten. Buiten de openingsuren is er een digitale assistent beschikbaar die je vragen kan beantwoorden.

Openingsuren klantendienst ING

De klantendienst van ING is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur. In het weekend en op feestdagen is de klantendienst gesloten. Om advies van een medewerker van ING te ontvangen op een kantoor, telefonisch of via een videocall, kan je een afspraak maken op de website.

Wie is ING Belgie?

ING België is de Belgische tak van ING Groep, een Nederlandse multinational op het gebied van bankieren en financiële dienstverlening. ING België bedient zowel particuliere als zakelijke klanten en biedt een breed scala aan financiële producten en diensten.

ING biedt meerdere financiële diensten aan, waaronder spaar- en betaalrekeningen, leningen, hypotheken, beleggingsproducten, verzekeringen, pensioenplanning en zakelijke diensten zoals zakelijke leningen en cashmanagement. Ze hebben ook online platformen en mobiele apps waarmee klanten hun bankzaken gemakkelijk kunnen beheren.

De diensten van ING staan internationaal bekend als innoverend. In België hebben ze verschillende digitale en technologische initiatieven gelanceerd om het bankieren voor klanten te verbeteren. Dit omvat het bevorderen van online en mobiele bankdiensten, evenals investeringen in nieuwe technologieën om klanten een betere ervaring te bieden. Daarnaast bezit ING in België nog steeds over een uitgebreid netwerk van filialen verspreid over het hele land.

Geschiedenis en groei ING België

De ING Groep werd opgericht in 1991 na een fusie van de Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. Deze fusie creëerde een financiële reus met een breed scala aan diensten, waaronder bankieren, verzekeringen en vermogensbeheer. ING begon al snel met zijn internationalisering en breidde zijn activiteiten uit naar verschillende landen over de hele wereld, waaronder België, waar het de BBL overnam.

ING heeft door de jaren heen verschillende overnames en fusies doorgevoerd om zijn positie op de wereldwijde financiële markt te versterken. Enkele opmerkelijke overnames waren die van Barings Bank in 1995 en de overname van de Amerikaanse verzekeraar Aetna's financiële dienstenactiviteiten in 2000.