AXA Bank België is een retailbank die deel uitmaakt van de internationale AXA Groep, gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Ze richten zich op het bieden van bankdiensten zoals spaarrekeningen, leningen en beleggingsproducten aan particulieren en kleine tot middelgrote ondernemingen in België.

Wie is AXA Bank België?

AXA Bank in België is een onderdeel van de AXA Groep, een internationaal bekende financiële dienstverlener. AXA Bank België richt zich voornamelijk op retailbankieren voor particulieren en kleine tot middelgrote ondernemingen. Ze bieden een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder spaarrekeningen, leningen, hypotheken en beleggingsproducten.

De bank staat bekend om zijn klantgerichte benadering en heeft een uitgebreid netwerk van onafhankelijke bankagenten en makelaars verspreid over België. Dit model stelt hen in staat om gepersonaliseerde service te bieden die is afgestemd op de lokale behoeften van hun klanten.

AXA Bank heeft ook een sterke focus op digitale innovatie, waardoor klanten toegang hebben tot hun rekeningen en transacties kunnen uitvoeren via online en mobiele platforms. Dit past in de bredere strategie van de AXA Groep om digitale oplossingen te integreren in al hun diensten.

Oprichting AXA Bank

AXA Bank is een filiaal van AXA in Frankrijk. Het werd opgericht in 1994 onder de naam Banque Directe en was een filiaal van de Paribas maar werd in 2002 na de overname door AXA Groep hernoemd tot AXA Bank. In juni van het jaar 2007 koos het uitvoerend comité van de AXA Groep voor een gemeenschappelijke Europese strategie i.v.m. bankieren. Dit leidde tot de oprichting van AXA Bank Europe NV, i.e. de Europese bank met hoofdkantoor in Brussel.

AXA Bank België werd opgericht in 2000. Het kwam voort uit de fusie van Ippa en Anhyp. In 2002 werd AXA Royaal België AXA België. Het bankbedrijf zelf blijft AXA Bank België, afgekort AXA Bank.

Aanbod AXA Bank

AXA Bank biedt een aantal verschillende financiële producten aan. Je kunt bij AXA onder andere terecht voor:

  • Leningen: hypothecaire lening, renovatielening, groene lening, autolening, fietslening, persoonlijke lening, enz.
  • Rekeningen en betaalkaarten: spaarrekening, zichtrekening, termijnrekening, creditcard, enz.
  • Beleggen: beleggingsplan, pensioensparen, etc.
  • Verzekeringen: autoverzekering, woningverzekering, familiale verzekering, rechtsbijstandverzekering, ziektekostenverzekering.

Meer informatie over banken?

Bekijk alle banken in België.

Hoe klantendienst AXA Bank contacteren?

De klantendienst van de AXA Bank is op een aantal verschillende manieren te bereiken. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de AXA Bank in België weergegeven.

Contact klantendienst AXA Bank
ContactmethodeContactgegevens
AXA telefoonnummer gestolen kaart+32 (0)78 170 170
Algemeen telefoonnummer AXA Bank+32 3 286 66 00
Contactformulier AXA BankContactformulier
Klachtenformulier AXA BankKlachtenformulier
Social mediaX (Twitter) of Facebook

Om je betaalkaart te blokkeren dien je contact op te nemen met het bovenstaande telefoonnummer van Card Stop. Dit nummer is 24/7 bereikbaar voor een onmiddellijke blokkering van bankkaarten en betaaltoepassingen in het geval van verlies of diefstal.

Adres AXA Bank België

Het kantoor van AXA Bank is te vinden in Anderlecht op het onderstaande adres.

AXA Bank Belgium
Sylvain Dupuislaan 251
1070 Anderlecht