BNP Paribas Fortis, onderdeel van de wereldwijde BNP Paribas Groep, is een toonaangevende bank in België die een breed scala aan financiële diensten biedt aan zowel particuliere als zakelijke klanten. BNP Paribas Fortis heeft een uitgebreid aanbod van bankproducten, waaronder leningen, spaarrekeningen en beleggingsadvies.

Aanbod BNP Paribas Fortis België

BNP Paribas Fortis biedt in België een aantal verschillende diensten en producten aan. Je kunt bij BNP Paribas Fortis onder andere terecht voor:

  • Kredietkaarten: verschillende soorten kredietkaarten, waaronder de Hello Kredietkaart, Visa Classic Kredietkaart en Mastercard Gold Kredietkaart.
  • Online en mobiel bankieren: online bankieren via de applicatie en website van BNP Paribas Fortis.
  • Leningen: verschillende soorten leningen, waaronder hypothecair krediet, overbruggingskrediet, renovatieleningen en energieleningen.
  • Brandverzekeringen: voor huurders en verhuurder
  • Pensioen: verschillende manieren om pensioen op te bouwen, waaronder een pensioenspaarfonds, spaarverzekering en langetermijnsparen.

Meer informatie over banken?

Bekijk alle banken in België.

Klantendienst BNP Paribas Fortis contact

De klantendienst van BNP Paribas Fortis is op een aantal verschillende manieren te bereiken. Bekijk hieronder de contactgegevens van de BNP Paribas Fortis klantendienst.

BNP Paribas Fortis contact
ContactmethodeContactgegevens
Algemeen BNP Paribas Fortis telefoonnummer02 762 60 00
Telefoonnummer gestolen of verloren kaart+32 (0)78 170 170
BNP Paribas Fortis ChatOnline chat
BNP Paribas Fortis contactformulierOnline contactformulier

Om je betaalkaart te blokkeren dien je contact op te nemen met het bovenstaande telefoonnummer van Card Stop. Dit nummer is 24/7 bereikbaar voor een onmiddellijke blokkering van bankkaarten en betaaltoepassingen in het geval van verlies of diefstal.

Openingsuren BNP Paribas Fortis klantendienst

De telefonische klantendienst van PNB Paribas Fortis is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Adres BNP Paribas Fortis België

Het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in België is te vinden in Brussel op het onderstaande adres.

BNP Paribas Fortis NV
Warandeberg 3
1000 Brussel

Wie is BNP Paribas Fortis België?

BNP Paribas Fortis is een toonaangevende bank in België en maakt deel uit van de BNP Paribas Groep, een van de grootste bankgroepen ter wereld. BNP Paribas Fortis een uitgebreid assortiment van financiële producten en diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten, waaronder spaar- en betaalrekeningen, leningen, hypotheken, en beleggingsadvies.

De bank staat bekend om haar sterke positie op de Belgische markt en biedt ook internationale diensten dankzij het wereldwijde netwerk van de BNP Paribas Groep.

Oprichting BNP Paribas Fortis

BNP ontstond in 1966 uit de fusie van de twee grootste openbare banken in Frankrijk. Ze werd de eerste Franse spaarbank en de zesde in de wereld. Deze fusie kwam op een moment van bancaire hervormingen geïnitieerd door Michel Debré, de toenmalige verantwoordelijke minister om “de structuur van de grote banken te versterken en hun activiteiten uit te breiden”.

Uit deze fusie kwam dus een belangrijke speler op het internationale toneel. BNP profileerde zich als een sterke bank zowel in Frankrijk als in het buitenland. De bank werd geprivatiseerd in 1993.

Banque de Paris et des Pays-Bas (Bank van Parijs en van de Lage Landen) werd in 1872 opgericht in Parijs en was een investeringsbank. De bank vestigde zich in Frankrijk alvorens ze haar diensten ook op het internationale markt aanbod. Banque de Paris et de Pay-Bas werd genationaliseerd in 1982 en geprivatiseerd in 1987 en werd daarna bekend onder de naam Paribas. Het had 3,8 miljoen aandeelhouders.

BNP Paribas ontstond in het jaar 2000 uit de fusie tussen BNP en Paribas.

Fortis kwam tijdens de bankencrisis in een negatieve spiraal terecht. De aandelen daalden dramatisch en klanten verloren het vertrouwen in de bank. De regering besloot in te grijpen om een verdere neergang te vermijden. België, Nederland en Luxemburg namen samen een aandeel van 49% in Fortis. De aandelen van Fortis stegen aanvankelijk maar daalden daarna opnieuw.

De reddingsactie bleek dus niet voldoende. De Belgische regering besliste om zo goed als alle aandelen van Fortis over te nemen (99,3%). Het wisselde die aandelen echter in met BNP Paribas. BNP Paribas kreeg zo 75% van Fortis in handen, de Belgische regering 11 à 12%. De naam veranderde in 2009. Ondertussen bezit BNP Paribas zo goed als alle aandelen.