Heb je vragen over je telecom abonnementen of heb je hulp nodig?

De telecom experts van KillMyBill helpen je gratis met al je vragen en problemen.

Advertentie

Heb je vragen over je telecom abonnementen of heb je hulp nodig?

De telecom experts van KillMyBill helpen je gratis met al je vragen en problemen.

Advertentie

Wat moet je doen bij een verhuis met internet, TV en gsm?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Telecom verhuizen

Ga je verhuizen? Wanneer je reeds klant bent bij een telecom aanbieder, bestaat de uitdaging om je telecomabonnementen (internet, televisie en telefoon) over te schakelen naar een nieuw adres zonder lang te moeten wachten. Om dit te doen, moet je goed plannen. Wij vertellen je in deze gids hoe je te werk gaat.

Wat moet je bij een verhuizing doen?

Wat je bij een verhuizing dient te doen, is afhankelijk van enkele factoren. Allereerst bepaalt het type abonnement dat je hebt wat je vervolg stappen zijn. Daarnaast ben je ook afhankelijk van je telecom aanbieder. Je telecom provider zult namelijk ook op je nieuwe adres de diensten moeten leveren. Als gevolg hiervan, zijn er twee opties:

  • Je behoudt je diensten en verhuist ze mee naar je nieuwe adres.
  • Je dient nieuwe abonnementen af te sluiten bij een andere provider.

Gratis hulp met je telecom abonnementen verhuizen! (Gratis dienst)

Ga je verhuizen? Bel KillMyBill voor gratis en vrijblijvend hulp bij het verhuizen van al je telecom abonnementen.

Gratis hulp met je telecom abonnementen verhuizen!

Ga je verhuizen? Laat KillMyBill je gratis terugbellen voor gratis en vrijblijvend hulp bij het verhuizen van al je telecom abonnementen.

Vaste telefonie, televisie en internet verhuizen

Als je internetabonnement hebt - eventueel met televisie en / of vaste telefonie - dien je jouw verhuis aan je telecom aanbieder door te geven, zodat je in je nieuwe woning kunt genieten van dezelfde diensten als momenteel het geval is. De stappen die je hiervoor dient te doorlopen, zijn als volgt:

  1. Stel je telecom aanbieder op de hoogte van je verhuis.
  2. Maak een afspraak voor de installatie in je nieuwe woning.
  3. Wees thuis wanneer de technieker langskomt voor de installatie.

Hoe informeer je jouw telecom aanbieder over je verhuis?

Het informeren van je telecom aanbieder over je verhuis dien je in de meeste gevallen via een contactformulier op de website van de telecom aanbieder te doen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om dit via de online klantenzone van de telecom provider te doen. In onderstaand overzicht vind je per telecom aanbieder exact hoe je jouw verhuis doorgeven moet.

Hoe geef je aan je telecom aanbieder je verhuis door?
Telecom aanbiederHoe doorgeven?Wanneer doorgeven?
edpnetonline contactformulierMinimaal drie weken voor je verhuis
Mobile VikingsEén van de contactmanierenMinimaal drie weken voor je verhuis
OrangeTerugbelverzoekMinimaal drie weken voor je verhuis
ProximusMyProximusDrie tot vier weken voor je verhuis
ScarletMijn ScarletMinimaal twee weken voor je verhuis
TelenetMijn Telenet of telefonischMinimaal twee weken voor je verhuis
TV VLAANDERENEén van de contactmanierenMinimaal vier weken voor je verhuis
VOOmyVOOMinimaal drie weken voor je verhuis
ZunyMyZunyMinimaal vier weken voor je verhuis

Houd er rekening mee dat als er in je nieuwe woning nog geen installatie is geweest van je nieuwe telecom aanbieder, je nog ruimer van tevoren je verhuis door dient te geven aan de provider. Op deze manier is er namelijk voldoende tijd om de installatie(s) in te plannen in je nieuwe woning. Als je te kort van tevoren je verhuis doorgeeft, kan niet gegarandeerd worden dat je vlak na je verhuis al over internet, televisie en vaste telefonie beschikt.

Nadat je aan je telecom aanbieder je verhuis hebt doorgeven, zullen zij met jou contact opnemen voor het inplannen van een afspraak van de installatie. Of er kosten verbonden zijn aan het verhuizen van je abonnementen en de installatie in je nieuwe woning, is per telecom aanbieder verschillend. Als je nieuwe woning nog niet op het netwerk van je provider is aangesloten, zullen hier sowieso kosten voor aangerekend worden.

Wat neem je mee bij het verhuizen van je telecom abonnementen?

Welke apparatuur je mee dient te nemen, is afhankelijk van welke diensten je wilt verhuizen en wie je telecom provider is. Bij de ene telecom provider dien je alle apparatuur mee te nemen, terwijl je bij een andere telecom aanbieder niets mee hoeft te nemen.

Het is daarom aan te raden om tijdens het telefoongesprek met je telecom aanbieder na te vragen welke apparatuur je mee moet nemen, kunt achterlaten in je woning en dient terug te sturen naar de aanbieder.

Mobiele telefonie verhuizen

Het verhuizen van enkel een gsm-abonnement is nog eenvoudiger. Omdat hier geen installatie voor hoeft plaats te vinden in je nieuwe woning, is het al voldoende om aan je telecom aanbieder je nieuwe adres door te geven. Je kunt zelf de adreswijziging via de online klantenzone van de telecom aanbieders doorvoeren, maar het is ook mogelijk om hiervoor met de klantendienst van de telecom aanbieder contact op te nemen.

Wanneer moet je jouw abonnementen opzeggen bij een verhuis?

In de meeste gevallen is het mogelijk om je telecom abonnementen mee te verhuizen naar je nieuwe woning, als dit echter niet het geval is, zul je jouw huidige abonnementen moeten opzeggen en abonnementen bij een nieuwe telecom aanbieder moeten afsluiten.

Het opzeggen van je abonnementen bij een verhuis is nodig wanneer je:

  • vanuit het buitenland naar België verhuist;
  • vanuit België naar het buitenland verhuist;
  • naar een adres verhuist waar je huidige telecom aanbieder niet actief is;
  • naar een adres verhuist waar je huidige telecom aanbieder je diensten niet levert (bijvoorbeeld bij fiber);
  • gaat samenwonen en jullie de abonnementen van de andere persoon behouden.

Niet alle telecom aanbieders bieden overal in België hun diensten aan. Het is dus belangrijk om voor je verhuis goed na te gaan of je telecom aanbieder een netwerkdekking heeft op je nieuwe adres. Dit is zowel voor internet als voor mobiele telefonie het geval.

Gratis hulp met je telecom abonnementen verhuizen! (Gratis dienst)

Ga je verhuizen? Bel KillMyBill voor gratis en vrijblijvend hulp bij het verhuizen van al je telecom abonnementen.

Gratis hulp met je telecom abonnementen verhuizen!

Ga je verhuizen? Laat KillMyBill je gratis terugbellen voor gratis en vrijblijvend hulp bij het verhuizen van al je telecom abonnementen.

Hoe moet je een abonnement opzeggen vanwege een verhuis?

Als je vanwege een verhuis je abonnementen wilt opzeggen, is het afhankelijk van de reden van verhuis hoe dit gedaan dient te worden. Het is in alle gevallen mogelijk om zelf je telecom abonnementen op te zeggen bij je huidige telecom provider. Als je binnen België verhuist én een nieuw abonnement afsluit, kun je ook gebruik maken van Easy Switch of de diensten van KillMyBill.

Bij Easy Switch zal je nieuwe telecom aanbieder je abonnementen bij je oude provider voor je opzeggen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is tijdens het afsluiten van je nieuwe abonnementen aan te geven dat je Easy Switch wilt gebruiken, aan te geven wie je huidige provider is en zowel je huidige klantennummer als je Easy Switch nummer door te geven.

De telecom experts van KillMyBill kunnen je ook helpen hiermee. Zij zullen je op basis van je persoonlijke wensen en behoeften helpen met het perfecte abonnement voor jou vinden, je helpen met het nieuwe abonnement afsluiten en je oude abonnementen voor je opzeggen. Snel, eenvoudig, gratis en vrijblijvend! Je kunt onze experts bereiken op: 02 588 57 14.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 57 stemmen vond de informatie nuttig.