Verzekeringen

Vind alle informatie
over verzekeringen in België!

 • Vergelijk verzekeringen en bespaar op je facturen
 • Ontvang gratis advies van onze verzekering experts
 • Stap moeiteloos en snel over

Hoe verzekeringen vergelijken met KillMyBill?

First step background-image
1 2 3
1

Vul je gegevens in of bel ons

Second step background-image
1 2 3
2

Vergelijk alle verzekeraars op basis van prijs en voorwaarden

Third step background-image
1 2 3
3

Kies het contract dat het beste bij je past

Wij vergelijken:

 • Logo Baloise
 • Logo Belfius Assurances
 • Logo Ethias
 • Logo Flora by Ethias
 • Logo ING
 • Logo Yuzzu
 • Logo AG
 • Logo Axa
 • Logo Allianz

Heb je een vraag?

Neem contact op met de verzekerings-experts van KillMyBill voor al je vragen over verzekeringen.

Onze experts zijn te bereiken van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur.

KillMyBill is al meer dan 10 jaar transparant, objectief en voordelig

5 /5
Bedankt voor de goede beoordeling!
5 / 5
3.8 / 5
Anoniem

KillMyBill is een zeer praktische site om prijzen te vergelijken en te besparen

Bekijk meer Bekijk minder
Pierre

Snelle en nauwkeurige site

Bekijk meer Bekijk minder

Veelgestelde vragen

Welke verzekeringen zijn verplicht?

In België zijn de BA-verzekering voor voertuigen en de arbeidsongevallenverzekering wettelijk verplicht. De BA-verzekering dekt de burgerlijke aansprakelijkheid voor voertuigen, en de arbeidsongevallenverzekering is vereist voor werkgevers en particulieren met huispersoneel. Daarnaast kunnen brand- en schuldsaldoverzekeringen contractueel verplicht worden door huurcontracten of banken bij hypothecaire leningen.

Bekijk ook:

Wie is de goedkoopste verzekeraar?

De goedkoopste verzekeraar kan verschillen per klant. De prijs is onder andere afhankelijk van het type verzekering, je adres, leeftijd en meer. Voer daarom altijd een vergelijking uit op basis van een aantal belangrijke criteria om de beste verzekering voor jouw situatie te vinden.

Wanneer kan ik een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

In België kun je jaarlijks overstappen van zorgverzekering tussen 1 oktober en 31 december. Je nieuwe verzekering gaat dan in op 1 januari van het volgende jaar. De aanvraag voor de nieuwe verzekering moet dus voor het einde van het jaar zijn ingediend. Er zijn uitzonderingen waarbij je tussentijds kunt overstappen, zoals bij wijzigingen in de polisvoorwaarden, verhuizing naar België vanuit het buitenland, scheiding, of wanneer je 18 jaar wordt.

Het is belangrijk om op tijd je huidige verzekering op te zeggen, zodat je de overstap soepel kunt laten verlopen. Heb je de opzegging voor 31 december geregeld, dan kun je nog tot 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten met terugwerkende kracht vanaf 1 januari.

Bekijk ook:

Moet ik een autoverzekering afsluiten?

In België is het wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten voordat je met een auto de openbare weg op gaat. Dit betreft minimaal een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid (BA), die dekt de lichamelijke en materiële schade die je met jouw voertuig aan derden toebrengt.

Wat betreft het overstappen van autoverzekering, kan dit meestal op de jaarlijkse vervaldatum van je huidige polis. Je moet dan wel rekening houden met een opzegtermijn, die vaak drie maanden bedraagt. Dit betekent dat je drie maanden voor de vervaldatum van je huidige verzekering een opzegging moet indienen. In sommige gevallen, zoals bij een premie- of polisvoorwaardenwijziging door de verzekeraar, kan je tussentijds overstappen.

Bekijk ook:

Moet ik een brandverzekering afsluiten?

In België is een brandverzekering (ook wel woningverzekering genoemd) verplicht voor huurders in Vlaanderen en Wallonië. In Brussel is het niet wettelijk verplicht, maar veel verhuurders eisen het toch in de praktijk. Voor eigenaars is een brandverzekering niet wettelijk verplicht, behalve wanneer je een hypothecaire lening afsluit. In dat geval zal de kredietverstrekker meestal eisen dat je een brandverzekering afsluit.

Wat betreft het overstappen van een brandverzekering, kan dit doorgaans op de jaarlijkse vervaldatum van je huidige polis. De opzegging moet meestal minstens drie maanden voor de vervaldatum schriftelijk gebeuren. Bij wijzigingen in de polisvoorwaarden of premies door de verzekeraar, kun je soms ook tussentijds overstappen.

Bekijk ook:

Andere producten

Bij KillMyBill vergelijken we alle contracten die je thuis nodig hebt. Bekijk hieronder alle producten.