KBC Bank is de Nederlandstalige kant van de grote KBC Groep België. KBC Bank is een Belgische financiële groep actief in het bankieren en verzekeren. Het richt zich vooral op particulieren maar ook op KMO’s. KBC biedt verschillende diensten aan zoals leningen en spaarrekeningen. De bank is bovendien ook mee met de tijd: zo kunnen klanten ook online of via een app hun bankzaken beheren. 

Aanbod en diensten KBC bank

KBC biedt in België een groot aantal diensten aan. Het bedrijf is vooral bekend van hun verzekeringen en financiële diensten.

 1. Rekeningen: verschillende soorten rekeningen en oplossingen voor mobiel bankieren, waaronder zichtrekeningen en krediet- en prepaidrekenigen.
 2. Leningen: KBC biedt verschillende soorten leningen, waaronder hypothecaire leningen, overbruggingskredieten, renovatieleningen, energieleningen en leningen voor wooninrichting, voertuigen (nieuwe en tweedehands auto's, fietsen, scooters, motoren) en andere persoonlijke doeleinden​​​​.
 3. Verzekeringen: KBC heeft een uitgebreid aanbod van verzekeringen, waaronder verzekeringen voor woningen, voertuigen (auto's, elektrische auto's, fietsen, brommers, motoren), reisverzekeringen, familiale verzekeringen, hospitalisatieverzekeringen, ongevallenverzekeringen, overlijdensverzekeringen, uitvaartverzekeringen en levensverzekeringen​​​​​​.
 4. Beleggingen: KBC biedt opties voor zowel zelfstandig beleggen als laten beleggen, met een focus op thematisch en verantwoord beleggen. Deze diensten zijn gericht op zowel kleine als grote vermogens​​.

Lening KBC

KBC Bank biedt verschillende soorten leningen aan, elk met specifieke voorwaarden. De belangrijkste leningen die KBC aanbiedt zijn:

 1. Hypothecaire lening:
  • Bestemd voor de aankoop, bouw of verbouwing van een woning.
  • De voorwaarden variëren afhankelijk van de persoonlijke situatie van de lener, het geleende bedrag, en de looptijd van de lening.
 2. Overbruggingskrediet:
  • Ontworpen voor mensen die tijdelijk extra geld nodig hebben, bijvoorbeeld tussen de verkoop van een oude woning en de aankoop van een nieuwe.
  • De looptijd en voorwaarden zijn afhankelijk van de individuele financiële situatie.
 3. Renovatielening:
  • Voor het financieren van verbouwingen aan een woning.
  • Voorwaarden hangen af van het bedrag en de aard van de renovatie.
 4. Energielening:
  • Specifiek voor energiebesparende investeringen in een woning.
  • De voorwaarden zijn vaak gunstiger dan een standaard renovatielening, gezien het groene karakter van de investeringen.
 5. Lenen voor voertuigen:
  • Voor de aankoop van nieuwe of tweedehands auto's, elektrische wagens, fietsen, scooters of motoren.
  • Voorwaarden zijn afhankelijk van het type voertuig, de prijs en de looptijd van de lening.
 6. Persoonlijke lening:
  • Voor diverse persoonlijke uitgaven zoals kleine aankopen, studies of vakantie.
  • Het geleende bedrag, de rentevoet en de terugbetalingsvoorwaarden variëren afhankelijk van het leendoel en de financiële situatie van de lener.

Rekeningen KBC

Bij de KBC bank kun je verschillende soorten rekeningen afsluiten, bijvoorbeeld voor sparen en betalen. De belangrijkste betaal- en spaarrekeningen van KBC zijn:

 1. KBC zichtrekeningen:
  • Bedoeld voor dagelijkse banktransacties zoals overschrijvingen, betalingen, geldopnames.
  • Er kunnen verschillende types zichtrekeningen zijn, variërend van basisrekeningen tot rekeningen met extra voordelen of diensten.
  • De voorwaarden, zoals kosten, rente, en overige voordelen, verschillen per rekeningtype.
 2. KBC spaarrekeningen:
  • Ontworpen om geld te sparen en een rente te verdienen over het gespaarde bedrag.
  • Er kunnen beperkingen zijn op het aantal opnames om de hogere rentevoet te behouden.
  • De specifieke rentevoeten en voorwaarden variëren afhankelijk van het type spaarrekening.
 3. KBC termijnrekeningen:
  • Voor langere termijn sparen met een vaste rentevoet over een vooraf bepaalde periode.
  • Ideaal voor klanten die hun geld voor een langere tijd kunnen missen.
  • De rentevoet hangt af van de looptijd en het bedrag van de termijnrekening.
 4. KBC jongerenrekeningen:
  • Speciaal ontworpen voor jongeren en studenten met voordelige of gratis diensten.
  • Kan extra voordelen bevatten zoals een bankkaart of toegang tot mobiel bankieren.
  • Voorwaarden zoals leeftijdsgrens en kosten kunnen verschillen.

Klantendienst KBC Bank contacteren

De klantendienst van KBC Bank is op een aantal verschillende manieren te bereiken. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van KBC weergegeven.

KBC Bank contact
ContactmethodeContactgegevens
KBC telefoonnummer078 152 153
KBC e-mailadres[email protected]
KBC fraude melden016 432 000

Openingsuren KBC bank

De telefonische klantendienst van KBC is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. Op zon- en feestdagen is de klantendienst niet bereikbaar.

Meer weten over financiën?

Bekijk alle banken en financiële instellingen in België.

Wie is de KBC bank?

In 1998 gaf de fusie van twee Belgische banken (Kredietbank en CERA) en een Belgische verzekeringsmaatschappij (ABB) leven aan KBC Bankverzekeringsholding. KBC begon daarna haar uitbreiding naar Centraal- en Oost-Europa met de overname van een aantal banken en verzekeringsmaatschappijen in Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije. KBC Groep is daardoor een van de drie grootste financiële groepen in die regio.

In 2005 leidde de fusie van KBC Bankverzekeringsholding en haar moedermaatschappij Almanij tot de creatie van KBC Groep NV. In 2008 werd KBC door de bankencrisis geconfronteerd met zware financiële problemen. De Belgische regering moet tussenkomen en geeft 7 miljard euro steun aan KBC. Er worden bovendien strenge eisen en voorwaarden gesteld met betrekking tot aflossingen, veranderingen binnen de organisatie en de verkoop van bepaalde onderdelen.

Dat laatste uitte zich in de verkoop van Centea in 2011. Een jaar later was Fidea aan de beurt. Naast deze twee werden nog een aantal dochterbedrijven verkocht. Dit jaar werden alle Brusselse KBC en CBC (de Franstalige kant van KBC Groep België) ondergebracht onder één entiteit, KBC Brussels, om merkbekendheid te verhogen.