Ontdek de yoin (Youfone) review en ervaringen

Geactualiseerd op
minuten lezen
yoin review

De yoin ervaringen zijn overwegend positief, met een gemiddelde score van 3,5 / 5 op basis van de reviews van Trustpilot en Google. Ook bij KillMyBill vinden wij yoin een goede telecom aanbieder, met een uitgebreid aanbod dat bovendien scherp geprijsd is. Het aanbod kan in onze ogen echter nog beter, aangezien er maar één VDSL-abonnement aangeboden wordt, en de informatievoorziening op de website beperkt is.

Naamsverandering Youfone

In april 2024 heeft Youfone zijn naam veranderd naar yoin. Buiten de naamsverandering en een nieuwe naam voor de klantenzone (MyYoin), verandert er voor Youfone klanten niets.

yoin review van KillMyBill

yoin is één van de weinige, 100 % onafhankelijke telecom aanbieders in België, aangezien ze geen dochteronderneming zijn één van de grote Belgische aanbieders. Dit is een groot voordeel, omdat yoin hierdoor zelf meer invloed heeft op hun prijzen, abonnementen en strategie. Andere voordelen van yoin (voorheen Youfone) zijn:

Voor- en nadelen van yoin (voorheen Youfone)
Positieve yoin reviewsNegatieve yoin reviews
  • yoin hanteert lage en zeer competitieve prijzen, waardoor het als onafhankelijke telecom aanbieder de andere aanbieders op scherp houdt.
  • yoin heeft een ruim aanbod aan gsm-abonnementen (op het moment van schrijven tien), waarbij er vrijwel voor iedereen wel een geschikt gsm-abonnement te vinden is.
  • yoin heeft een ruim aanbod aan glasvezel abonnementen (op het moment van schrijven vier). Momenteel biedt geen enkele Belgische internet aanbieder zoveel glasvezel abonnementen aan.
  • yoin heeft regelmatig zeer aantrekkelijke promoties.
  • yoin heeft een uitgebreide klantendienst die op een groot aantal verschillende manieren te bereiken is.
  • yoin biedt maar één internetabonnement met een kabelverbinding aan. Dit is in onze ogen beperkt, aangezien nog lang niet iedereen glasvezel kan laten aanleggen.
  • De informatievoorziening van yoin op diens website is redelijk beperkt, waardoor het af en toe lastig kan zijn om een antwoord op je vraag te vinden.
  • yoin biedt geen packs aan, al is het natuurlijk wel mogelijk om zowel een gsm-abonnement als internetabonnement bij hen af te sluiten.
  • yoin wijzigt hun gsm-abonnementen met enige regelmaat.

Hulp nodig bij het kiezen van een telecom abonnement of pack?

Bel KillMyBill voor gratis advies, hulp bij het vergelijken van alle internet, televisie- en gsm-abonnementen en packs in België en het afsluiten van een nieuw abonnement of pack.

Advertentie

Hulp nodig bij het kiezen van een telecom abonnement of pack?

KillMyBill belt je gratis terug voor gratis advies, hulp bij het vergelijken van alle internet, TV- en gsm-abonnementen en packs in België en het afsluiten van een nieuw abonnement of pack.

Advertentie

yoin review: de prijzen

Op hun website schrijft yoin dat ze "de beste prijs kunnen garanderen", mede doordat ze gebruik maken van het Proximus netwerk en daardoor zelf niets hoeven te investeren in een netwerk. Natuurlijk is dit heel makkelijk om te zeggen, maar hoe zit dat als we alle abonnementen vergelijken?

Uit de vergelijking van alle Belgische gsm- en internetabonnementen blijkt inderdaad dat yoin tot de goedkoopste telecom aanbieders in België behoort (bekijk onze vergelijkingen). Voor internet hebben ze niet het goedkoopste abonnement, maar ze behoren zeker tot de goedkopere abonnementen.

Voor mobiele telefonie biedt yoin het goedkoopste gsm-abonnement op de markt aan met een startprijs van € 0,00 per maand. Bovendien zorgen de promoties ervoor dat ook de abonnementen met meer data tot de goedkoopste abonnementen in de categorie behoren - als ze al niet de goedkoopste zijn dankzij de promotie.

Conclusie KillMyBills yoin review over de prijzen

yoin (voorheen Youfone België) heeft een goed aanbod, zeker op het gebied van gsm-abonnement en fiber internet, die zeer scherp geprijsd zijn. Ze maken dus zeker hun stelling waar met het garanderen van de beste prijs.

Maaike Zahn, telecom expert van KillMyBill

Natuurlijk is ieders situatie anders. Bij KillMyBill raden wij iedereen daarom altijd aan om goed alle telecom abonnementen te vergelijken, zodat je voor jezelf kunt nagaan welk abonnement daadwerkelijk het goedkoopste is op basis van je persoonlijke wensen en behoeften.

yoin review en beoordelingen

Verschillende (oud-)klanten van yoin hebben bij KillMyBill een review achtergelaten over deze telecom aanbieder. Ontdek hieronder de meeste recente yoin (Youfone) reviews bij KillMyBill.

👤 Tim B. op 23/02/2024 
Youfone: ⭐⭐⭐⭐
Een makkelijke switch met een geweldige service!
Overstappen naar Youfone was super simpel, van online bestellen tot het activeren van mijn SIM-kaart, alles ging vlotjes. De overstap van mijn vorige provider was een eitje en ik ben echt onder de indruk van de toffe klantenservice en betaalbare prijzen van Youfone. Met een betrouwbaar netwerk en een handige app om mijn abonnement te beheren, raad ik Youfone zeker aan voor iedereen die gedoe wil vermijden en toch kwaliteit wil.

👤 Seppe N. op 05/02/2024 
Youfone: ⭐⭐⭐⭐⭐
Ik ontving mijn nieuwe Youfone simkaart snel en rechtstreeks op mijn adres en de activering was heel eenvoudig. Ik ben overgestapt naar Youfone om te profiteren van de goede prijzen voor mijn gebruik, ik gebruik heel weinig internet op mijn telefoon behalve wifi. Het netwerk lijkt me ook van goede kwaliteit.

yoin review op Google en Trustpilot

Zowel op Trustpilot als op Google kunnen (oud-)klanten van yoin een review achterlaten. Op beide platforms zijn de yoin beoordelingen positief.

3.5 /5
Gemiddelde beoordeling
4.2 / 5
2.8 / 5

De Trustpilot score van yoin is gebaseerd op basis van 2,589 reviews en de Google score van yoin op 14 reviews (februari 2024).

yoin in België versus Nederland

yoin is van origine een Nederlands bedrijf. Net als in België, is de Youfone review in Nederland ook erg positief. Youfone Nederland krijgt op Trustpilot namelijk een score van 3,9 / 5 naar aanleiding van 16,293 reviews.

yoin beoordelingen bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie

De Ombudsdienst voor Telecommunicatie brengt elk jaar een rapport uit waarin ze de binnengekomen klachten van het jaar ervoor analyseren. Hierbij wordt ook gekeken naar het totaal aantal klachten die over elke telecom aanbieder zijn binnengekomen.

yoin (in het rapport nog als Youfone) klachten bij de Ombudsdienst
JaarAantal klachten
202118
202226
202331

Hoe dien je een klacht in over yoin?

Als je een klacht over of probleem met yoin hebt, kun je eerst proberen het probleem met yoin zelf op te lossen. Wanneer jullie er gezamenlijk niet uitkomen, kun je een klacht indienen bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie. Zij zullen dan bemiddelen tussen jou en Youfone.

Bij yoin klant worden

Wil je na het lezen van de yoin review bij yoin klant worden? Je kunt zelf snel en eenvoudig via de yoin website een abonnement afsluiten.

Veelgestelde vragen over de yoin review

Is yoin een goede provider?

KillMyBill beoordeelt yoin zeer positief. yoin is een goede telecom aanbieder met een ruim aanbod en zeer scherpe prijzen.

Waarom is yoin zo goedkoop?

Naar eigen zeggen garandeert yoin de beste prijs. Dit kunnen zij garanderen doordat ze geen investeringen hoeven te maken in een netwerk en daardoor veel geld besparen.

Is internet van yoin goed?

yoin biedt verschillende internetabonnementen aan, die gebruik maken van de Proximus netwerken. Hoewel de abonnementen van yoin goed zijn, is het een nadeel dat ze maar één VDSL-abonnement aanbieden, aangezien het merendeel van de huishoudens nog geen toegang heeft tot glasvezel.

Is yoin mobiel goed?

yoin biedt een groot aantal gsm-abonnementen aan, die gebruik maken van de Proximus netwerken. De yoin gsm-abonnementen zijn in onze ogen zeer goed: er is een grote diversiteit tussen de abonnementen en de abonnementen zijn scherp geprijst. yoin verandert echter met enige regelmaat hun aanbod, wat in onze ogen negatief is.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 35 stemmen vond de informatie nuttig.