Telenet

Telenet is een provider voor internet tegen hoge snelheid, televisie (analoog via de kabel of digitaal) en telefonie (vast en mobiel). De klanten van de operator bevinden zich vooral in Vlaanderen of Brussel. Telenet heeft naast particulieren ook professionals als klanten, dit onder de naam Telenet Solutions. Telenet Solutions is actief in zowel België als Luxemburg.
Telenet is een beursgenoteerd bedrijf heeft zich onlangs uitgebreid door Base Company over te nemen van KPN voor een bedrag van maar liefst 1,3 miljard euro. Daarnaast sponsort Telenet verschillende voetbalteams en sportevenementen

De geschiedenis van Telenet

Het begin van Telenet

De geschiedenis van Telenet begint in 1994. In dat jaar beslist de Vlaamse regering dat ze een tweede communicatienetwerk wil naast Belgacom. Voor dit doel werd een bestaande buitenlandse operator ingezet om samen met de ‘Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen’ (GIMV) een netwerk in België te ontwikkelen en te beheren. In 1996 tekenden alle aandeelhouders het contract en zo werd Telenet Holding nv opgericht. Op dat moment waren MediaOne (25%), GIMV (20%), de intercommunales (35%) en het financiële consortium (20%) de aandeelhouders van Telenet. In hetzelfde jaar begon Telenet aan haar eerste telefooncentrale. Het volgende jaar lanceerde het bedrijf haar commerciële activiteiten.

In 1998, nadat de aanzet voor de liberalisering van de telecommarkt gegeven was, lanceerde Telenet haar eerste producten, waaronder abonnementen voor telefoon en internet. Het aanbod voor dial-up internet gebeurde toen nog onder de naam Pandora.

In het begin van het jaar 2000 kende Telenet een enorm explosieve groei. De omzet van het bedrijf groeide exponentieel en ook het aantal medewerkers steeg enorm. Een persoon per dag werd in die periode aan het werk gezet bij Telenet.

In 2001 verkreeg Callahan Associates International, een Amerikaanse communicatiebedrijf, de meerderheid van de aandelen (bijna 54%).

Telenet was de eerste operator die in 2002 een doe-het-zelf pakket op de markt bracht voor de installatie van het internet. Het nam in dat jaar ook de eerste stappen naar de markt van de mobiele telefonie door het Vlaamse bedrijf Sinfilo in 2003 te kopen. Na deze overname werd Telenet de leider op het vlak van WiFi-hotspots.

Telenet in het midden van de jaren 2000

In 2005 lanceerde Telenet interactieve digitale televisie. In één nacht werd het hele Telenet netwerk overgeschakeld van analoog naar digitaal. Digitale TV betekent vrijheid voor de kijker: hij kijkt wat hij wil, wanneer hij wil. In het najaar van 2005 waren er zo’n 80 kanalen beschikbaar.

Vanaf 2006 bood Telenet gsm-abonnementen aan onder de merknaam Telenet Mobile. Telenet was toen nog een MVNO en maakte daarom gebruik van het netwerk van Mobistar om haar diensten te kunnen aanbieden aan haar klanten.

In 2012 kondigde Telenet aan dat de opzegtermijn voor internet, televisie en telefonie zou verdwijnen. Dit betekende dat vanaf 1 oktober van dat jaar klanten op elk moment hun abonnement konden opzeggen zonder hiervoor kosten te moeten betalen.

Ook kwam Telenet met twee nieuwe abonnementen op de markt: King en Kong. Beide gsm-abonnementen bevatten veel meer data, sms en belminuten dan de gemiddelde consument verbruikt en ze zijn bovendien zeer concurrerend.

In het begin van 2014 bevestigde Telenet de geruchten dat het zou samenwerken met de Jupiler Pro League. Het bedrijf verzekert de uitzending van de matchen via het eigen kanaal van de Jupiler Pro League. Alle geïnteresseerde aanbieders kunnen daarna de zender integreren in hun eigen aanbieding. Op die manier zou iedereen van het voetbal kunnen genieten, ongeacht bij welke provider ze hun digitale televisie verkrijgen.

Telenet vandaag

Telenet is gevestigd in Mechelen, maar het bedrijf heeft centra in Herentals, St Truiden en Aalst, en regionale sites voor technische bijstand verspreid over heel Vlaanderen. Telenet biedt ook professionele communicatiediensten aan bedrijven in België en Luxemburg.

Telenet is de belangrijkste sponsor van de Belgische voetbalclub KV Mechelen en de tweede sponsor van Club Brugge, een andere voetbalclub en Telenet-Fidea Cycling Team, een Belgisch team in het veldrijden.

In april van 2015 kocht Telenet BASE voor € 1 325 000 000.

De producten van Telenet

GSM-abonnementen

King : veel voor €15 per maand
 • 150 belminuten
 • 10.000 sms’jes
 • 1 GB mobiel internet
King Supersize : dubbel zoveel voor maar €5 per maand extra
 • 300 belminuten
 • 20.000 sms’jes
 • 2 GB mobiel internet
Kong : belachelijk veel voor €45 per maand
 • 3000 belminuten
 • 30.000 sms’jes
 • 3 GB mobiel internet

Triple Play

Whoppa van Telenet voor €75,94 per maand
 • Internet Fiber 200: o.a. onbeperkt downloaden met een snelheid van 200 Mbps
 • Digitale TV en de Yelo Play-app
 • Freephone Europe: onbeperkt bellen naar Belgische vaste nummers tijdens de daluren. 2.000 minuten om tijdens de daluren gratis te bellen naar: mobiele nummers in België; vaste en mobiele nummers in Europa, de VS en Canada en vaste nummers in Marokko en Turkije.
 • Gratis mobiel bellen met Triiing
Whop van Telenet voor €65,49 per maand
 • Internet Fiber 100: downloadlimiet van 150 GB met een snelheid van 100 Mbps
 • Digitale TV en de Yelo Play-app
 • Freephone Europe: onbeperkt bellen naar Belgische vaste nummers tijdens de daluren.
  2.000 minuten om tijdens de daluren gratis te bellen naar: mobiele nummers in België, vaste en mobiele nummers in Europa, de VS en Canada en naar vaste nummers in Marokko en Turkije.
 • Gratis mobiel bellen met Triiing

Hoe een contract bij Telenet tekenen?

Om een contract voor internet bij Telenet te tekenen, vergelijk internet abonnementen van de verschillende providers in België en kies voor de aanbieding van Telenet.

Om een contract voor een gsm-abonnement te tekenen, vergelijk gsm-abonnementen van de verschillende operatoren in België en kies voor de aanbieding van Telenet.

Om een contract te tekenen voor een internet pack, vergelijk telecom abonnementen van de verschillende aanbieders en kies voor de aanbieding van Telenet.

Hoe een contract bij Telenet opzeggen?

Als u uw contract bij Telenet wenst te beëindigen, moet u enkel een opzegbrief naar de operator sturen (per post of e-mail). In die brief vermeldt u het nummer van uw contract en de datum waarop u het contract wil stopzetten, rekening houdend met de opzegtermijn van een maand.

Contact

Adres:

Telenet SA (vermeld uw naam en het nummer van uw telefoon)

Liersesteenweg 4

B-2800 Mechelen


Tel: 0800 66 046

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.