Base

BASE is de derde mobiele operator in België naast Proximus en Mobistar. Het bedrijf behoorde tot KPN tot Telenet de operator overkocht voor maar liefst 1,3 miljard euro. BASE biedt naar eigen zeggen de volgende waarden aan: bescherming van de klant, transparantie, openheid en het voortdurend in vraag stellen van de eigen aanbiedingen en bijbehorende prijzen. Base Company was de eerste operator die afstapte van het idee dat elk contract van bepaalde duur moest zijn, die de “unlimited” formules lanceerde en die gratis aansluiting aanbood. Base is bovendien ook een van de pioniers van het 4G-netwerk. Hun netwerk bereikt 85 % van de Belgische bevolking.


BASE


De geschiedenis van BASE

Het bedrijf werd in 1999 opgericht onder de naam KPN Orange. Het behoorde voor de ene helft toe aan het Nederlandse bedrijf Koninklijke KPN nv en voor de andere helft aan het Britse Orange. Het bedrijf bood haar diensten aan onder de naam Orange en was de derde mobiele operator in België.


In 2001 kocht France Télécom de Britse operator Orange en al haar merken. Het Belgische bedrijf werd toen volledig opgekocht door KPN. France Télécom was immers de tweede mobiele operator in België (Mobistar) en kon de twee concurrerende operatoren niet beheren.


In 2002 kreeg de operator een nieuwe naam, BASE, en een nieuwe slogan, “Freedom of Speech”. In 2013 werd de slogan aangepast en luidde nu “We Challenge, you win.”

De vele gezichten van BASE

BASE hanteerde vaak een speciale multi-brand strategie. In 2003 lanceerde de operator een specifiek merk voor de Turkse gemeenschap. Geleidelijk aan werden er meer merken toegevoegd die gericht waren tot andere doelgroepen.


Het bedrijf biedt naast het merk BASE ook BASE Check aan voor consumenten die altijd en overal willen surfen op het internet en BASE business voor haar professionele klanten.

BASE vandaag

BASE werkt in het verleden al samen met andere bedrijven en dat doet ze ook vandaag nog. De mobiele operator was de eerste die haar netwerk opende voor MVNO’s (mobile virtual network operator: operatoren die niet beschikken over een eigen netwerk). Op die manier kon het bedrijf zich richten op nog meer specifieke doelgroepen. Zo hebben ze een aandeel in Mobile Vikings (voor zij die veel mobiele data gebruiken) en ze zijn de drijvende kracht achter Jim Mobile dat populair is bij jongeren.


Op 7 februari 2014 lanceerde BASE SNOW, een provider die internet, vaste telefoon en digitale TV aanbood. Ze gebruikten daarvoor het netwerk van Proximus. Dit initiatief draaide uit op een mislukking: in december van datzelfde jaar werd besloten om SNOW stop te zetten. In juni 2015 werd SNOW volledig opgedoekt.


BASE werd in april 2015 overgenomen door Telenet. Die laatste bood al televisie, vaste telefoon en digitale TV aan en besloot om voortaan ook mobiele telefonie aan te bieden. Het bedrijf ging eerst een samenwerking aan met Mobistar. Toen bleek dat dit een groot succes was, wou Telenet haar eigen netwerk. Om die reden kocht Telenet Base voor maar liefst 1,3 miljard euro.

De aanbiedingen van BASE

Gsm-abonnementen in België

BASE heeft vijf traditionele abonnementen en één dat iets specialer is.
Bellen, sms’en en mobiel internet is inbegrepen in de klassieke abonnementen. Hoe duurder het abonnement, hoe meer u krijgt. Let wel op met “onbeperkt”. Vaak staat er bijvoorbeeld een limiet op van bv. niet meer dan 6u per dag bellen of 350 sms’jes per dag. U zal echter wel flink uw best moeten doen om die limiet te overschrijden, vandaar de benaming “onbeperkt”.

BASE 9

 • onbeperkt bellen naar BASE tijdens het weekend
 • 120 belminuten naar alle netwerken
 • 50 MB mobiel internet
 • onbeperkt sms’en

BASE 15

 • onbeperkt bellen naar BASE
 • 120 belminuten naar alle andere netwerken
 • onbeperkt sms’en
 • 1 GB mobiel internet per maand

BASE 25

 • onbeperkt bellen naar BASE
 • 300 belminuten naar alle netwerken
 • 3 GB mobiel internet
 • onbeperkt sms’en

BASE 39

 • onbeperkt bellen naar alle netwerken
 • 5 GB mobiel internet
 • onbeperkt sms’en

BASE 59

 • onbeperkt bellen naar alle netwerken
 • 10 GB mobiel internet
 • onbeperkt sms’en
 • 600 belminuten / MB / SMS in/naar Europa

Betaal wat u verbruikt

Het laatste, speciale aanbod werkt niet met een bedrag dat per maand betaalt moet worden. U betaalt enkel wat u daadwerkelijk gebruikt of verbruikt heeft. Da tarieven hiervoor zijn: €0,10/ SMS, €0,25/min en €0,10/MB. Afhankelijk van de hoeveelheid die u verbruikt moet u dus meer of minder te betalen. Dit is een interessant pakket voor mensen die weinig verbruiken of enkel een type dienst (vb. SMS’en) vaak gebruiken.

Europese abonnementen BASE

BASE weet dat haar klanten zijn steeds mobieler en vooral studenten die meer en meer naar het buitenland en vaak studeren in Europa. De operator stelt drie Europese package deals. Deze drie pakketten biedt belminuten, sms en mobiele data aan die geldig is in België en Europa zijn ofwel naar België of naar de rest van Europa. Afhankelijk van de prijs je je logischerwijs een grotere of kleinere hoeveelheid van deze diensten.

Hoe een contract bij BASE ondertekenen?

Vergelijk de prijzen van alle Belgische gsm-operatoren en kies het aanbod van BASE.

Hoe een gsm-abonnement bij BASE opzeggen?

Als u uw abonnement bij BASE wilt opzeggen, moet u een opzegbrief schrijven. In die brief vermeldt u het nummer van uw contract en de datum waarop u uw abonnement wenst stop te zetten (rekening houdend met een opzegtermijn van een maand).

Contact

Adres:

Neerveldstraat 105

1200 Brussel

Tel: 0486 19 1999

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.