Klant bij Mega en ga je verhuizen of ben je niet tevreden en wil je het contract van Mega opzeggen? Op deze pagina vind je alle informatie en de procedures die je moet volgen bij het doorgeven van een Mega Energie verhuis of opzegging.

Hoe Mega verhuis regelen?

1

Geef je verhuis online of telefonisch door aan de klantendienst van Mega. Dit kan ten vroegste zeven dagen vóór of ten laatste zeven dagen na de effectieve verhuisdatum. Contacteer Mega op: 016 67 60 60 of via e-mail op: [email protected]..

2

Vul het energieovernamedocument voor je oude woning samen met de nieuwe bewoner of eigenaar in en stuur deze door naar Mega.

3

Vul het energieovernamedocument voor je nieuwe woning samen met de oude nieuwe bewoner of eigenaar in en stuur deze door naar Mega.

4

De slotfactuur voor het energiecontract van je oude woning zal worden opgemaakt zodra Mega de meterstanden heeft ontvangen. Eventuele tegoeden zullen binnen vier tot acht weken worden overgemaakt.

Hoe Mega overnamedocument invullen?

energiemeter

Meterstanden

In het overnamedocument van Mega moet je de meterstanden van de gas- en elektriciteitsmeter noteren. Het is aan te raden om dit te doen op de dag van verhuis. Als er een digitale energiemeter aanwezig is, zullen de meterstanden automatisch worden doorgegeven op de verhuisdag die je aan Mega hebt doorgegeven.

ean code

EAN-code

De EAN-code voor een energiemeter in België begint altijd met 54 en heeft in het totaal 18 cijfers. Je kunt de EAN-code vinden op je energiefacturen van Mega of op de zijkant van de meter. Verder zal je ook het meternummer moeten noteren, welke op de meter wordt aangegeven met nr of nº en uit zes tot acht cijfers bestaat.

Hulp nodig bij je Mega verhuis?

Neem contact op met KillMyBill en onze energie-experts helpen je geheel gratis met al je vragen betreffende je verhuis en het overzetten van je energiecontract.

Wij zijn te bereiken van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur.

Hoe contract Mega opzeggen?

Als je naar een andere energieleverancier gaat overstappen is het niet nodig om je contract bij Mega op te zeggen. Als je een contract bij een andere leverancier afsluit, zal Mega automatisch op de hoogte worden gebracht van je overstap en het contract beëindigen.
Voordat je gaat veranderen van energieleverancier is het belangrijk om alle aanbiedingen met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk sterk verschillen per leverancier. Het vergelijken van alle contracten in België kan met de gratis energievergelijker van KillMyBill.

Selectra

Mega opzeggen bij overlijden of verhuis naar buitenland

Overlijden

Bij een overlijden zal je het Mega contract op moeten zeggen of over moeten zetten naar een andere bewoner van de woning. Om het contract op te zeggen bezorg je enkel een kopie van de overlijdensakte. Om het contract over te nemen bezorg je ook het energieovernamedocument. Deze documenten stuur je naar: [email protected].

Verhuis

In het geval dat je gaat verhuizen naar het buitenland, samen gaat wonen met iemand die al een energiecontract heeft of naar een regio verhuist waar Mega niet actief is, moet je het contract bij Mega opzeggen. In andere gevallen zal je bij een verhuis het contract niet op hoeven zeggen. Je kunt deze namelijk gewoon meenemen naar je nieuwe woning. Om een Mega contract op te zeggen ga je naar de myMega klantenzone of bel je naar: 016 67 60 60.

Mega Energie contract afsluiten na een verhuis?

Mega
1 2 3
1

Sluit een Mega contract af

contract opzeggen en slotfactuur
1 2 3
2

Mega zegt je oude contract automatisch op + je ontvangt de slotfactuur

einde overstap
1 2 3
3

Geniet van je nieuwe Mega tarief!

Telefoonnummers behoren tot KillMyBill (by CallMePower), een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Mega of informatie te ontvangen via KillMyBill (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

Veelgestelde vragen over Mega verhuizen en opzeggen

Is het opzeggen van een Mega contract gratis?

Consumenten en kmo's kunnen in België altijd veranderen van energieleverancier of een contract opzeggen zonder dat hier een opzegvergoeding voor in rekening mag worden gebracht. Het is dus geheel gratis om je contract bij Mega op te zeggen. Houd wel rekening met de opzegtermijn van één maand.

Handige links:

Kan ik klant worden bij Mega na mijn verhuis?

In België kan je op elk moment veranderen van energieleverancier. Het is dus ook bij een verhuis mogelijk om over te stappen naar Mega, mits deze leverancier actief is in de regio waar je naartoe gaat verhuizen.

Hoe lang kan een terugbetaling van Mega duren?

Zodra Mega de meterstanden heeft ontvangen van de netbeheerder kan het vier tot acht weken duren voordat je de terugbetaling hebt ontvangen. Indien de terugbetaling langer op zich laat wachten, kan je de klantendienst van Mega contacteren.

Handige links:

Hoe stuur je het overnamedocument naar Mega door?

Als je het overnamedocument van Mega volledig hebt ingevuld, kun je deze naar de klantendienst opsturen via het contactformulier op de website van Mega.