Octa +

De geschiedenis van OCTA+

OCTA+ is een Belgische onderneming die meer dan 100 jaar geleden werd opgericht. Het bedrijf heeft dus een heel rijke geschiedenis. In 1881 richtte François Becquevort de Becquevort maatschappij op. Eerst waren zijn activiteiten niet op energie maar op afval gericht, daarna op de distributie van kolen. In 1945 kocht Gérard Rigo het bedrijf over van Becquevort. Hij werd de eerste die zich in Brussel specialiseerde in de oliedistributie. Het eerste station werd geopend in 1986.


Rond die tijd (1976) werd ook het bedrijf Avia Brouw opgericht door Jan Brouw. Deze onderneming richtte zich op de groothandel van aardolieproducten. Becquevort en Avia Brouw fusioneerden en kochten samen een grote opslagplaats van 16 000 m³, gelegen in Vilvoorde.


In 1995 had Becquevort 52 stations. Dat jaar veranderde het bedrijf van naam en werd gekend onder de naam Octa+.

Octa+ vandaag

2013 was een belangrijk jaar voor OCTA +, die de OCTA + Energybox lanceerde. Het ging om een multi-energie aanbod, het eerste van zijn soort op de Belgische markt. Klanten kunnen hiermee de energie kiezen die ze willen en ze samen in hun ‘virtuele doos’ stoppen. Daarnaast biedt het bedrijf exclusieve kortingen aan die kunnen resulteren in besparingen op de energierekening.


OCTA + levert elk jaar meer dan 400 miljoen liter brandstof en stookolie aan meer dan 200.000 klanten. OCTA+ belooft service van een hoge kwaliteit, ondersteuning bij elke stap in het proces, concurrerende prijzen en duidelijke en transparante tarieven.

De diensten aangeboden door OCTA+

OCTA+ Energy Box

Met de OCTA+ Energy Box kunt u als klant kiezen welke energie u graag wilt (elektriciteit en aardgas, mazout en brandstof. Binnen de Energy Box van OCTA+ kunt u de keuze maken tussen een vast en een variabel tarief. Met een vast tarief betaalt u dezelfde prijs voor uw energie gedurende de looptijd van uw contract. Met een variabel tarief schommelen de prijzen van de energie afhankelijk van de prijs op de energiemarkt.
Met de OCTA+ Energy Box krijgt u bovendien exclusieve voordelen en kunt u zo besparen op uw totale energierekening. U kunt ook kiezen tussen het betalen van de rekening online of via overschrijving (op papier). OCTA+ heeft ook nog andere diensten zoals Zoomit, een gratis dienst aangeboden voor PC banking.

OCTA+ Web

OCTA+ Web aangeboden door OCTA+ is een exclusief online aanbod voor elektriciteit en aardgas. Met OCTA+ kunt u niet kiezen: uitsluitend variabele tarieven zijn beschikbaar. Exclusief online wil bovendien zeggen dat alle communicatie met OCTA+ online verloopt en dat u uw rekening elektronisch ontvangt. U kunt wel kiezen of u de rekening via domiciliëring of overschrijving betaalt.

Hoe een contract bij Octa+ ondertekenen?

Vergelijk de energieprijzen en kies voor de aanbieding van Octa+.

Vergelijk de prijzen voor elektriciteit en kies voor de aanbieding van Octa+.

Vergelijk de gasprijzen en kies voor de aanbieding van Octa+.

Hoe een contract bij Octa+ opzeggen?

Als u uw contract bij Octa+ wenst te beëindigen, hoeft u enkel een nieuw contract te tekenen bij een andere leverancier. Uw oud contract wordt automatisch verbroken.

Contact

Adres:

OCTA+ Energie nv

Schaarbeeklei 600

1800 Vilvoorde

Tel (voor bestaande klanten): 02 851 02 52 (FR) ; 02 851 01 51 (NL)

Tel (voor nieuwe klanten): 0800 43 002 (FR) ; 0800 43 001 (NL)

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.