Lampiris

Lampiris is een energieleverancier die in 2003 in Luik werd opgericht. Het bedrijf is 100% Belgisch en 100% onafhankelijk. Gaan voor 100% groene energie, dat is het belangrijkste doel van de onderneming. Het is namelijk dankzij deze inspanningen voor het milieu dat het een goede plaats heeft verkregen in het klassement opgemaakt door Greenpeace. Dit klassement vergelijk de verschillende leveranciers met elkaar op basis van hun capaciteit om groene of hernieuwbare energie te produceren.


De politiek van Lampiris bestaat erin om mensen te sensibiliseren omtrent duurzame energie. Uiteindelijk wil Lampiris dan ook producent worden van windenergie. “Engis”, het nieuwe project van de onderneming, streeft naar de ontwikkeling van maar liefst 6 windmolenparken in de provincie Luik. In 2011, in Couvin, kocht Lampiris al een windturbine (Lampiris Wind genoemd) van 2MW. Lampiris startte daarna een nieuwe coöperatie, “ Lampiris coop”, die klanten de mogelijkheid gaf te investeren in groene energie.


Presentatie van Lampiris


De selfmade Bruno’s

Lampiris werd in 2003 opgericht door twee ondernemers, Bruno Venanzi en Bruno Vanderschueren. De eerste behaalde een diploma geschiedenis aan de Universiteit van Luik en een diploma economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De tweede is een econoom. De eerste is Waals, de tweede Vlaams. Ze ontmoetten elkaar bij de Amerikaanse operator MCI-WorldCom, waar ze beiden werkten tijdens de opmars van het internet. Hun wegen werden dan voor enige tijd gescheiden, maar in 2003 besloot het duo een bedrijf te starten in de energiesector. Ze lanceerden hun bedrijf in de niche van groene en hernieuwbare energie, op het moment dat de liberalisering van de energiemarkt volop aan de gang was. In slechts een paar jaar zijn ze een enorm gegroeid en kunnen we dus echt wel spreken van een succesverhaal. In 2010, steeg de omzet van Lampiris met maar liefst 60%.

De twee Bruno’s waren echter nog niet tevreden. In 2010 verkreeg Lampiris een vergunning om elektriciteit in Frankrijk te distribueren, en in 2011 kregen ze een voor gas.

De producten van Lampiris

Lampiris Zen

Lampiris Zen is een uitstekend tarief voor kleinere verbruikers, klanten die minder dan 3.200 kWh/jaar aan elektriciteit en 9.500 kWh/jaar aan aardgas verbruiken. Lampiris levert 100% groene stroom en naar eigen zeggen een 5-sterrenservice. Ook kunt u met Lampiris Zen kortingen krijgen op een aantal energiediensten.

Lampiris Smart

Lampiris Smart is vergelijkbaar met Lampiris Zen. U kan opnieuw rekenen op 100% groene stroom en een 5-sterrenservice. Het enige verschil is dat Lampiris Smart geschikt is voor grotere verbruikers.


Heeft u nog geen energieleverancier en weet u dus niet welk verbruik u zal hebben? Neem dan een kijkje op onze pagina’s voor energie, waar u uw verbruik voor elektriciteit en gas kan berekenen.

Hoe een contract bij Lampiris tekenen?

Als u een contract bij Lampiris wenst te tekenen, vergelijk dan de prijzen voor elektriciteit en kies het aanbod van Lampiris.

Vergelijk de prijzen voor gas en kies de aanbieding van Lampiris.

Hoe een contract bij Lampiris opzeggen?

Als u uw contract bij Lampiris wenst te beëindigen, hoeft u enkel een nieuw contract te tekenen bij een andere leverancier. Uw oud contract wordt automatisch verbroken.

Contact

Lampiris

Rue Saint-Laurent 54

4000 Luik


Tel: 011 49 49 48


E-mail: support@lampiris.be

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.