Selectra background
Yael de Keijzer

Yael de Keijzer

Yaël is de verhuis- en energie-expert van KillMyBill. Ze maakt alle informatie over energie-, telecom-, en watercontracten overzichtelijk. Met haar uitgebreide kennis helpt Yaël klanten bij het maken van de beste keuzes voor hun specifieke situatie, zodat ze zowel tijd als geld kunnen besparen.

Over Yaël

In 2022 voegde Yaël zich bij het redactieteam van KillMyBill. Haar doel is om alle informatie over de Belgische energiemarkt duidelijk te presenteren. Op deze manier streeft ze ernaar het voor jou eenvoudiger te maken om energiecontracten te vergelijken en te kiezen voor de voordeligste leverancier.

Yaël’s missie bij KillMyBill

Yaël schrijft artikelen die verschillende aspecten van huishoudelijke contracten behandelen. Het doel van haar artikels en gidsen is:

  • Uitleggen van de verhuisprocedures voor het telecomabonnement, energie- en watercontract.
  • Verschaffen van inzicht in de actualiteiten op de Belgische energiemarkt, zoals de huidige prijzen.
  • Verhelderen van alle stappen met betrekking tot het afsluiten van een energiecontract.
  • Geven van tips en advies over het verminderen van de energiefactuur.

Advies van Yaël

Hoe kan je de energiefactuur verlagen?

In België heb je de vrijheid om op elk moment over te stappen naar een andere energieleverancier zonder verbrekingsvergoeding, zolang je maar rekening houdt met de opzegtermijn. Het loont dus de moeite om regelmatig te controleren of je huidige energiecontract nog steeds aan je behoeften voldoet. Vaak kun je namelijk flink besparen door over te stappen naar een andere leverancier. Ik adviseer je om de energievergelijkingstool van KillMyBill (door CallMePower) te gebruiken. Zo kun je snel zien welk contract op dit moment het voordeligst is voor jou.

Kan ik profiteren van speciale aanbiedingen of kortingen als nieuwe klant bij een energieleverancier?

Tal van energieleveranciers bieden tijdelijke kortingen aan voor nieuwe klanten. Dit betekent dat je als nieuwe klant soms tot wel honderden euro's per jaar kunt besparen. Om te ontdekken welke leveranciers op dit moment kortingen aanbieden, adviseer ik je om contact op te nemen met een van de KillMyBill energie-experts via telefoonnummer: 02 588 07 80.

Wat zijn de belangrijkste dingen waar ik op moet letten bij het vergelijken van energieleveranciers?

Als je op zoek bent naar een nieuwe energieleverancier, is het belangrijk om goed onderzoek te doen om de beste optie te vinden die past bij jouw behoeften en budget. Hier zijn vijf belangrijke punten om op te letten bij het vergelijken van energieleveranciers.

  • Tarieven: Vergelijk niet alleen de prijzen van energieleveranciers, maar let ook op of deze tarieven vast of variabel zijn. Vaste tarieven bieden stabiliteit maar kunnen iets duurder zijn, terwijl variabele tarieven momenteel lager liggen maar kunnen fluctueren met marktomstandigheden. Controleer ook op mogelijke bijkomende kosten zoals administratiekosten of netwerkkosten.
  • Duurzaamheid: Naast het vergelijken van tarieven is het ook belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van de energie die de leveranciers aanbieden. Sommige leveranciers bieden groene energiebronnen aan, zoals wind- of zonne-energie, wat kan bijdragen aan een lagere milieu-impact.
  • Klantenservice: Een goede klantenservice is essentieel voor een soepele ervaring met je energieleverancier. Controleer recensies en klanttevredenheidscijfers om een idee te krijgen van de kwaliteit van de klantenservice van verschillende leveranciers.
  • Contractvoorwaarden: Lees de contractvoorwaarden zorgvuldig door voordat je een beslissing neemt. Let op zaken als de duur van het contract, opzegtermijnen en eventuele boetes bij voortijdige beëindiging. Zo voorkom je verrassingen in de toekomst.
  • Extra's: Sommige energieleveranciers bieden extra voordelen of services aan hun klanten, zoals gratis energiebesparende producten, cashback-programma's of korting op andere diensten. Het is de moeite waard om te onderzoeken of een leverancier extra's biedt die waarde toevoegen aan het energiecontract.

Veel mensen weten niet dat je altijd vrij bent om van energieleverancier te veranderen. Je hoeft enkel rekening te houden met een opzegtermijn van drie weken. Het is daarom verstandig om regelmatig alle energieprijzen in de gaten te houden, want van energieleverancier veranderen kan een goede manier zijn om flink te besparen op de vaste lasten.

Yaël de Keijzer

Expertisegebieden

Meest gelezen artikelen van Yaël

Yaël schrijft ook artikelen voor killmybill.be en selectra.nl.

Het redactieteam van KillMyBill

Sebastian Matthijsen

Sebastian Matthijsen
Energie-expert
   

Maaike Zahn

Maaike Zahn
Verhuis- en waterexpert