Combineer telecomabonnementen met Triple Play en Quad Play

Tuttimus is het Quad Play-aanbod van Proximus. Ook de andere grote operator in België, Telenet, heeft een Quad Play-product. Foto: Proximus

Triple Play? Quad Play? Weet u niet wat deze vreemde woorden betekenen? Dan bent u hier aan het juiste adres. We vertellen u waar deze woorden vandaan komen en wat ze betekenen. Zo bent u weer helemaal mee en kunt u zonder problemen Triple en Quadruple Play abonnementen vergelijken.

De origine van het woord “Triple Play”

De term “Triple Play” was enkele jaren geleden een zogenaamd “buzzword”. Buzzwoorden zijn woorden die goed klinken en zijn vaak van Angelsaksische afkomst. Oorspronkelijk was Triple Play een term in het honkbal die verwees naar 3 outs (3 tegenstanders die het spel moeten verlaten) in eenzelfde spel, iets dat zelden gebeurt. “Double play”, i.e. het uitslaan van twee tegenstanders in hetzelfde spel, komt veel vaker voor.

Deze term werd overgenomen door de commerciële wereld. Dit gebeurde in het begin van de jaren ‘90 toen het internet nog bijna uitsluitend voor professionals was bedoeld.

Triple Play in de telecomsector

We laten het honkbal even voor wat het is en maken de vergelijking met een ander sport, het boksen. Aan de ene kant van de ring stonden de operatoren van de vaste telefoon die uitsluitend abonnementen voor de vaste telefoon verkochten. Aan de andere kant van de ring vond u de bedrijven of maatschappijen die televisie tot bij de gewone man thuis brachten en installeerden. Na een tijdje waren geen van beide kampen nog tevreden over het beperkte aanbod.

En wat gebeurde er toen? De TV-bedrijven boden ook abonnementen voor vaste telefoon aan en de operatoren deden hetzelfde voor TV. De Double Play was geboren: voortaan focusten telecomoperatoren zich niet langer op één, maar op twee producten of diensten, i.e. TV en vaste telefoon.

Het duurde niet lang vooraleer ook dit niet genoeg was. Voor een uitbreiding van de diensten keken de zogenaamde Double Play bedrijven naar het internet dat steeds populairder werd en meer en meer toegankelijk werd voor de kleine man. En zo werd er na een tijdje gesproken van het Triple Play-aanbod.

Kort samengevat: Triple Play is de combinatie van abonnementen voor vaste telefonie, internet en TV.

Wat is Quadruple Play?

Als Triple Play staat voor de combinatie van drie abonnementen, dan kunt u waarschijnlijk al raden wat Quadruple Play betekent. Juist ja. Quadruple Play is de combinatie van vier abonnementen: internet, vaste telefoon, TV en gsm.

Een andere naam die ook wel gebruikt wordt, is Quad Play. De Quad Play-bundels raken steeds meer ingeburgerd omdat steeds meer mensen één operator kiezen voor al hun telecomabonnementen. De operatoren spelen daarop in en bieden pakketten aan die voordeliger zijn dan aparte combinaties. Zo ook de grootste telecomoperatoren in België, Proximus en Telenet.

Telenet lanceerde onlangs Wigo. Dat is “eindelijk alles van Telenet in één makkelijke oplossing voor heel je gezin. Nooit meer gedoe, altijd blijven gaan! Overal geconnecteerd zijn, waar en wanneer je maar wil: altijd en overal gratis bellen zowel vast als mobiel, internet thuis en onderweg, digitale tv kijken op alle schermen én een volle pot mobiele data om te verdelen.”

Wigo is het Quad Play-aanbod van Telenet.
Wigo is het Quad Play-aanbod van Telenet. Foto: Telenet

Voor Wigo betaalt u €120 per maand.

De tegenhanger van Wigo is Tuttimus van Proximus. Ook hier worden TV, vaste telefoon, internet en gsm-abonnementen gecombineerd. Voor Tuttimus betaalt u €99,95 per maand.

Beide operatoren bieden voordelen aan dat de andere niet heeft. Zo krijgt u bij Proximus 3 maanden gratis Netflix en onbeperkt datavolume voor uw favoriete app. Bij Telenet kunt u de mobiele data verdelen over het gezin. Gebruikt u veel mobiele data maar een ander lid van uw gezin niet? Dan kunt u die mobiele data gewoon doorgeven aan elkaar. Bij Proximus krijgt u slechts één simkaart. Voor grotere gezinnen is Telenet dus voordeliger.

Orange biedt geen Quad Play-product aan. Zij verkozen de lancering van een vernieuwd Triple Play-aanbod, “Love”. Dit pakket biedt internet, gsm en TV aan maar geen vaste lijn.

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.