5 tips om de batterij van uw smartphone te sparen en snel op te laden

Is de batterij van uw smartphone snel plat? Volg onze tips en haal meer leven uit uw smartphone! Foto: iStock

U kent het gevoel: de batterij van uw smartphone is bijna plat, maar u heeft geen tijd om hem volledig op te laden. U heeft uw gsm nodig dus wat nu? Simpel: volg deze 5 tips en relax. Uw gsm zal in geen tijd voldoende opgeladen zijn.

Zijn u en uw smartphone onafscheidelijk? Rilt u al bij de gedachte dat uw gsm op het werk of op een evenement op elk moment kan uitvallen? Bent u aan het wachten op een belangrijk telefoontje dat u niet mag missen? Gelukkig hebben wij enkele trucs achter de hand die uw gsm voldoende zal opladen zodat u niets hoeft te missen.

1. Laad de gsm op met de adapter

Dit is uiteraard de meest voor de hand liggende oplossing. Heeft u uw oplader mee en heeft u toegang tot een stopcontact? Dan is er geen reden tot stress. Steek de adapter in het stopcontact en wacht geduldig af tot uw smartphone voldoende opgeladen is.

Tip: steek uw oplader in uw werktas of handtas zodat u hem altijd en overal bij heeft. Zo kunt u uw smartphone meteen opladen van zodra u tijd en toegang heeft tot een stopcontact.

2. Gebruik de USB-kabel

Heeft u de oplader zelf niet bij maar wel de USB-kabel? Dan heeft u verschillende opties. Als u toegang heeft tot een laptop of computer, dan kunt u simpelweg de smartphone insteken en laten opladen.

Heeft u geen computer ter beschikking maar heeft u wel een lange rit voor de boeg? Ook dan is er (mogelijk) een oplossing. De meeste (nieuwere) auto’s beschikken immers over een USB-poort. U kunt dus gemakkelijk uw smartphone opladen terwijl u onderweg bent! Handig, toch?

3. Gebruik een draagbare batterij

Vergeet u uw adapter telkens opnieuw? Heeft u geen toegang tot een stopcontact of computer? Dan is een draagbare batterij de ideale oplossing. Met een draagbare batterij kunt u uw smartphone altijd en overal opladen. Heeft u een lange reis op de trein voor de boeg? Steek uw smartphone in in de draagbare batterij en uw smartphone is opgeladen voor u het weet.

Het enige wat u nodig heeft is een USB-kabel om de smartphone te verbinden met de batterij. Draagbare batterijen zijn beschikbaar vanaf €20.

Een draagbatterij is een slimme aankoop
Een draagbare batterij is een slimme aankoop als uw smartphone snel plat is. Foto: iStock

Gebruik de gsm niet tijdens het opladen

Dit is niet het moment om na elke minuut de tijd te checken en ook niet om foto’s te nemen of video’s te bekijken. Hoe meer u uw smartphone gebruikt, hoe langer het natuurlijk zal duren vooraleer uw gsm is opgeladen. Het scherm verbruikt immers het meeste batterij! U blijft er dus best volledig af.

Aarzel ook niet om de helderheid van het scherm te verlagen. U zult merken dat deze kleine aanpassing de levensduur van de batterij zal verlengen en de oplaadtijd zal verminderen. De meeste smartphones hebben ook een “lage batterij” modus. Schakel deze in.

Samengevat is de gouden regel voor een snellere oplaadtijd om uw smartphone volledig met rust te laten.

4. Sluit alle apps

Stel: u heeft geen adapter, USB-kabel of draagbare batterij bij. Wat dan? Wij geven een aantal tips die u kan toepassen om het leven van uw smartphone te verlengen.

Sluit alle apps die openstaan: games, nieuwssites, muziek, video, internet, etc. Deze apps en pagina’s zuigen veel batterij weg dus is het essentieel om deze als eerste te sluiten.

Volstaat dit niet? Zet dan zeker uw locatie (die gebruikt wordt voor GPS en vele andere apps) af.

5. Schakel de vliegtuigmodus in

Bluetooth, 3G of 4G, wifi … Al deze verbindingen verbruiken veel batterij. Om het leven van uw smartphone te verlengen, zoekt u de instellingen van uw smartphone. Zet de smartphone in vliegtuigmodus. Alle voorop genoemde toepassingen en verbindingen zullen niet langer werker.

Maar let op, in vliegtuigmodus bent niet meer bereikbaar. Deze status schakelt immers ook uw netwerk uit. Dit wil zeggen dat u geen sms’en of oproepen meer ontvangt.

U kunt uw smartphone ook in “low power mode” of batterijbesparing zetten. Deze modus heeft geen effect op uw beschikbaarheid.

Niet voldoende? Schakel de smartphone uit

Dit is uiteraard de meest radicale oplossing! Als de aanpassing aan de instellingen van de telefoon niet voldoende zijn, zal u uw smartphone volledig moeten uitschakelen en terug aanzetten wanneer u hem echt nodig heeft. Dat klinkt lastig, maar het is tevens een uitgelezen moment om te zien of u nog wel zonder uw smartphone kunt.

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.