Vergelijk gsm-abonnementen en operatoren

Op deze site kunt u gemakkelijk de prijzen van alle Belgische operatoren met elkaar vergelijken. Vul onze eenvoudige vragenlijst in en ontvang een gratis overzicht van alle gsm-abonnementen in België. Onbeperkt sms’en, mobiel internet, veel belminuten, … Wat u ook nodig heeft, op KillMyBill vindt u het abonnement dat bij u past en bespaart u op uw rekening. Gsm-abonnementen vergelijken was nog nooit zo eenvoudig!


Gsm-abonnementen vergelijken

Valt u elke maand achterover van het bedrag uw rekening? Met behulp van KillMyBill, de prijsvergelijkingssite, kunt u de gsm-abonnementen van alle Belgische operatoren met elkaar vergelijken. Zo ontdekt u op een snelle en eenvoudige manier de provider en het tariefplan dat bij u past. Vul dus snel onze vragenlijst in, vergelijk, en bespaar op uw rekening.

Criteria

Er is een overvloed aan gsm’s en abonnementen op de telecommarkt. Kunt u er nog aan uit? Geen nood, KillMyBill helpt u om de prijzen van alle Belgische operatoren met elkaar te vergelijken en een keuze te maken. Het enige wat u moet doen, is goed nadenken over uw behoeften in verband met uw abonnement. Hoeveel belminuten wilt u per maand? Wilt u onbeperkt sms’en? Belt u veel naar het buitenland? Geef de antwoorden op en ontvang daarna een handig overzicht zodat u snel en gemakkelijk de abonnementen en bijbehorende prijzen kan vergelijken. Haast u dus naar onze vragenlijst bovenaan, vergelijk vandaag nog de tarieven, en bespaar op uw rekening.

Belminuten

Gsm-abonnementen focusen steeds meer op aantal sms’jes en mobiele data per maand. Mensen die graag of veel bellen moeten opletten. Het overschrijden van uw limiet kan immers zwaar doorwegen op uw rekening. Het is dus belangrijk om rekening te houden met het aantal belminuten als u eraan denkt om over te stappen naar een andere operator. Gelukkig zijn de belminuten inbegrepen in onze handige vragenlijst bovenaan. Wilt u meer dan alleen veel belminuten? Geen probleem. U kunt ook het gewenste aantal sms’jes per maand en de hoeveelheid mobiele data ingeven.

Mobiel internet

Mobiel internet is uitgegroeid tot zowat het belangrijkste onderdeel van het gsm-abonnement.
De beschikbare hoeveelheid data is dan ook iets waar operatoren zich in willen onderscheiden ten opzichte van de andere. Laat u echter niet misleiden. Als u enkel een paar sites bekijkt of een keer per dag de sociale media checkt, dan heeft u geen behoefte aan een grote hoeveelheid beschikbare data. U kunt dus besparen op uw rekening als u een abonnement kiest dat bij uw behoeften past. Omgekeerd gaat natuurlijk ook. Als u graag veel muziek luister of video’s downloadt, kiest u best voor een abonnement dat hieraan is aangepast in plaats van elke maand de limiet te overschrijden. Nogmaals, u moet goed uw behoeften evalueren. Maar wees gerust, KillMyBill helpt u om dit te doen.

Mobiel internet voor smartphones: 4G-netwerk voor iedereen!

De telecomoperatoren zijn voortdurend bezig met het verbeteren van hun mobiele netwerken. U heeft zeker de reclames langs de straat of op TV gezien: elke operator pronkt met haar 4G-netwerk. Wat ze daar uiteraard niet bij vertellen, is dat 4G niet overal beschikbaar is. U heeft toegang tot het 4G-netwerk in grote steden als Brussel en Antwerpen maar voor kleinere steden of dorpen op het platteland ligt dit veel moeilijker.

Mobiele operatoren genoeg in België: Proximus is niet langer de enige speler op de markt

Als u belist om de aanbiedingen voor gsm-abonnementen te vergelijken, zal u een ding opvallen: Proximus (het voormalige Belgacom) domineert niet langer de markt. De concurrentie is sterk toegenomen de voorbije jaren: er zijn niet minder dan 13 mobiele operatoren beschikbaar in België. Aan de ene kant zijn er de drie grote operatoren: BASE, Proximus en Mobistar. De rest zijn allemaal MVOs, i.e. mobile virtual network operator. Dit zijn operatoren die niet over een eigen netwerk beschikken en gebruik maken van het netwerk van een van ‘de grote drie’. Allo RTL, Billi, Jim Mobile, Scarlet, Mobile Vikings, Telenet, United Telecom, Voo, Dommel en Contact Mobile zijn dus allemaal MVOs die samenwerken met BASE, Proximus of Mobistar. Voor een volledig overzicht van alle gsm-operatoren in België en hun aanbieding, ga dan naar de pagina van de Belgische gsm-operatoren.

Veranderen van gsm-operator was nog nooit zo eenvoudig

Wist u dat een derde van de Belgische bevolking van mening is dat ze niet over het beste mobiele abonnement beschikken? Veranderen van operator lijkt een simpele oplossing, en dat is het ook, maar veel mensen denken dat dit niet eenvoudig is en dat er veel papierwerk aan te pas komt. Niets is minder waar! Veranderen van gsm-operator is eenvoudig en gratis!
In 2012 werd de Telecom-wet goedgekeurd. Deze wet zegt dat de consument gratis en op elk moment zijn contract kan beëindigen indien hij ten minste zes maanden klant was. Het enige wat u hoeft te doen na die zes maanden is de operator schriftelijk verzoeken om het gsm contract te beëindigen. Voor meer informatie, kunt u altijd terecht bij onze praktische gids over het opzeggen van een telecom abonnement of over de Telecom-wet van 2012. U kan dus met een gerust hart de prijzen van de operatoren met elkaar vergelijken en het tariefplan kiezen dat het best bij u past.

Les derniers guides pratiques

De meest recente praktische gidsen
over Gsm-abonnementen

Welk gsm-abonnement past het best bij jongeren?

Kinderen hebben steeds vroeger een gsm of smartphone. De vraag is dan: “Prepaid of abonnement?” Ouders willen de kosten natuurlijk zoveel mogelijk beperken, maar de jeugd wil toch graag alles kunnen delen met hun vrienden. Gelukkig bestaan er formules die voldoen aan de wensen van beide partijen.

Les derniers articles

De meest recente artikels over
Gsm-abonnementen

NFC wil slimme verpakkingen naar de supermarkt brengen

Informatie opvragen over een product in de supermarkt is al mogelijk door het scannen van de QR-code, maar als het van NFC Forum afhangt zal dat omslachtig proces veel sneller kunnen. Het zal samenwerken met Active & Intelligent Packaging Industry Association om een slimme verpakking met NFC te ontwikkelen.

De toekomst van het glasvezelnetwerk van Proximus is mogelijk in gevaar

Dominique Leroy, CEO van Proximus, heeft in het parlement gedreigd om de geplande investering in het glasvezelnetwerk niet meer uit te voeren als de regelgeving niet verandert. Leroy wil o.a. dat de terugverdienperiode verlengd wordt. Daarnaast kan de vraag van Orange om het netwerk te gebruiken de prijs doen stijgen.

Afschaffing roamingkosten: wat kost bellen en surfen nu in Europa?

Na jaren onderhandelen is het zover: de roamingkosten zijn officieel afgeschaft. De Europese verordening ‘Roam Like at Home’ zorgt ervoor dat u in het buitenland niet meer betaalt om te bellen, sms’en en surfen dan thuis. Toch blijft het opletten geblazen voor misverstanden. Ontdek hier alle details.