Laatste nieuws telecom

Alle artikels:

NFC wil slimme verpakkingen naar de supermarkt brengen

Informatie opvragen over een product in de supermarkt is al mogelijk door het scannen van de QR-code, maar als het van NFC Forum afhangt zal dat omslachtig proces veel sneller kunnen. Het zal samenwerken met Active & Intelligent Packaging Industry Association om een slimme verpakking met NFC te ontwikkelen.

De toekomst van het glasvezelnetwerk van Proximus is mogelijk in gevaar

Dominique Leroy, CEO van Proximus, heeft in het parlement gedreigd om de geplande investering in het glasvezelnetwerk niet meer uit te voeren als de regelgeving niet verandert. Leroy wil o.a. dat de terugverdienperiode verlengd wordt. Daarnaast kan de vraag van Orange om het netwerk te gebruiken de prijs doen stijgen.

Afschaffing roamingkosten: wat kost bellen en surfen nu in Europa?

Na jaren onderhandelen is het zover: de roamingkosten zijn officieel afgeschaft. De Europese verordening ‘Roam Like at Home’ zorgt ervoor dat u in het buitenland niet meer betaalt om te bellen, sms’en en surfen dan thuis. Toch blijft het opletten geblazen voor misverstanden. Ontdek hier alle details.

Minister van Telecom roept op om te veranderen van operator

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) heeft alle Belgische consumenten aangeraden om te veranderen van operator. Die oproep kwam er als reactie op de tariefverhoging van Proximus. Enkele bundels en gsm-abonnementen van Proximus worden vanaf augustus immers tot 7% duurder.

Operatoren verhogen prijzen om afschaffing roamingtarieven te compenseren

Vanaf 15 juni worden de roamingkosten afgeschaft. Dat is goed nieuws voor de consument, maar de telecomoperatoren verliezen daardoor een deel van hun inkomsten. Om dat verlies te compenseren, zouden ze binnenkort hun tarieven optrekken. Minister van Telecom, Alexander De Croo, is niet tevreden.

Ombudsman waarschuwt voor smartphoneverzekeringen met beperkte dekking

Een smartphone kopen is tegenwoordig een echte investering. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een verzekering op de smartphone om het toestel te beschermen tegen schade of diefstal. De Ombudsman voor de Verzekeringen ontvangt echter steeds meer klachten. De verzekering blijkt vaak “een lege doos” te zijn.

De abonnementen van Proximus en Telenet worden weer duurder

Elk jaar gebeurt het en 2017 is niet anders: het begin van een nieuw jaar brengt een prijsverhoging voor de telecomabonnementen van Proximus en Telenet met zich mee. De consumenten zullen dit jaar dus dieper in hun portemonnee moeten tasten. Lees hier wat er precies verandert in het nieuwe jaar.

Het netwerk van de toekomst: 5G

Proximus is het eerste telecombedrijf in België dat 5G zal uittesten. Die technologie zal niet enkel zorgen voor een snellere verbinding, maar zal ook de weg vrijmaken voor ‘the Internet of Things’, i.e. communicatie tussen voorwerpen. Dat is echter pas voor binnen een aantal jaar. Eerst is 4,5G aan de beurt.

Mobiel betalen met Bancontact: zo doet u het

Bancontact beschikt over een app die mobiel betalen toegankelijker moet maken. De afgelopen twaalf maanden werden met deze app ongeveer twee miljoen transacties uitgevoerd. QR-code Mobiel betalen met de gratis Bancontact-app gebeurt via het inscannen van een QR-code. Het te betalen bedrag verschijnt dan automatisch
KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.