Alle artikels:

Fusie tussen Eandis en Infrax vermindert factuur met slechts 1%

Er is een megafusie op komst in het Vlaamse energielandschap. Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, wil het beheer van het distributienet samenbrengen in één grote werkmaatschappij. De lokale intercommunales blijven, maar er mogen o.a. geen zitpenningen meer worden betaald.

Duurdere elektriciteitsrekening door verhoogde transmissienettarieven

Slecht nieuws voor de portemonnee: de elektriciteitsrekening wordt opnieuw iets duurder. Vanaf 1 maart stijgen de transmissienettarieven waardoor een gemiddeld gezin met een verbruik van 3.500 kWh jaarlijks €5,26 meer zal moeten betalen. Dat is een stijging van 0,5 procent. Vreg maakte de cijfers bekend.

Digitale elektriciteitsmeters verplicht vanaf 2019

Vanaf 2019 zullen er enkel nog digitale elektriciteitsmeters terug te vinden zijn in de Vlaamse huizen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) beslist. Wat is het verschil met een traditionele elektriciteitsmeter en wat gaat die verandering ons kosten? U leest het hier.

Stijgende prijs elektriciteit door uitgeschakelde kerncentrales

De laatste weken is de prijs voor elektriciteit sterk gestegen. Dat bevestigt de federale energieregulator Creg. De uitgeschakelde kerncentrales in België en Frankrijk gaven de aanleiding tot deze plotse stijging. Prijsstijging elektriciteit zorgt voor zenuwen Het feit dat de prijzen op korte tijd sterk gestegen

Brusselaars moeten via stroomfactuur 100 miljoen subsidies betalen

Sinds februari moeten Brusselaars 10 miljoen euro groenestroomsubsidies betalen voor de afvalverbrandingsovens, en dat 10 jaar lang. De regering van het Brussels Gewest gaat daarmee in tegen de heersende tendens waarbij er almaar minder groenestroomcertificaten worden toegekend. Dat meldt VRT Nieuws / De Redactie.
KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.