Alle artikels:

Zorgt het tekort van 42 miljoen bij de nettarieven voor een hogere factuur?

Uit berekeningen van Vlaamse energieregulator Vreg blijkt dat de distributienettarieven voor elektriciteit in 2016 onderschat zijn voor 42 miljoen euro. Het tekort zal verrekend worden in de tarieven van volgend jaar. Nettarieven maken een groot deel uit van de factuur maar of die zal stijgen, is nog niet duidelijk.

Positieve kosten-batenanalyse voor slimme energiemeters, maar factuur stijgt

De Vlaamse regering besliste begin dit jaar om vanaf 2019 te starten met de uitrol van digitale energiemeters. De kosten-batenanalyse is nu klaar: VREG spreekt van "een juiste beleidskeuze" en een positief maatschappelijk effect dat kan oplopen tot 393 miljoen euro. Het nadeel? De energiefactuur zal lichtjes stijgen.

Een kwart miljoen Vlaamse gezinnen kiezen voor groepsaankoop energie

De groepsaankoop voor energie wordt steeds populairder. De helft van de Vlamingen die veranderen van energieleverancier doen dat niet zelfstandig maar via een groepsaankoop. Dat is een record. De Vlamingen kiezen voor groepsaankoop omdat ze hun energierekening willen verlagen.

Een gemiddeld gezin zou 120 euro minder moeten betalen voor energie

Politici laten zich steeds meer van zich horen als het gaat om het bedrag op de energiefactuur. Volgens Van Quickenborne (Open Vld) betalen we 120 euro per jaar te veel. Energiespecialist Andries Gryffroy (N-VA) houdt het op 115 euro per jaar. Beiden duiden een andere oorzaak aan van de te hoge rekening.

Maak dit jaar nog plannen om uw woning te renoveren

Vlamingen die hun woning willen renoveren, zullen het binnenkort met minder subsidies van de Vlaamse overheid moeten doen. Wie echter veel energie kan besparen, krijgt wel een belastingvrijstelling. Dat schrijft MoneyTalk (Knack). Minimale dakisolatie Vlaams minister van Energie Bart Tommelein kondigde aan dat

Minimale dakisolatie voor Vlaamse huizen tegen 2020

Alle daken in Vlaanderen moeten tegen 2020 een minimum aan dakisolatie hebben. De belastingvermindering voor wie zijn dak isoleert, wordt daarbij afgevoerd. Enkel diegene die dit jaar nog concrete plannen heeft én een voorschot betaalt, zal nog in aanmerking komen voor belastingvermindering. Energieprestaties
KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.