Alle artikels:

Productie en verkoop elektrische wagens stijgt, maar het moet nog beter

De verkoop van elektrische auto's blijft sterk stijgen. Op dit moment rijden er wereldwijd zo’n 2 miljoen elektrische auto’s rond. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China, de VS en Europa zijn de grootste producenten. Zij zijn samen goed voor 90 procent van alle elektrische auto's.

De Backer trekt stekker uit windparken en experimenteert met golfenergie

Na de biomassacentrales komt nu ook de miljardensteun voor de windparken op zee onder vuur. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer wil de drie laatst geplande parken annuleren. Om de Europese groenestroomdoelstellingen tegen 2020 te halen, kijkt hij nu naar golfenergie op de Noordzee.

Het ‘stopcontact’ van Elia is 400 euro miljoen euro waard

Elia investeert 400 miljoen euro in een zogenaamd ‘stopcontact op zee’. Het gaat om een offshore platform, zo’n 40 km voor de kust van Zeebrugge. Met dat platform kunnen nieuwe windparken op zee op het Belgische netwerk op land aangesloten worden. De raad van bestuur heeft de investering alvast goedgekeurd, aldus Elia.

Minder investeringen in duurzame energie en toch daalt de prijs

Vorig jaar zijn de investeringen in wind- en zonne-energie voor het eerst sinds 2013 wereldwijd gedaald. Dat is opmerkelijk aangezien de hoeveelheid geleverde stroom uit hernieuwbare energie gestegen is. En ook de prijs daalde. Hoe dat te verklaren valt, leest u hier.

50% van de nieuwe energie in Europa is windenergie

Bijna 90 procent van alle nieuwe energiebronnen in de EU waren duurzaam. Europa toont daarmee aan dat het in de toekomst steeds meer zal inzetten op duurzame energie. Van die nieuwe en hernieuwbare bronnen is windenergie de koploper met 51 procent.

België betaalt 2 miljard meer voor windmolenparken dan Nederland

De windmolenparken die België bouwt in de Noordzee zijn een pak duurder dan de parken die ernaast in Nederland worden gebouwd. Dat blijkt uit een studie van CREG, de federale energieregulator. De oversubsidiëring van 2 miljard zal u merken op uw energierekening.

Vlaams klimaatakkoord leidt de weg naar groener Vlaanderen

De Vlaamse regering heeft de trendbreuk in klimaatbeleid goedgekeurd. Die kwam er op aanvraag van het Vlaams parlement. De partijen van meerderheid en oppositie schaarden zich achter de resolutie. Maar wat houdt het Vlaams klimaatakkoord nu in en wat verandert er voor u?

SolarCity-Tesla voorziet volledig eiland van zonne-energie

De overname van SolarCity door Tesla werd pas enkele dagen geleden goedgekeurd (22/11), maar SolarCity-Tesla komt nu al met het eerste bewijsstuk dat critici de mond moet snoeren en de capaciteiten en de mogelijkheden van de fusie aantoont. Het eiland Ta’u werd volledig voorzien van zonne-energie.

Tesla stelt “zonnepanelendak” voor

Elon Musk, CEO van Tesla Motors, stelde op 28 oktober het “zonnepanelendak” voor. De zonnecellen zijn geïntegreerd in de dakpannen, die gemaakt zijn uit kwartsglas. Het dak uit zonnepanelen maakt, samen met de Tesla auto’s en Powerwall, deel uit van een drieluik dat optimaal gebruik maakt van zonne-energie.

Stookalarm: open haard even vervuilend als rit van 1.000 km

Na het smogalarm komt er in Vlaanderen nu ook een stookalarm. Op koude, windstille dagen zullen Vlamingen opgeroepen worden om open haard niet aan te steken. Een open haard mag dan wel gezellig zijn, het vuurtje stoot meer fijnstof uit dan een autorit van 1.000 kilometer. Dat schrijft De Morgen. Onderschat
KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.