Alle artikels:

Zorgt het tekort van 42 miljoen bij de nettarieven voor een hogere factuur?

Uit berekeningen van Vlaamse energieregulator Vreg blijkt dat de distributienettarieven voor elektriciteit in 2016 onderschat zijn voor 42 miljoen euro. Het tekort zal verrekend worden in de tarieven van volgend jaar. Nettarieven maken een groot deel uit van de factuur maar of die zal stijgen, is nog niet duidelijk.

NFC wil slimme verpakkingen naar de supermarkt brengen

Informatie opvragen over een product in de supermarkt is al mogelijk door het scannen van de QR-code, maar als het van NFC Forum afhangt zal dat omslachtig proces veel sneller kunnen. Het zal samenwerken met Active & Intelligent Packaging Industry Association om een slimme verpakking met NFC te ontwikkelen.

De toekomst van het glasvezelnetwerk van Proximus is mogelijk in gevaar

Dominique Leroy, CEO van Proximus, heeft in het parlement gedreigd om de geplande investering in het glasvezelnetwerk niet meer uit te voeren als de regelgeving niet verandert. Leroy wil o.a. dat de terugverdienperiode verlengd wordt. Daarnaast kan de vraag van Orange om het netwerk te gebruiken de prijs doen stijgen.

Afschaffing roamingkosten: wat kost bellen en surfen nu in Europa?

Na jaren onderhandelen is het zover: de roamingkosten zijn officieel afgeschaft. De Europese verordening ‘Roam Like at Home’ zorgt ervoor dat u in het buitenland niet meer betaalt om te bellen, sms’en en surfen dan thuis. Toch blijft het opletten geblazen voor misverstanden. Ontdek hier alle details.

Productie en verkoop elektrische wagens stijgt, maar het moet nog beter

De verkoop van elektrische auto's blijft sterk stijgen. Op dit moment rijden er wereldwijd zo’n 2 miljoen elektrische auto’s rond. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China, de VS en Europa zijn de grootste producenten. Zij zijn samen goed voor 90 procent van alle elektrische auto's.

Minister van Telecom roept op om te veranderen van operator

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) heeft alle Belgische consumenten aangeraden om te veranderen van operator. Die oproep kwam er als reactie op de tariefverhoging van Proximus. Enkele bundels en gsm-abonnementen van Proximus worden vanaf augustus immers tot 7% duurder.

Operatoren verhogen prijzen om afschaffing roamingtarieven te compenseren

Vanaf 15 juni worden de roamingkosten afgeschaft. Dat is goed nieuws voor de consument, maar de telecomoperatoren verliezen daardoor een deel van hun inkomsten. Om dat verlies te compenseren, zouden ze binnenkort hun tarieven optrekken. Minister van Telecom, Alexander De Croo, is niet tevreden.

Positieve kosten-batenanalyse voor slimme energiemeters, maar factuur stijgt

De Vlaamse regering besliste begin dit jaar om vanaf 2019 te starten met de uitrol van digitale energiemeters. De kosten-batenanalyse is nu klaar: VREG spreekt van "een juiste beleidskeuze" en een positief maatschappelijk effect dat kan oplopen tot 393 miljoen euro. Het nadeel? De energiefactuur zal lichtjes stijgen.

Een kwart miljoen Vlaamse gezinnen kiezen voor groepsaankoop energie

De groepsaankoop voor energie wordt steeds populairder. De helft van de Vlamingen die veranderen van energieleverancier doen dat niet zelfstandig maar via een groepsaankoop. Dat is een record. De Vlamingen kiezen voor groepsaankoop omdat ze hun energierekening willen verlagen.
KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.