Mobiel bankieren is al mogelijk vanaf elf jaar

Mobiel bankieren is al mogelijk vanaf elf jaar. Foto: Pixabay

De Belgische banken proberen hun klanten op steeds jongere leeftijd voor zich te winnen. KBC lanceerde onlangs een app waarmee kinderen al vanaf elf jaar mobiel kunnen bankieren.

Nieuwe doelgroep

Zowat elke grootbank richt zich vandaag tot een niet onbelangrijke doelgroep: de jongeren. Dat gebeurt vaak via een aangepast aanbod dat inspeelt op de mogelijkheden van smartphones. BNP Paribas Fortis heeft met Hello Bank zelfs een apart merk ontwikkeld dat zich profileert als een mobiele bank voor jongeren vanaf 18 jaar.

Ook KBC lanceerde onlangs K’Ching, een app waarmee kinderen al vanaf elfjarige leeftijd kunnen bankieren op hun smartphone. Op die manier kunnen ze altijd en overal hun saldo controleren, hun geschiedenis bekijken en geld overschrijven. Ouders kunnen limieten instellen en bepalen welke verrichtingen mogen uitgevoerd worden.

De app heeft een kleurrijke lay-out die kan aangepast worden met verschillende thema’s. Bij elk thema hoort een buddy die de jongere wegwijs maakt in de bankwereld. Hij deelt tips en weetjes over bijvoorbeeld veilig bankieren en geld afhalen. Foto’s van familie en vrienden moeten de beleving nog aangenamer maken.

Verstandig idee?

Maar is het wel een goed idee om kinderen al op elfjarige leeftijd te laten kennismaken met de wereld van mobiel bankieren? Volgens KBC alvast wel. ‘Hoe vroeger je start met het beheren en opvolgen van je geldzaken, hoe beter’, klinkt het daar.

Dat wordt ook bevestigd door de FSMA, de officiële waakhond van de financiële diensten en markten in ons land.

Wat vindt u: is bankieren op jonge leeftijd een goed idee of vindt u elf jaar net iets te vroeg?
Laat het ons gerust weten op Facebook en / of Twitter!

Bron: Belga

Wilt u steeds op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld? Kijk dan zeker geregeld eens op onze pagina Het Laatste Nieuws – Bankzaken of volg ons op de verschillende sociale media.

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.