Minister van Telecom roept op om te veranderen van operator

Veranderen van operator is snel en gemakkelijk dus waar wacht u nog op? Foto: Pixabay

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) heeft alle Belgische consumenten aangeraden om te veranderen van operator. Die oproep kwam er als reactie op de tariefverhoging van Proximus. Enkele bundels en gsm-abonnementen van Proximus worden vanaf augustus immers tot 7% duurder.

Alexander De Croo (Open Vld), minister van Telecom en Datacommunicatie, heeft een opvallende oproep gedaan. Hij riep alle klanten van Proximus op om tarieven te vergelijken en te veranderen van operator als u niet tevreden bent met de geplande tariefwijzigingen. “Als consument heb je een wapen in handen als een gsm-operator de tarieven verhoogt: stap over”, aldus De Croo. “Veranderen van operator is bijzonder eenvoudig, met behoud van het nummer.”

De aanleiding van deze oproep is de verhoging van de tarieven bij Proximus. Mobiele Proximus-klanten krijgen vanaf augustus meer data, maar zullen daar meer voor moeten betalen. Het telecombedrijf ontkent dat de tariefverhoging een direct gevolg is van het verbod op roamingtarieven binnen Europa. De roamingtarieven werden officieel afgeschaft vanaf 15 juni.

Of u nu klant bent bij Proximus of niet, het vergelijken van de tarieven is steeds nuttig. Enkel op die manier kunt achterhalen of er een voordeliger aanbod beschikbaar is op de telecommarkt. Is dat het geval, dan kunt u overstappen. U zult in ieder geval niet de enige zijn. Vorig jaar stapten immers zo’n miljoen Belgen over naar een andere gsm-operator.

Veranderen van telecomoperator: de stappen

De eerste stap is het veranderen van telecomoperator is natuurlijk het vinden van een voordeliger aanbod. Hoewel honderden gsm-abonnementen de markt lijken te overspoelen, hoeft dit geen ingewikkeld proces te zijn. Met behulp van een vergelijkingssite zoals KillMyBill kunt u binnen de vijf minuten een geschikt abonnement vinden tegen de laagste prijs. Het enige wat u moet doen, is een aantal gegevens invullen. Op basis van die gegevens zal de tool u de gsm-abonnementen presenteren. De goedkoopste verschijnen bovenaan.

U bent misschien geneigd om de goedkoopste te nemen, maar dat is niet altijd de juiste keuze. Er zijn immers andere criteria waar u rekening mee moet houden, zoals de belminuten, sms’en en mobiele data die aangeboden wordt. Zo betaalt u misschien €5 euro meer per maand maar krijgt u bijna dubbel zoveel mobiele data. En dat is handig als u bijvoorbeeld regelmatig naar het buitenland reist en toegang nodig heeft tot het internet. Of als u een tiener bent die graag Facebook, Instagram en Twitter checkt. Voor meer criteria kunt u terecht in onze praktische gids over het kiezen van een gsm-abonnement.

Als u een gsm-abonnement gekozen heeft, moet u vervolgens uw huidig gsm-abonnement opzeggen.

Gelukkig is ook het opzeggen van het gsm-abonnement is niet moeilijk. Volgens de wet hoeft u immers geen aangetekende brief op te sturen naar de operator. Elke geschreven communicatie telt. U kunt uw gsm-abonnement dus opzeggen via brief, e-mail, sms, via een online formulier … Uiteraard dient u uw opzegging naar de juiste ontvanger, het juiste nummer of de juiste website te zenden.

Bovendien kunt u een onmiddellijke stopzetting eisen. De operator moet alles in het werk stellen om het contract te verbreken en dit schriftelijk te bevestigen.

In uw schriftelijke communicatie zijn er enkele zaken die u niet mag vergeten te vermelden, nl. uw contactgegevens, uw klantnummer en de gewenste datum van het einde van het contract. Voor een voorbeeld van een opzegbrief kunt u terecht bij onze praktische gids over het opzeggen van het gsm-abonnement.

Ziezo, nu bent u op de hoogte over hoe u snel en gemakkelijk verandert van telecomoperator. Zoals u ziet, kost het u weinig tijd en moeite. Bovendien is het hele proces volledig gratis. Er is dus geen enkele reden om de verhoging van de tarieven af te wachten of te aanvaarden. Vergelijk vandaag nog de tarieven en verander van operator. Uw portemonnee zal u dankbaar zijn!

Comments of the page

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.