Proximus

Proximus maakt deel uit van de Proximus Groep, dat onder meer filialen zoals Scarlet en Skynet omvat, en is de grootste mobiele operator van België. Tot 2006 heette Proximus Belgacom Mobile. In 2014 werd het de commerciële merknaam voor het hele bedrijf.

 


All Kids (Always On)

De geschiedenis van Proximus

Het ontstaan van Belgacom

De Eerste Wereldoorlog bracht in België een duidelijke verandering teweeg op vlak van telecommunicatie, die volledig werd stopgezet als gevolg van de financiële afhankelijkheid van het Bestuur van Telegrafie en Telefonie. Het overheidsbedrijf had immers enorm veel geld voor grote investeringen nodig om de schade aan het netwerk, dat het opliep tijdens de oorlog, te herstellen.

De problemen hielden aan tot 1930 toen de Regie voor Telegraaf en Telefoon (RTT) werd opgericht. De RTT was nog steeds een overheidsbedrijf maar had nu meer autonomie. Zo waren ze minder afhankelijk van de regering voor haar budgetten en mocht het bedrijf over een eigen bestuur beschikken.

In de beginjaren van de RTT werd er enorm veel geld geïnvesteerd, niet alleen om de schade te herstellen, maar ook om het netwerk uit te breiden. Als gevolg hadden meer mensen toegang tot telefonie.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de RTT opnieuw geconfronteerd met enorm veel schade en een gedeeltelijke ontmanteling van haar netwerk. De Belgische staat bood hulp aan en financierde de herstelwerken. Als gevolg van die zware kosten en een sterk toenemend aantal abonnees werkte de RTT zich diep in de schulden tegen het einde van de jaren ‘60. De problemen namen alleen maar toe tijdens en na de economische crisis van 1973 en de bekendmaking van het RTT schandaal (i.e. een corruptieaffaire). De RTT begon om die reden aan een grondige herstructurering in de jaren ‘80.

Tijdens en na de liberalisering van de telecommarkt werkte de RTT aan een reorganisatie en richtte het Belgacom op. De Belgische staat hield 50,1% van de aandelen in handen en bleef hoofdaandeelhouder.

In 1994 werd Proximus opgericht, het eerste mobiele netwerk in België.

Het jaar 2005

2005 was een belangrijk jaar voor Belgacom. In dat jaar lanceerden ze Belgacom TV en verwierven ze de rechten op het Belgisch voetbal voor drie seizoenen. Dit digitale tv-aanbod (via ADSL) was uniek in België. Belgacom veranderde daardoor in een speler met vier aanbiedingen op één markt: vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en televisie.

In datzelfde jaar bood Belgacom haar klanten als eerste het 3G netwerk aan.

Belgacom vandaag: Proximus

In 2006 kocht Belgacom Telindus en versterkte haar positie als telecomleider door haar diensten aan te bieden op de professionele markt. In 2008 kocht Belgacom haar directe concurrent, Scarlet, voor een bedrag van €185 miljoen.

In 2011 konden alle klanten Belgacom TV bekijken op elk apparaat (TV, PC, tablet, smartphone) via Wi-Fi en 3G. In 2012 bood Belgacom als eerste mobiele operator 4G netwerk aan aan haar klanten.

In september 2014 werden de vaste en mobiele telefonie, internet, digitale televisie en internet onder de merknaam Proximus gebracht. In april 2015, tijdens de jaarlijkse vergadering, werd de verandering van de naam goedgekeurd.

Vandaag is Proximus nog steeds de grootste speler op de telecommarkt met 5,6 miljoen klanten. Proximus is een zogenaamde ‘quadruple’ speler met aanbiedingen voor vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en Proximus TV.

Proximus richt haar strategie op de loyaliteit van de klant aan de hand van aanbiedingen en exclusieve voordelen of kortingen. Met meer dan 5,6 miljoen klanten blijft Proximus de onbetwiste leider van de mobiele operatoren.

De producten van Proximus

De gsm-abonnementen van Proximus

Proximus biedt drie zogenaamde Mobilus gsm-abonnementen aan.

Mobilus
S M L
Belminuten 120 300 Onbeperkt
Sms’en onbeperkt onbeperkt onbeperkt
Datavolume 1,5 GB 5 GB 10 GB
Prijs (€/maand) 15,99 26,99 42,99

Pay&Go

Proximus biedt ook herlaadkaarten aan, bekend onder de naam Pay&Go.

Herladen kan in 4 eenvoudige stappen via de website van Proximus: geeft het te herladen nummer in, kies het herlaadbedrag, betaal en krijg een bevestiging van uw bestelling.

U kunt betalen met uw bankkaart (Bancontact, Maestro of Mister Cash), kredietkaart (Visa, Mastercard) of met PayPal.

De packs van Proximus

Tuttimus

Tuttimus is een Quadruple Play pakket dat internet, tv, mobiele telefonie en vaste telefonie omvat. U ontvangt:

 • onbeperkt internet
 • een mobiel abonnement
 • Proximus TV met 1 blockbuster / maand en een tv-bundel naar keuze
 • een vaste lijn met gratis bellen ‘s avond en in het weekend

Tuttimus is beschikbaar vanaf €90,94.

Familus

Familus is een Triple Play pakket dat internet, tv en vaste telefonie omvat. U ontvangt

 • onbeperkt internet
 • Proximus TV met 1 blockbuster / maand en een tv-bundel naar keuze
 • een vaste lijn met gratis bellen ‘s avond en in het weekend

Familus is beschikbaar vanaf €74,99.

Internetabonnementen

Proximus biedt twee internetabonnementen aan, Start en Maxi.

Internet
Start Maxi
Volume 100 GB/maand Onbeperkt
Maximale downloadsnelheid 50 Mbps 100 Mbps
Maximale uploadsnelheid 4 Mpbs 15 Mpbs
Prijs (€/maand) 27,50 49,99

Wifi met fon-hotspots

Als u klant bent bij Proximus Broadband kunt u genieten van toegang tot fon-hotspots. Deze wifi-hotspots geven u toegang tot wifi in België en in het buitenland. Het enige wat u moet doen, is een Proximus Fon-account aanmaken in MyProximus om een verbinding tot stand te brengen via de Proximus WiFi app. U heeft toegang tot alle “PROXIMUS_FON”- of “FON_BELGACOM”-hotspots in België en tot het wereldwijde Fon WiFi-netwerk.

Hoe een contract bij Proximus tekenen?

Vergelijk de prijzen van alle Belgische gsm-operatoren en kies het aanbod van Proximus.
Vergelijk de prijzen van de internetabonnementen en kies het aanbod van Proximus.
Vergelijk de prijzen van de packs en kies het aanbod van Proximus.

Hoe een abonnement bij Proximus opzeggen?

Als u uw abonnement bij Proximus wilt opzeggen, moet u een opzegbrief schrijven. In die brief vermeldt u het nummer van uw contract en de datum waarop u uw abonnement wenst stop te zetten (rekening houdend met een opzegtermijn van een maand).

De klantendienst bij Proximus: MyProximus

MyProximus is de klantendienst bij Proximus en biedt tal van voordelen aan voor de klant.

 • U kunt uw verbruik volgen en facturen beheren
 • U kunt uw abonnementen en opties beheren (Fon, TV Overal,…)
 • U kunt uw Wi-Fi Hotspots-account beheren
 • Ontvang persoonlijk advies op maat van uw gebruik
 • Via MyProximus krijgt u toegang tot Proximus Mail
 • Herlaad uw Pay&Go-kaart of die van iemand anders

MyProximus is beschikbaar thuis via de website of onderweg via de app.

Hoe contact opnemen met Proximus?

Adres:
Residentiële klantendienst
Koning Albert II-laan 27B
1030 Brussel

Tel: 0800 22 800

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.