Orange

Orange is de nieuwe naam voor Mobistar.

Orange is één van de grootste telecommunicatie-spelers in België en Luxemburg. Deze operator is actief in mobiele telefonie. Orange staat genoteerd aan de Euronext Brussels en maakt deel uit van de Orange-groep. Het bedrijf is eigenaar van een mobiel netwerk wat het interessant maakt voor de aankoop van andere kleinere actoren die niet over een eigen netwerk beschikken (MVNO’s). Orange werkt dan ook samen met een aantal van deze operatoren. 

Het begin van Mobistar

Mobistar werd opgericht in 1995 en heeft haar netwerk snel uitgebreid. Het bereikt nu 97% van de Belgische bevolking. De operator lanceerde de eerste prepaid-kaart, Tempo, in Europa in het jaar 1996. In 1998 lanceerde Mobistar andere aanbiedingen voor mobiele telefonie en werd het genoteerd op de beurs van Brussel. In het najaar van 1999 had Mobistar meer dan een miljoen klanten. Mobistar werd in 2001 een dochteronderneming van de Orange-groep.

Mobistar werd een dochteronderneming van de Orange-groep in 2001 en bereikte datzelfde jaar de mijlpaal van 2 miljoen klanten in het proces. Mobistar wordt gekenmerkt door zijn dynamiek door het brengen van diverse projecten op recycling of GSM met de lancering van braille handleidingen bijvoorbeeld.

In 2005 introduceerde Mobistar de EDGE-technologie en lanceerde ze haar eerste mobiele tv-dienst, evenals internet aan een hoge snelheid. In 2006, sloot de operator veel overeenkomsten met andere merken zoals Telenet (tv-diensten, internet en vaste telefonie) en Delhaize (een prepaid pakket tegen lage kosten). In 2007 lanceerde Mobistar Internet Everywhere zodat gebruikers overal in België konden surfen en enkel de dagen dat ze het gebruikten het moesten betalen.

Mobistar sinds 2010

In 2010 lanceerde Mobistar mobiel internet in Europa voor € 2 per dag en automatische budgetcontrole. De operator zette haar strategie voor het verbeteren van haar dienstverlening voor professionals verder door KPN Belgium Business te kopen en een nieuw communicatie-platform voor professionals te lanceren. Het merk kondigde ook de komst van digitale satelliet-tv aan.
In 2011 lanceerde Mobistar all-inclusive pakketten: mobiele telefonie, digitale televisie, vaste telefonie en onbeperkt internet. Met meer dan 4 miljoen klanten werd Mobistar de tweede grootste operator in België.
In 2012 begon Mobistar haar abonnementen namen te geven. De abonnementen kregen dierennamen om de keuze voor de consument makkelijker te maken. Elke dier komt immers overeen met een bepaald profiel. In datzelfde jaar werd ook het 4G netwerk gelanceerd.
In 2013 bracht Mobistar een app op de markt waarmee de consument hun abonnement, verbruik en opties konden controleren en beheren vanop hun smartphone of tablet. Ook in 2013 stopte de operator met de paketten voor digitale televisie, internet en vaste telefonie (naast de mobiele diensten).
In 2016 veranderde de naam van Mobistar naar Orange.

De gsm-abonnementen van Orange

Kangoeroe

Het Kangoeroe abonnement van Orange richt zich op mensen die niet wensen gebruik te maken van mobiel internet. Het is dus vooral gefocust op bellen en sms’en. Binnen het Kangoeroe heeft u drie opties. Kangoeroe 8 (enkel online beschikbaar) biedt 90 belminuten en 100 SMS voor €8 per maand aan; Kangoeroe 15: 240 belminuten en 500 SMS voor €15 per maand; Kangoeroe unlimited: onbeperkt bellen en sms’en in België en 60 minuten binnen Europa voor €42 per maand.

Dolfijn

De Dolfijn abonnementen focussen op SMS en op mobiel internet, vooral dan het onbeperkt gebruik van sociale media zoals Facebook en Twitter. Dolfijn 12 biedt onbeperkt sms’en aan, 120 belminuten en 500 MB internet (plus onbeperkt Facebook en Twitter) voor €12 per maand; Dolfijn 15: onbeperkt sms’en, 150 belminuten en 1GB (plus onbeperkt Facebook en Twitter) voor €15 per maand en Dolfijn Unlimited: onbeperkt sms’en, 150 belminuten naar alle netwerken en onbeperkt naar Orange nummers, en 1 GB mobiele data (bovenop onbeperkt Facebook en Twitter) voor €20 per maand.

Panter

Dit is het meest complete aanbod. Panter 25 biedt onbeperkt sms’en aan, 240 belminuten naar alle netwerken en onbeperkt naar Orange, en 2GB mobiel internet voor €25 per maand; Panter 45: onbeperkt bellen en sms’en naar alle netwerken en 3GB mobiel internet voor €45 per maand; Panter 60: onbeperkt bellen en sms’en in België, en 5 GB internet + 500 belminuten, 500 SMS en 500 MB mobiel internet in Europa.

Hoe een contract bij Orange ondertekenen? 

Hoe een gsm-abonnement bij Orange opzeggen?

Als u uw abonnement bij Orange wilt opzeggen, moet u een opzegbrief schrijven. In die brief vermeldt u het nummer van uw contract en de datum waarop u uw abonnement wenst stop te zetten (rekening houdend met een opzegtermijn van een maand).

Contact

Adres:
Mobistar
ter attentie van de Klantendienst
Bourgetlaan 3
1140 Evere

Tel: 500 (met Orange) ; 02 745 95 00

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.