Mega

Mega is een energieleverancier die werd opgericht in 2013. Het is daarmee een van de jongste energiebedrijven voor elektriciteit en gas is in België. Mega is tevens een Belgisch bedrijf. Dit wil zeggen dat er geen buitenlandse investeerders het bedrijf controleren en, belangrijker, dat de energie die bij u thuis geleverd wordt, 100% Belgische energie is. Ontdek in dit artikel welke producten Mega aanbiedt.

Een korte geschiedenis

Mega werd opgericht in 2013. Na het eerste jaar van haar bestaan, boekte Mega al zeer bemoedigende resultaten. De teller van het aantal klanten stond op 21.000, meer dan het dubbele van de oorspronkelijke doelstelling. Deze goede resultaten zijn vooral te danken aan een uiterst “agressief” prijsbeleid. Zo wil het bedrijf haar klanten steeds de beste prijs aanbieden.

Ook heeft Mega ervoor gekozen om mee te doen aan de groepsaankoop van consumentenorganisaties Power4You en Test-Aankoop. Dankzij zijn lage prijzen won Mega de groepsaankoop van Test-Aankoop twee keer (voor elektriciteit in Vlaanderen en elektriciteit + gas in Wallonië) en die van Power4You een keer voor gas.

Het bedrijf is gevestigd in Luik en ondersteunt de lokale economie.

De waarden en normen van Mega

1. Ze bieden 100% groene energie aan

Mega werd opgericht door Belgische ondernemers die bezorgd zijn om het milieu. Het is dus vanzelfsprekend dat zij enkel 100% groene energie aanbieden. Daarnaast beperken ze ook de overdadig gebruik van papier door online producten aan te bieden.

Mega geeft op haar officiële site een woordje uitleg over groene energie in België. Veel mensen weten immers niet hoe groene energie precies werkt.

“Elke producent van hernieuwbare energie (windmolens, zonnepanelen, e.a.) ontvangt per geïnjecteerde MWh (1000 kWh) op het elektriciteitsnet een garantielabel voor de groene oorsprong van de elektriciteit. Deze elektriciteit wordt geleverd via het net. Het groene karakter van deze elektriciteit is niet identificeerbaar, maar Mega koopt labels van garantie van oorsprong bij de groene producenten, bewijs dat de elektriciteit 100 % groen is en wordt geleverd aan de regulatoren.”

Mega is verrassend genoeg geen voorstander van de werking van groene energie in België. Zo zeggen ze dat het moeilijk te achterhalen is waar de investeringen van de leveranciers naartoe gaan. Leveranciers kunnen bij wijze van spreke het geld van hun klanten ook investeren in houtskool of nucleaire energie en niet in hernieuwbare energie. Mega ziet dus nog veel ruimte voor verbetering.

2. Ze zijn “duurzaam minder duur”

Mega moedigt het gebruik van nieuwe technologieën aan waardoor ze lage competitieve tarieven kunnen aanbieden. Daarnaast geven zij geen tijdelijke kortingen toe te kennen, in tegenstelling tot andere Belgische energieleveranciers. Volgens Mega biedt zo’n kortetermijnvisie geen meerwaarde aan de consument. Mega wil haar klanten helpen op lange termijn: geen tijdelijke kortingen en acties maar lage prijzen, vandaag en in de toekomst. Bovendien nemen zij naar eigen zeggen ook “minder gulzige marges” waardoor ze de lagere prijzen kunnen aanhouden.

Kiezen voor Mega is dus kiezen voor besparingen op lange termijn.

 

3. Mega is 100% online

Het energiebedrijf bestaat enkel online. Dit systeem werd al toegepast door de banken (online banken) maar nog niet op bedrijven in de energiesector. Hoe werkt dit dan? In de praktijk zijn de contracten en de rekeningen geautomatiseerd. Dit wil zeggen dat u al uw facturen via e-mail ontvangt en niet op papier, wat bij de duurzame aanpak van het bedrijf past.

Aan de levering van energie verandert niets. Die gebeurt uiteraard zoals bij elke andere leverancier. Toch kan dat kleine verschil de kosten van het bedrijf (bv. infrastructuur) sterk verminderen.

4. Ze zijn onafhankelijk en transparant

Mega wenst duurzame energie aan een lagere prijs te leveren. Bent u niet tevreden over de energie of de klantenervaring? Dan bent u vrij om uw contract zonder extra kosten te verbreken.

Hoe een contract bij Mega tekenen?

Vergelijk de tarieven voor elektriciteit en kies voor het aanbod van Mega.

Vergelijk de prijzen voor gas en kies voor het aanbod van Mega.

Vergelijk alle energieleveranciers in België (gas en elektriciteit) en kies voor het aanbod van Mega.

Hoe een contract bij Mega opzeggen?

Als u uw contract bij Mega wenst te beëindigen moet u enkel een contract tekenen bij een nieuwe leverancier. Uw oude contract wordt automatisch verbroken.

De klantendienst bij Mega

Bij Mega staat de klant centraal. Het bedrijf stelt alles in het werk om de klant een kwalitatieve dienstlevering aan te bieden. Ze doen dat op twee manieren: ze factureren op transparante wijze en stellen een beschikbare klantenservice tot uw dienst. Vooral dat laatste is voor Mega enorm belangrijk. U kan Mega rechtstreeks contacteren via de “Call me” functie op hun website.

Belt u liever niet? Geen probleem. U kunt het bedrijf ook contacteren via e-mail, chat, de Facebook-pagina en op Twitter. Mega belooft dat ze uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Hoe contact opnemen met Mega?

Adres:

Power Online NV

Rue Natalis 2

4020 Luik

Tel: 04 242 47 81

E-mail: info@mega.be

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.