Deutsche bank

Deutsche Bank is de grootste bank van Duitsland, opgericht in 1870 en nu gevestigd in Frankfurt am Main. De bank is wereldwijd actief in meer dan 75 landen en is de 8ste grootste bank in Europa sinds 2011. Wereldwijd heeft Deutsche Bank ongeveer 100 000 werknemers en 27 miljoen klanten. De belangrijkste filialen van Deutsche Bank bevinden zich in Londen, New York en Singapore. Ook in België is Deutsche Bank actief. Het is zelfs de 6de grootste commerciële bank in ons land.

De geschiedenis van Deutsche Bank

Deutsche Bank werd in Duitsland opgericht, in het jaar 1870. De bank profileerde zich in die tijd als een specialist in buitenlandse handel. Het bedrijf promootte en faciliteerde handelsrelaties tussen Duitsland en de Europese landen op het vasteland enerzijds en de overzeese markten anderzijds.


Deutsche Bank verloor een groot deel van die goede relaties tijdens WOI en WOII. In 1999 gaf Deutsche Bank zelfs toe dat het betrokken was bij Auschwitz. De bank betaalde samen met andere Duitse bedrijven mee aan een vergoeding van 5,2 miljard dollar. Na WOII werd Deutsche Bank verplicht om haar bedrijf op te splitsen in 10 regionale banken. In 1952 fusioneerden deze regionale bedrijven in drie grotere bedrijven en in 1957 vormden deze drie banken terug een grote bank onder de naam Deutsche Bank AG. Het hoofdkantoor bevindt zich in Frankfurt am Main.

Sinds 1995 richt Deutsche Bank haar focus op zakenbankieren, het zogenaamde investment banking. In het begin van het jaar 2009 kocht Deutsche Bank een belang van 23% in Deutsche Postbank. Postbank had in dat jaar zo’n 14 miljoen klanten, meer dan het dubbele van Deutsche Bank op dat moment. Deutsche Bank wilde haar positie in de particuliere markt verstevigen en zag veel potentieel in Postbank. Om die reden breidde Deutsche Bank haar belang in Postbank uit tot 97%.

In 2015 maakte Deutsche Bank bekend dat het Postbank zou verkopen. De winst was niet langer voldoende om de zwaardere kapitaaleisen van de toezichthouders na de kredietcrisis te compenseren.

In oktober 2015 maakte Deutsche Bank een enorm verlies van 6 miljard euro bekend. Als gevolg van dat zware verlies – het gaat om record – kondigde CEO John Cryan aan dat mogelijk 23 000 jobs geschrapt zullen worden.

De spaarrekeningen van Deutsche Bank

Hoewel Deutsche Bank gespecialiseerd is in vermogensbeheer en beleggingen voor aandelen, biedt het natuurlijk ook spaarrekeningen aan. Deutsche Bank heeft drie verschillende soorten spaarrekeningen.

  • De eerste is de klassieke spaarrekening met 0,20% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Bij deze spaarrekening wordt dus de voorkeur gegeven aan een hogere basisrente. Het is dus een geschikte spaarrekening voor mensen die op korte termijn willen hun geld willen sparen en beleggen.
  • De termijnrekening biedt een vaste rentevergoeding voor uw spaargeld. Zo weet u op voorhand precies hoeveel uw spaargeld zal opbrengen. Bovendien bepaalt u zelf de looptijd.
  • De online spaarrekening is een 100% online spaarrekening. U beheert uw geld dus volledig digitaal. De spaarrekening biedt een 0,30% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie aan.

Hoe klant worden bij Deutsche Bank?

Als u graag klant wil worden bij Deutsche Bank, vergelijk dan de spaarrekeningen in België en kies voor de spaarrekening van Deutsche Bank.

Contact

Adres:

Deutsche Bank – Cliëntendienst

Marnixlaan 13-15

1000 BrusselU kunt ook een online formulier invullen op de website waar u een vraag kan stellen.

Banking Offers

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.