Cetelem

Cetelem is een internationaal bedrijf van Franse oorsprong dat werd opgericht in 1953. Het is een dochteronderneming van BNP Paribas onder de naam BNP Paribas Personal Finance. Cetelem is de merknaam van het bedrijf in Frankrijk en België. Een ander merk van het bedrijf is AlphaCredit in België. Cetelem biedt in België verschillende leningen aan: autoleningen, leningen voor een persoonlijk project, voor een vakantie, …

...0 500x500 Mastercard BENL

De geschiedenis van Cetelem

Het begin van Cetelem

Het bedrijf werd opgericht in 1953 onder de naam Cetelem. Cetelem is een afkorting van “Compagnie pour le financement des équipements électro-ménagers”. Klanten gingen dus leningen aan met het bedrijf om de aankoop van huishoudelijke apparaten te financiëren. In die tijd kostte een wasmachine of koelkast immers zeer veel geld. In 1959 had Cetelem al 1 miljoen dossiers voor het verlenen van krediet.

De ontwikkeling van Cetelem in de jaren ’70 en ‘80

In de late jaren ’70 ontwikkelde Cetelem “rechtstreeks krediet” voor particulieren, dat wil zeggen het verlenen van krediet via de telefoon (zonder een verkooppunt). Dit krediet maakte o.a. de aankoop van een auto mogelijk. Op dat moment stond de auto symbool voor de vrijheid en werd de auto steeds belangrijker als voertuig voor de werkende mens. Het krediet van Cetelem was dus zeer gegeerd.

In 1986, net na het verschijnen van de eerste Macintosh van Apple, lanceerde Cetelem de Aurore kaart. Deze kaart liet haar houders toe om in alle winkels te betalen met verwijzinging naar Aurore. Het verving de pocket credit card die gebruikt werd vanaf 1965.

Cetelem vestigde zich eind jaren ‘80 in Europese landen zoals Spanje (1988) en België (1989).

De jaren ‘90 en 2000

In de jaren ‘90 vestigde Cetelem zich in Thailand en Zuid-Korea.

In 1999 werd Cetelem geïntegreerd in de BNP Paribas groep. De relatie tussen het bedrijf en de klanten werd met de opkomst van online credit en e-commerce rond deze periode ook steeds belangrijker.

2004 was het jaar dat Cetelem een sterk groen karakter kreeg dat symbool stond voor verantwoordelijke kredietverlening en aanvraag. In de volgende jaren bleef Cetelem groeien. In 2013 steeg het aantal werknemers bij Cetelem tot 16 000.

De leningen van Cetelem

De autolening voor een nieuwe of een tweedehandsauto

Deze lening staat u toe om tot 100% van uw nieuwe auto te financiëren voor een vast bedrag. U kunt kiezen hoeveel u wilt lenen en voor hoe lang, zodat u op voorhand weet hoeveel u per maand zal moeten betalen. De bank biedt een tijdlijn aan waar u direct op kan zien hoeveel geld u al betaald heeft en hoeveel u nog zal moeten betalen. Het bedrag dat geleend kan worden gaat van 500 tot 75 000 euro over een period van minimaal 4 tot 84 maanden. U betaalt geen dossierkosten voor deze lening en u kunt op elk moment uw geld beheren.

De lening voor een motor

Deze lening staat u toe om tot 100% van de motor die u wilt kopen te financiëren. U bepaalt zelf het bedrag en de duur dat u wilt lenen. Afhankelijk van die keuzes wordt er een maandelijks bedrag vastgelegd. Het gaat steeds om een vast bedrag per maand. Voor u de lening kan aanvragen, moet u eerst een simulatie uitvoeren op de site om te zien of u in staat zal zijn om maandelijks het vastgestelde bedrag te betalen. Als u deze simulatie voltooid heeft, print dan deze bevestiging en stuur uw volledige aanvraag op.

De renovatielening van Cetelem

Deze lening is geschikt voor mensen die hun huis of appartement willen renoveren. Met de renovatielening van Cetelem profiteert u van een rentevoet vanaf 3,49%. Het bedrag (gaande van 2500 tot 75 000 euro) en de duur kunt u zelf bepalen. Aan de hand van die keuzes wordt een vast maandelijks bedrag bepaald. U kunt dit soort lening ook gebruiken om uw woning milieuvriendelijk te maken.

Hoe klant worden bij Cetelem?

Als u graag klant wil worden bij Cetelem, vergelijk persoonlijke leningen op onze site en kies voor de persoonlijke lening van Cetelem.

Contact

Adres:
Ravensteinstraat 60/15
1000 Brussel
Tel: 02 508 02 01
E-mail; direct@cetelem.be

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.