Belfius Bank België, een volledig door de Belgische staat eigendom zijnde bank, biedt een breed scala aan bankdiensten aan particulieren, zelfstandigen, bedrijven en openbare instellingen. De bank staat bekend om haar sterke focus op de lokale Belgische markt en digitale bankoplossingen, en speelt een belangrijke rol in de financiering van de publieke en sociale sector in België.

Aanbod Belfius Bank België

De Belfius Bank biedt in België een aantal verschillende diensten aan. De belangrijkste financiële diensten van Belfius zijn:

  • Leningen: Belfius biedt verschillende soorten leningen aan, waaronder voor een woning en auto.
  • Rekeningen en betaalkaarten: spaarrekening, zichtrekening, termijnrekening, creditcard, enz.
  • Sparen en beleggen: Belfius biedt verschillende mogelijkheden om te sparen en beleggen, bijvoorbeeld voor een pensioen.

Meer informatie over banken?

Bekijk alle banken in België.

Klantendienst Belfius Bank België contact

Als je met Belfius contact op wilt nemen, zijn er een aantal verschillende manieren om dit te doen. Of je nu vragen hebt over rekeningen, hulp nodig hebt bij transacties of een kaart wilt blokkeren. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de Belfius klantendienst weergegeven.

Belfius Bank contact
ContactmethodeContactgegevens
Algemeen Belfius telefoonnummer+32 2 222 12 02
Card Stop bij gestolen of verloren kaart+32 78 170 170
Belfius klachtenformulierOnline klachtenformulier

Om je betaalkaart te blokkeren dien je contact op te nemen met het bovenstaande telefoonnummer van Card Stop. Dit nummer is 24/7 bereikbaar voor een onmiddellijke blokkering van bankkaarten en betaaltoepassingen in het geval van verlies of diefstal.

Openingsuren Belfius Bank klantendienst

De klantendienst van Belfius is telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur.

Wie is Belfius?

Belfius is dus het vroegere Dexia, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het jaar 1860 toen het Gemeentekrediet van België werd opgericht. De bank was verantwoordelijk voor de leningen van de gemeenten voor hun investeringen. Door de jaren heen ontwikkelde de bank zich tot een echte waarde in de financiële sector.

In 1996 fuseerden het Gemeentekrediet van België en Crédit local de France en werd Dexia gecreëerd. In 1999 werd de bank genoteerd op de beurs van Brussel, Parijs en Luxemburg. In 2000 kocht Dexia Financial Security Assurance (FSA) in de Verenigde Staten. Dexia werd zo de wereldleider in de publieke sector van de financiële dienstverlening en is daarna bijna in alle landen van de Europese Unie actief. Tijdens de vroege jaren 2000 bleef Dexia zich ontwikkelen door verdere fusies en samenwerkingsverbanden.

Einde Dexia en oprichting Belfius België

In 2011 komt Dexia in een storm terecht. Er verschenen berichten over conflicten aan de top bij Dexia, met name spanningen tussen de Belgische bestuurders en de Franse CEO. De discussies gingen vooral over de verlieslatende beleggingen die vooral de Franse afdeling van Dexia en de vooral in België aanwezige liquide middelen troffen.

Op vrijdag 4 oktober 2011 haalden klanten na de aanhoudende negatieve berichten in één dag maar liefst € 300 miljoen van de bank. In reactie daarop besloten de Belgische en Franse regering om Dexia op te splitsen om de goede delen te redden en risico’s te beperken.

Om een nog grotere crisis te vermijden, besloot de Belgische regering dat het nodig was om het geld van de spaarders en de Dexia-werknemers te beschermen. Om die reden werd de Belgische kant, Dexia Bank België NV, genationaliseerd op 6 oktober 2011 en kreeg het de naam Belfius. Daar hing een prijskaartje aan vast van 3,73 miljard. De problemen zijn echter nog altijd niet van de baan. Belfius is nog steeds aan het herstellen van de Dexia-crisis.

Waar staat Belfius voor?

De naam Belfius is een samenstelling van verschillende delen: Bel staat voor zowel ‘België’ als ‘good’, fi verwijst naar financiën of financiëring en ‘us’ betekent ‘ons’ in het Engels. De slogan van Belfius gaat als volgt: “We gaan 100% voor 95% tevreden klanten.” De strategie van Belfius speelt dus sterk in op de klanttevredenheid.