energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel KillMyBill om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies in Vlaanderen en Wallonië.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel KillMyBill op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoe uw elektriciteitsleverancier kiezen?

Luminus, ENGIE, Eneco, TotalEnergies... Elke dag worden we om de oren geslagen met reclame van deze vrij nieuwe leveranciers. Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in 2007 kunnen we immers vrij onze elektriciteitsleverancier kiezen.


Hoe elektriciteitsleverancier kiezen?

Doordat er zoveel nieuwe elektriciteitsleveranciers zijn bijgekomen, staan we voor een nieuw probleem: hoe moeten we onze leverancier kiezen? Voor u uw elektriciteitsleverancier kiest, doet u best eerst wat opzoekwerk. Denk goed na over wat u precies nodig hebt; wat is uw huidig verbruik? Hoe denkt u dat dit de komende jaren zal evolueren? Hoe is uw verbruik over de dag gespreid? Daarna neemt u uw meter onder de loep!

Hebt u bijvoorbeeld een tweevoudige meter, dus een meter die het verbruik tijdens de piek- en de daluren meet? Dergelijke meter kan financieel interessant zijn indien u vrij veel tijdens de daluren gebruikt. Nu u uw elektriciteitsverbruik kent en u weet welke soort meter u hebt, kunt u aan uw zoektocht beginnen! Het eerste criterium waar we bij stilstaan, is uiteraard de prijs. Als u uw huiswerk goed gemaakt hebt, is het niet zo moeilijk dit aspect te beoordelen dankzij onze prijsvergelijker voor elektriciteit. Toch komt hier een extra moeilijkheid bij kijken. Wilt u vaste tarieven tijdens de duur van uw contract of variabele in functie van de productiekost van elektriciteit? In het algemeen zijn vaste tarieven ietsje duurder, maar vrijwaren ze u van verrassingen die wel eens zouden kunnen opduiken bij een variabel tarief...

Een andere belangrijke parameter is de oorsprong van de geproduceerde elektriciteit. U kunt voor een leverancier kiezen die groene stroom levert, die dus geproduceerd werd op basis van hernieuwbare energiebronnen (wind, zon...). Een andere parameter is het niveau van de dienstverlening. In ruil voor minder dure tarieven stellen bepaalde leveranciers enkel communicatie via e-mail voor met de klant. Tot slot vraagt u ook best eens advies aan familie en vrienden. Dus, wat zijn uw criteria?

Geactualiseerd op