Vergelijk de prijzen en de leveranciers voor elektriciteit

Op deze site kunt u gemakkelijk de prijzen voor elektriciteit met elkaar vergelijken. De goedkoopste elektriciteit, groene stroom, … op KillMyBill vindt u wat u zoekt. Vul snel onze eenvoudige vragenlijst in en ontvang een gratis overzicht met het aanbod van elke Belgische aanbieder. Zo kunt u de prijzen van de energieleveranciers met elkaar vergelijken en het tariefplan kiezen dat bij u past. Elektriciteit vergelijken en besparen op uw energierekening is snel, eenvoudig en bovendien gratis met KillMyBill!

Elektriciteit vergelijken

Vergelijk de prijzen voor elektriciteit

Vergelijk snel en eenvoudig de elektriciteitsprijzen met KillMyBill en kies de elektriciteitsleverancier en het tarief dat het best bij u past. Het vergelijken van het aanbod van alle energieleveranciers in België verzekert een goede keuze. De juiste energieleverancier is voor iedereen anders aangezien de juiste keuze afhankelijk is van bv. uw locatie en uw behoeften. Om de aanbieders optimaal te vergelijken, worden deze twee factoren dan ook opgenomen in onze eenvoudige vragenlijst. Na het invullen van de vragenlijst krijgt u een handig en gratis overzicht van alle Belgische energieleveranciers. Vergelijk elektriciteit en kies het beste tariefplan voor uw behoeften met KillMyBill. Waar wacht u nog op, vergelijk de prijs voor elektriciteit en bespaar via het formulier bovenaan.

Prijzen elektriciteit vergelijken: vaste en variabele tarieven

Het overzicht dat u van ons ontvangt vergelijkt elk aanbod van alle elektriciteitsleveranciers in België. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen vaste prijzen en variabele prijzen zodat u beide met elkaar en onderling kan vergelijken. Er zijn immers geen regels, alles hangt af van uw persoonlijke voorkeur. We raden u wel aan om de voor- en nadelen te overwegen alvorens u een beslissing maakt. Met een variabel tarief kan u profiteren van prijsverlagingen op de markt, maar uiteraard zal u ook meer moeten betalen als de prijs voor elektriciteit de hoogte in schiet. Een vast tariefplan behoedt u voor een hogere rekening, maar dan kan u wel niet meegenieten van goedkope elektriciteit. Wat u ook kiest, met KillMyBill vindt u het juiste tariefplan en de beste elektriciteitsleverancier. Elektriciteit vergelijken is snel en eenvoudig met KillMyBill.

Het contract bij een elektriciteitsleverancier in detail: bepaalde of onbepaalde duur?

Aan de hand van onze vragenlijst kunt u de energieleveranciers met elkaar vergelijken en diegene kiezen die bij u past. Dit doet u niet alleen op basis van uw behoeften en energieverbruik maar ook op basis van de duur van het contract. Opgelet: sommige contracten hebben een vaste looptijd, andere niet. Dit wil echter niet zeggen dat u voor die periode vastgebonden bent aan uw elektriciteitsleverancier. U kunt op elk moment uw contract verbreken en overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Als u een contract van bepaalde duur tekent (met een vaste prijs), wil dit gewoon zeggen dat de elektriciteitsleverancier dezelfde voorwaarden behoudt gedurende de duur van uw contract. Als u bijvoorbeeld een contract tekent van een jaar, dan moet de aanbieder u gedurende dat jaar steeds dezelfde prijs aanrekenen. Als u een contract tekent met een variabel tariefplan dan kan de energieleverancier gedurende dat jaar de prijs verhogen of verlagen afhankelijk van de marktprijs voor elektriciteit of gas. Het is dus belangrijk dat u hierover nadenkt alvorens u elektriciteitsleveranciers met elkaar gaat vergelijken.

Elektriciteit vergelijken: wat is groene stroom?

Groene stroom is elektriciteit opgewekt uit duurzame bronnen. De traditionele elektriciteit, die niet afkomstig is van duurzame energiebronnen, wordt “grijze stroom” genoemd.
Er zijn verschillende manieren om groene stroom op te produceren, bv. met behulp van: aardwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie en zonne-energie.
Groene stroom wordt opgewekt om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen en het broeikaseffect te verminderen. Het is bovendien ook onuitputtelijk (wat niet het geval is voor fossiele brandstoffen) waardoor het dus ook beschikbaar zal zijn voor volgende generaties. Vergelijk elektriciteit door de groene en grijze stroom met elkaar te vergelijken. Maak daarna een keuze en ga voor de voordeligste energie voor uw behoefte en wensen. Elektriciteit vergelijken is makkelijk met KillMyBill: wij vertellen u welke elektriciteitsleveranciers groene stroom aanbieden en wat hun prijzen zijn zodat u ze snel en eenvoudig met andere energieleveranciers kunt vergelijken. Met KillMyBill kunt u steeds alle soorten elektriciteit vergelijken.

Elektriciteit vergelijken: 100% groene stroom en duurzame elektriciteit vs. “grijze stroom”

Steeds meer leveranciers bieden “100% groene stroom” aan. Maar hoe weet u of het gaat om een marketingstrategie of om echt duurzame elektriciteit? Kijk uit naar het GO-label! GO staat voor garantie van oorsprong. Dit label is een bewijsstuk waarmee de leverancier de oorsprong van haar elektriciteit kan bewijzen. Vaak ziet u het label HEB-GO, wat staat voor elektriciteit gewonnen uit hernieuwbare bronnen. Het GO-label vervalt automatisch na een jaar wanneer de oorsprong van de elektriciteit niet opnieuw voorgesteld wordt als komende van hernieuwbare bronnen. De leverancier wordt dus elk jaar opnieuw gecontroleerd alvorens het (nieuwe) label wordt toegekend.

U kunt via de site van VREG de “groencheck” doen. Zo kunt u precies te weten komen hoe groen de stroom van uw elektriciteitsleverancier is. Bent u niet tevreden, vergelijk dan het aanbod van andere, groenere elektriciteitsleveranciers en kies de energieleverancier met de beste kwaliteit.

Veranderen van elektriciteitsleverancier: hoe alle Belgische elektriciteitsleveranciers met elkaar vergelijken?

Als u de elektriciteitsleveranciers met elkaar vergelijkt, is de algemene prijs uiteraard van belang maar dat is lang niet het enige. Het soort contract (vaste of variabele prijs) is ook een belangrijk element. Met een contract met een vast tariefplan kan de elektriciteitsleverancier de prijs die hij u bij het begin heeft aangeboden niet veranderen. Met een contract met een variabel tariefplan is dit wel het geval: ofwel profiteert u van lagere prijzen ofwel betaalt u meer als de energieprijs de hoogte inschiet. Daarnaast is er ook een verschil in betaalmethode: sommige bieden enkel betaling via domiciliëring aan, andere accepteren overschrijvingen. Tenslotte is het ook belangrijk om de energieleveranciers ook te vergelijken op basis van de klantenservice. Sommigen zijn, om economische redenen, alleen bereikbaar per e-mail, andere elektriciteitsleveranciers zijn beschikbaar via de telefoon en met sommige kunt u zelfs een persoonlijke afspraak maken.
Dit is uiteraard allemaal subjectief: de beste energieleverancier bestaat immers niet. Het is belangrijk dat u een elektriciteitsleverancier kiest die het best bij u en uw behoeften past.

Elektriciteit vergelijken: veranderen van elektriciteitsleverancier is eenvoudig!

Stel: u heeft KillMyBill gebruikt om alle Belgische elektriciteitsleveranciers met elkaar te vergelijken en u komt tot de vaststelling dat een andere energieleverancier een goedkoper of voordeliger tarief voorstelt. Kan u dan zomaar en zonder moeite van aanbieder veranderen? Het antwoord is ‘ja’. U kunt op elk moment, rekening houdend met een opzegtermijn van een maand, veranderen van energieleverancier. De duur van uw contract dient er enkel voor om ervoor te zorgen dat de energieleverancier u steeds elektriciteit aan dezelfde voorwaarden aanbiedt. Het enige wat u moet doen, is een contract tekenen bij uw nieuwe elektriciteitsleverancier. Hij zal uw oud contract voor u verbreken zodat u zonder problemen een contract bij een nieuwe elektriciteitsleverancier kan tekenen.
Elektriciteit vergelijken en daarna veranderen van elektriciteitsleverancier is snel, eenvoudig en bovendien gratis via KillMyBill!

Les derniers guides pratiques

De meest recente praktische gidsen
over Elektriciteit

Les derniers articles

De meest recente artikels over
Elektriciteit

Zorgt het tekort van 42 miljoen bij de nettarieven voor een hogere factuur?

Uit berekeningen van Vlaamse energieregulator Vreg blijkt dat de distributienettarieven voor elektriciteit in 2016 onderschat zijn voor 42 miljoen euro. Het tekort zal verrekend worden in de tarieven van volgend jaar. Nettarieven maken een groot deel uit van de factuur maar of die zal stijgen, is nog niet duidelijk.

De Turteltaks is afgeschaft, maar wat betekent dit voor de energierekening?

De Turteltaks is niet meer. Het Grondwettelijk Hof heeft het decreet van 2015 dat de Vlaamse energieheffing invoerde – de Turteltaks – afgeschaft. Dit is een overwinning voor Test-Aankoop en de PVDA, maar niet noodzakelijk voor de consument. De energierekening zal immers niet goedkoper worden.

Productie en verkoop elektrische wagens stijgt, maar het moet nog beter

De verkoop van elektrische auto’s blijft sterk stijgen. Op dit moment rijden er wereldwijd zo’n 2 miljoen elektrische auto’s rond. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China, de VS en Europa zijn de grootste producenten. Zij zijn samen goed voor 90 procent van alle elektrische auto’s.