Vergelijk de prijzen en de leveranciers voor gas

Op deze site kunt u gemakkelijk de gasprijzen van alle Belgische leveranciers met elkaar vergelijken. Vaste of variabele tarieven, online dienstverlening, biogas, …. Op KillMyBill vindt u wat u zoekt. Vul snel onze eenvoudige vragenlijst in en ontvang een gratis overzicht met het aanbod van elke Belgische gasleverancier. Zo kunt u de prijzen van de gasleveranciers met elkaar vergelijken. Vergelijk gasprijzen, kies het tariefplan dat bij u past en bespaar!

Vergelijk gasprijzen in België

Vergelijk de tarieven van alle gasleveranciers

Via een eenvoudige vragenlijst kunt u snel maar in detail de offertes van alle gasleveranciers in België bekijken en met elkaar vergelijken. Gas vergelijken is belangrijk: u kunt er immers mee besparen op uw rekening! Maar niet enkel de prijs van het gas wordt geanalyseerd. Ook de duur van het contract en het soort service van de gasleverancier komen aan bod. Vergelijk dus gratis het aanbod van de gasleveranciers en maak de juiste keuze. Gas vergelijken en besparen was nog nooit zo eenvoudig!

Vergelijk gasprijzen: vaste en variabele tarieven voor aardgas

Met overzicht dat u van ons ontvangt kunt u snel en gemakkelijk het aanbod van alle gasleveranciers vergelijken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen vaste gasprijzen en variabele gasprijzen zodat u beide met elkaar en onderling kan vergelijken. Er zijn geen regels: alles hangt af van uw persoonlijke voorkeur. We raden u wel aan om de voor- en nadelen te overwegen alvorens u een beslissing maakt. Kiest u voor een variabel plan, dan kunt u profiteren van prijsverlagingen op de markt. Natuurlijk zult u ook meer moeten betalen als de prijs voor gas de hoogte in schiet. Een vast tariefplan is voorspelbaar. Het beschermt u en behoedt u voor een hogere rekening, maar dan kan u wel niet meegenieten van goedkopere energie. Wat u ook kiest, met KillMyBill vindt u de juiste prijs en de beste gasleverancier.

Het contract bij uw gasleverancier in detail: de duur van het contract voor gas

Bij het vergelijken van aanbiedingen van leveranciers van gas op KillMyBill, is de duur van het contract steeds gespecificeerd. In tegenstelling tot wat u zou denken, bent u niet verplicht om u daaraan te houden! U kunt uw contract voor gas op elk moment beëindigen en veranderen van gasleverancier. Een vast contract zorgt er enkel voor dat de gasleverancier hetzelfde tarief behoudt voor de hele periode. Als uw gasleverancier de prijs wil verhogen, moet hij wachten tot het einde van uw contract om dan een nieuw aan te bieden met een aangepaste prijs. U hoeft zich dus geen zorgen te maken. U bent vrij om de gasleveranciers met elkaar te vergelijken en te veranderen indien nodig.

De rekening bij uw gasleverancier in detail: 3 soorten gasrekeningen

Ook al bieden verschillende leveranciers andere contracten aan, de manier van facturatie blijft dezelfde. Er zijn 3 soorten gasrekeningen: de voorschotnota, de jaarafrekening en de (eventuele) eindafrekening. Die laatste ontvangt u enkel wanneer u verhuist of overstapt naar een andere leverancier. De eerste twee krijgt u jaarlijks. De voorschotnota is, zoals de naam al doet vermoeden, een voorschot op de jaarafrekening. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u de exacte hoeveelheid verbruikt hebt als voorzien was. Om die reden stuurt de leverancier u op bepaalde tijdstippen een regularisatiefactuur waarin rekening wordt gehouden met uw werkelijk verbruik. Is dit minder dan voorzien, dan krijgt u het verschil terugbetaald door uw gasleverancier!

Waarom voor aardgas kiezen?

Aardgas wordt zeer veel gebruikt als bron van energie bij de Belgische gezinnen en daar is een reden voor. Gas heeft immers een aantal voordelen. Zo dekt het netwerk voor de distributie het grootste deel van de Belgische gemeenten wat het voor u als klant zeer gemakkelijk maakt om aan te sluiten. Bovendien hoeft u niet steeds uw ketel bij te vullen: u hebt direct toegang tot het gas.

Gasleveranciers vergelijken: hoe vindt u de beste prijs voor uw gas?

Het vergelijken van de verschillende gasleveranciers en hun prijzen was nog nooit zo gemakkelijk! Gebruik onze korte vragenlijst om uw behoeften in kaart te brengen en ontvang gratis een handig overzicht met alle aanbiedingen. Met KillMyBill vindt u het tariefplan dat bij u past.
Bent u geïnteresseerd in twee of drie aanbiedingen? Geen probleem. U kunt de verschillende contracten in detail met elkaar vergelijken zodat u de juiste keuze kan maken.

Gasleveranciers: de verschillende gasleveranciers in België

Sinds de liberalisering van de markt is er veel concurrentie bijgekomen en is het steeds makkelijker voor nieuwe gasleveranciers om zich te positioneren. Zo hebben een aantal gasleveranciers een naam gemaakt voor zichzelf, bv. Eni, Antargaz, Lampiris, Luminus, etc. Andere gasleveranciers, zoals Poweo, Ebem en Elegant, zijn misschien minder bekend bij het grote publiek maar daarom niet minder interessant. Wat vaststaat, is dat u uit een ruim aanbod van gasleveranciers uw keuze kan maken.

Aardgas: wij bieden u alle informatie aan zodat u de juiste keuze kan maken!

Op deze site komt u alles te weten over gas en de aardgasmarkt. U kunt bijvoorbeeld lezen waar het gas geproduceerd wordt, wat biogas is, etc. Daarnaast geven wij u ook tips om uw aardgasverbruik te verminderen en zo te besparen op uw energierekening. Ons doel is om u zoveel mogelijk informatie te geven en van u een slimmere consument te maken die op de hoogte is van alle ontwikkelingen en nieuwtjes op de energiemarkt. Die kennis kunt u gebruiken om als een ware expert de aanbiedingen met elkaar te vergelijken en de juiste uit te kiezen.

Les derniers guides pratiques

De meest recente praktische gidsen
over Gas

Alle verplichte controles van de gasinstallatie op een rijtje

De meeste gasongevallen zijn te wijten aan een CO-vergiftiging of worden veroorzaakt door een brand of explosie. Om het ergste te voorkomen, moet u uw gasinstallatie laten controleren. Dat is verplicht: zonder goedkeuring wordt o.a. uw gasmeter niet geopend. Lees hier wat u moet doen.

Les derniers articles

De meest recente artikels over
Gas

Zorgt het tekort van 42 miljoen bij de nettarieven voor een hogere factuur?

Uit berekeningen van Vlaamse energieregulator Vreg blijkt dat de distributienettarieven voor elektriciteit in 2016 onderschat zijn voor 42 miljoen euro. Het tekort zal verrekend worden in de tarieven van volgend jaar. Nettarieven maken een groot deel uit van de factuur maar of die zal stijgen, is nog niet duidelijk.

De Turteltaks is afgeschaft, maar wat betekent dit voor de energierekening?

De Turteltaks is niet meer. Het Grondwettelijk Hof heeft het decreet van 2015 dat de Vlaamse energieheffing invoerde – de Turteltaks – afgeschaft. Dit is een overwinning voor Test-Aankoop en de PVDA, maar niet noodzakelijk voor de consument. De energierekening zal immers niet goedkoper worden.

Productie en verkoop elektrische wagens stijgt, maar het moet nog beter

De verkoop van elektrische auto’s blijft sterk stijgen. Op dit moment rijden er wereldwijd zo’n 2 miljoen elektrische auto’s rond. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China, de VS en Europa zijn de grootste producenten. Zij zijn samen goed voor 90 procent van alle elektrische auto’s.