Energie vergelijken: vergelijk de energieleveranciers voor de beste aanbieding

Met KillMyBill kunt u alle Belgische energieleveranciers met elkaar vergelijken (elektriciteit en aardgas). Vul snel onze eenvoudige vragenlijst in en vergelijk de prijzen van de verschillende energieleveranciers in België. Goedkope elektriciteit, vaste tarieven, groene elektriciteit, biogas, … Wat u ook nodig heeft, met KillMyBill vindt u het tariefplan dat bij u past en bespaart u op uw energiefactuur. Energieleveranciers en energie vergelijken is snel en eenvoudig met KillMyBill!

Energie vergelijken

De prijzen voor elektriciteit en de gasprijzen

Vergelijk snel en eenvoudig de prijs voor elektriciteit en de gasprijzen met KillMyBill en kies de energieleverancier en het tariefplan dat het best bij u past. In detail energieleveranciers vergelijken heeft alvast een groot voordeel: u kunt er na de vergelijking zeker van zijn dat u de juiste keuze heeft gemaakt. U kunt bovendien (veel) geld besparen op uw energierekening! De juist energieleverancier is voor iedereen anders aangezien de juiste keuze afhankelijk is van een aantal factoren bv. uw locatie en uw wensen. Om de energieleveranciers optimaal met elkaar te kunnen vergelijken, worden dit soort factoren dan ook opgenomen in onze eenvoudige vragenlijst. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een handig en gratis overzicht van alle Belgische energieleveranciers. Vergelijk dus gratis het aanbod van de energieleveranciers en maak de juiste kiezen. Energie vergelijken en besparen op uw energierekening was nog nooit zo eenvoudig.

Energie vergelijken: vaste en variabele prijzen voor gas en elektriciteit

Met het schema dat u van ons krijgt, kunt u de energie vergelijken van alle energieleveranciers in België, i.e. de prijzen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit van alle energieleveranciers in België. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen vaste en variabele tarieven zodat u deze tegelijk met elkaar kunt vergelijken. Neem uw tijd en overweeg alle voor- en nadelen alvorens u een keuze maakt. Als u voor een variabele prijs kiest, dan kunt u meegenieten van goedkope energie. U zult wel meer moeten betalen als de prijs opnieuw stijgt. Waar de variabele prijs riskanter is, is de vaste prijs voorspelbaar. Met dit plan zal u niet achterover vallen bij het bekijken van uw nieuwe elektriciteit- of gasrekening. De prijs van uw energie (elektriciteit of gas) blijft immers dezelfde gedurende de looptijd van uw contract.

Energie vergelijken: energieleveranciers vergelijken

Wilt u energie vergelijken? Dan moet u uiteraard de energieleveranciers vergelijken. En via onze site was energieleveranciers vergelijken nog nooit zo gemakkelijk! Gebruik onze handige en korte vragenlijst om snel uw behoeften of wensen in kaart te brengen. Ontvang daarna een gratis overzicht met alle aanbiedingen en bijbehorende energieprijzen. Bent u geïnteresseerd in meerdere aanbiedingen? Geen probleem. KillMyBill maakt het makkelijk voor u. U kunt immers de verschillende contracten in detail met elkaar vergelijken zodat u de juiste keuze kan maken. Energie vergelijken is gemakkelijk en bovendien gratis met de handige tools van KillMyBill!

Duurzame energie bij de energieleveranciers: groene stroom

Steeds meer mensen kiezen bewust voor duurzame energie. Bijgevolg zijn er dus ook steeds meer energieleveranciers die groene stroom aanbieden. Energieleveranciers vergelijken is dus erg belangrijk. Maar wat is dat nu juist, groene stroom? Groene stroom is elektriciteit opgewekt uit een duurzame of hernieuwbare bron. De “gewone” elektriciteit, die niet afkomstig is van duurzame energiebronnen, wordt “grijze stroom” genoemd.
Aardwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie en zonne-energie kunnen allemaal gebruikt worden om groene stroom te produceren. Groene stroom wordt overigens opgewekt om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen en het broeikaseffect te verminderen. Het is bovendien ook onuitputtelijk, wat niet het geval is voor fossiele brandstoffen. Denk aan het klimaat en aan de toekomst en neem een kijkje naar de aanbiedingen voor groene stroom van de verschillende energieleveranciers! Via onze site kunt u immers alle soorten energie vergelijken.

Duurzame energie bij de energieleveranciers: biogas

Ook gas wordt steeds groener en duurzamer. Biogas is immers een mengsel van gas waarvan de hoofdbestanddelen methaan en koolstofdioxide zijn. Het gas kan geproduceerd worden als gevolg van vergisting van organisch materiaal. Voorbeelden daarvan zijn mest, gestort huisvuil, rioolslib of actief slib. Omdat biogas van biologische oorsprong is, mogen we spreken van een duurzame energiebron. Een bijkomend voordeel is dat door het gebruik van biogas het vrijkomen van methaan (een broeikasgas) wordt beperkt.

Energieleveranciers vergelijken: veranderen van energieleverancier was nog nooit zo eenvoudig!

Energie vergelijken of energieleveranciers vergelijken? Dat is gemakkelijk dankzij KillMyBill. Maar wat als u tot de conclusie komt dat er een betere aanbieding is van een andere energieleverancier? Geen probleem! U kunt uw huidige energieleverancier op elk moment verlaten, rekening houdend met een opzegtermijn van een maand. De duur van uw contract (vb. een jaar) zorgt ervoor dat de energieleverancier u steeds elektriciteit of gas aan dezelfde voorwaarden aanbiedt. Het enige wat u moet doen, is een contract tekenen bij uw nieuwe energieleverancier. Het oud contract wordt op die manier verbroken zodat u zonder problemen een contract bij een nieuwe energieleverancier kan tekenen. U kunt dus met een gerust hart energieleveranciers vergelijken.

Energie vergelijken: Belgische energieleveranciers vergelijken met ons handig overzicht

Sinds enkele jaren is de energiemarkt geliberaliseerd. Dit wil zeggen dat de energie niet in handen is van één grote energieleverancier maar dit verschillende (en kleinere) energieleveranciers ook een kans maken. De laatste jaren zijn er dan ook heel wat energieleveranciers bijgekomen in België. U kent waarschijnlijk de vertrouwde energieleveranciers zoals Electrabel en Luminus, maar kent u Elexys, Elegant, Mega, Poweo, etc. ook? Zo niet, neem dan zeker eens een kijkje op onze pagina die u een overzicht aanbiedt van alle Belgische energieleveranciers. Bovendien krijgt u van ons een korte geschiedenis van de grootste energieleveranciers en sommen we voor elke energieleverancier de tarieven op die zij voorstellen. Energieleveranciers vergelijken is dus zeer eenvoudig met onze informatie. Neem rustig de tijd en lees de informatie over alle energieleveranciers even. Zo kunt u energieleveranciers vergelijken of de energieleverancier vinden die het best bij u past.

Les derniers guides pratiques

De meest recente praktische gidsen
over Elektriciteit + gas

Infrax: presentatie en tarieven

Wie is Infrax? Infrax is de manager van de distributienetbeheerders (DNB’s) voor elektriciteit en aardgas van enkele Vlaamse gemeenten. Infrax werd gecreëerd door de fusie van vier distributienetbeheerders: Limburg, Infrax West, Iveg en PBE. Dit bedrijf beheert de netwerkinfrastructuur van de gebieden waarvoor zij verantwoordelijk is. Het is verantwoordelijk voor de exploitatie, het onderhoud en de ontwikkeling van alle faciliteiten die nodig zijn (o.a. leidingen voor gas en kabels voor elektriciteit) voor de levering van energie voor de betrokken gemeenten. De distributienettarieven van Infrax U kunt uw energierekening niet langer betalen en heeft daarom besloten om het contract met uw huidige energieleverancier te verbreken? In dat geval kan Infrax als uw DNB optreden als sociale leverancier. U krijgt bijgevolg speciale tarieven aangerekend die afhankelijk zijn van uw woonplaats. Als u meer wilt weten over deze tarieven kunt u terecht op de website van Infrax. De distributiekosten hieronder zijn inclusief BTW

Sibelga: presentatie en tarieven

Wie is Sibelga? Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas in 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Brussel, Schaarbeek, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Elsene, Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe, Forest, Sint-Gillis, Jette, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Evere, Oudergem, Sint-Joost-ten-Node, Watermaal-Bosvoorde, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg. Sibelga heeft talrijke activiteiten: het leveren van elektriciteit en aardgas bij de consumenten thuis via het distributienetwerk het sluiten en openen van de meter het werken aan aansluitingen en meters en het beheren van pannes het opnemen van de waarden op de gas- en elektriciteitsmeters die ze vervolgens doorgeven aan de energieleveranciers het onderhouden en herstellen van de openbare verlichting op de gemeentelijke wegen het verstrekken van hulp aan beschermde klanten het installeren van een vermogensbegrenzer wanneer consumenten hun factuur niet kunnen betalen De distributienettarieven van Sibelga De onderstaande distributiekosten zijn inclusief BTW en zijn van toepassing op klanten die aangesloten zijn op het laagspanningsnet. Ze zijn geldig tot 31 December 2018. Elektriciteit (c€/kWh) Normaal

Les derniers articles

De meest recente artikels over
Elektriciteit + gas

Zorgt het tekort van 42 miljoen bij de nettarieven voor een hogere factuur?

Uit berekeningen van Vlaamse energieregulator Vreg blijkt dat de distributienettarieven voor elektriciteit in 2016 onderschat zijn voor 42 miljoen euro. Het tekort zal verrekend worden in de tarieven van volgend jaar. Nettarieven maken een groot deel uit van de factuur maar of die zal stijgen, is nog niet duidelijk.

De Turteltaks is afgeschaft, maar wat betekent dit voor de energierekening?

De Turteltaks is niet meer. Het Grondwettelijk Hof heeft het decreet van 2015 dat de Vlaamse energieheffing invoerde – de Turteltaks – afgeschaft. Dit is een overwinning voor Test-Aankoop en de PVDA, maar niet noodzakelijk voor de consument. De energierekening zal immers niet goedkoper worden.

Productie en verkoop elektrische wagens stijgt, maar het moet nog beter

De verkoop van elektrische auto’s blijft sterk stijgen. Op dit moment rijden er wereldwijd zo’n 2 miljoen elektrische auto’s rond. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China, de VS en Europa zijn de grootste producenten. Zij zijn samen goed voor 90 procent van alle elektrische auto’s.