Vergelijk spaarrekeningen en vind de voordeligste

Op deze site kunt u de spaarrekeningen van een ruim aanbod aan Belgische banken met elkaar vergelijken. Vul snel onze eenvoudige vragenlijst in en ontdek welke spaarrekening het voordeligst is. Hoge basisrentes, getrouwheidspremies, … Wat u ook nodig heeft, op KillMyBill vindt u de spaarrekening die bij u past.

  • Te plaatsen bedrag

  • Type rekening

  • E-mailadres

Vergelijk spaarrekeningen in België

Bent u op zoek naar de voordeligste spaarrekening? Zoek niet verder. Spaarrekeningen vergelijken kunt u snel, gemakkelijk en gratis via KillMyBill, waar u uit een ruim aanbod van spaarrekeningen en banken kunt vergelijken en kiezen. Met onze eenvoudige vragenlijst worden uw noden op punt gesteld. Spaarrekeningen vergelijken is immers niet voor iedereen hetzelfde. De voordeligste spaarrekening is afhankelijk van de wensen en de behoeften van de klant. Als u de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt u een handig en gratis overzicht van de spaarrekeningen van de verschillende aanbieders in België. Vergelijk spaarrekeningen in België met KillMyBill en vind de voordeligste spaarrekening!

Spaarrekeningen vergelijken: gereglementeerde en niet-gereglementeerde spaarrekeningen

Voor u een spaarrekening opent, is het belangrijk dat u weet dat er twee soorten spaarrekeningen bestaan: gereglementeerde en niet-gereglementeerde spaarrekeningen. De gereglementeerde spaarrekening, ook wel het ‘klassieke spaarboekje’ genoemd, is een spaarrekening waarbij de interestopbrengst in 2015 tot €1880 vrijgesteld is van belastingen (roerende heffing). De opbrengst boven €1880 wordt aan 15% belast. Banken bieden ook niet-gereglementeerde spaarrekeningen aan met een hogere rente maar op deze rekeningen moet een roerende heffing van 25% betaald worden op het hele bedrag. De gereglementeerde spaarrekeningen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen (vandaar de naam gereglementeerd). Zo kan de basisrente van dag op dag veranderd worden, ligt de getrouwheidspremie vast voor een jaar en mag de bank geen rentevoet aanbieden die hoger ligt dan het gereglementeerde maximum. Nu u dit weet, kunt u beter de spaarrekeningen vergelijken.

Spaarrekeningen voor kinderen of jongeren

Wilt u geld sparen zodat uw (klein)kind een mooie toekomst tegemoet gaat? Dan is een spaarrekening een goed idee. De meeste banken beiden een aparte jongerenrekening of rekening voor kinderen aan. Dit wil echter niet zeggen dat u bij dit soort rekening van de beste voorwaarden geniet. U kunt evenzeer een klassiek spaarboekje openen, maar bv. de spaarrekening openen op de naam van uw kind. Deze spaarrekening is in de handen van de ouders tot het kind achttien jaar is. Vanaf dat moment kan het kind zijn of haar geld zelf beheren. Vanaf zestien jaar mag het kind wel maximum €125 per maand afhalen.
Als grootouder kunt u het best een spaarrekening met derdenbeding openen. De ouders van uw kleinkind hebben geen zeggenschap over het geld. Zo kunt u zelf beslissen wanneer en hoeveel geld u stort. U kunt ook zelf beslissen wanneer uw kleinkind het geld ontvangt, vb. bij de achttiende verjaardag of op latere leeftijd.

Voor u een spaarrekening kiest: basisrente en getrouwheidspremie uitgelegd

Basisrente betekent dat u een bepaalde interest (percentage) krijgt op elk soort bedrag dat op uw spaarrekening staat, onafhankelijk van hoe lang het geld op de spaarrekening staat. Een getrouwheidspremie beloont uw trouw aan de bank; u krijgt een premie als u uw geld 12 opeenvolgende maanden op het spaarboekje laat staan. Nu u dit weet, kunt u beter de spaarrekeningen vergelijken.

Het kiezen van een spaarrekening: hoge basisrente of getrouwheidspremie?

Als u de spaarrekeningen in België met elkaar vergelijkt, zult u in staat zijn om het beste spaarboekje voor uw behoeften te kiezen. Als u binnen het jaar over uw geld wil beschikken, dan raden wij u aan om een spaarboekje te openen met een hogere basisrente. Zo niet, dan kiest u best voor een spaarboekje met een hoge getrouwheidspremie. Neem een kijkje in onze praktische gidsen als u meer informatie wenst over de basisrente en getrouwheidspremie. Met KillMyBill vindt u steeds veel informatie zodat u de spaarrekeningen in België kan vergelijken en de voordeligste kan kiezen.

Een spaarrekening openen bij een traditionele of bij een online bank?

U kunt op deze site snel en eenvoudig de spaarrekeningen van een ruim aanbod aan banken in België met elkaar vergelijken, maar u zal op een bepaald punt een keuze moeten maken tussen de traditionele bank of de online bank. Beide hebben voor- en nadelen. De voorwaarden voor de spaarrekeningen zijn in ieder geval bij beide, zowel bij de traditionele als de online bank, dezelfde. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Lees gerust even onze artikels door in de praktische gids. Daar vindt u meer informatie over online banking.

Vergelijk spaarrekeningen: van spaarrekening veranderen

Veranderen van bank of spaarrekening is niet moeilijk en bovendien kosteloos. U haalt gewoon het geld weg van de spaarrekening en laat aan uw bank weten dat u de spaarrekening wenst te sluiten. Hierbij volstaat het invullen van enkele documenten. Vervolgens gaat u naar de bank van uw keuze en vertelt hen dat u graag een spaarrekening zou willen openen. Het enige nadeel aan het veranderen van spaarboekje of bank is dat u uiteraard uw getrouwheidspremie verliest.
Waar wacht u nog op? Vergelijk spaarrekeningen en open de voordeligste spaarrekening!

Les derniers guides pratiques

De meest recente praktische gidsen
over Spaarrekeningen

Les derniers articles

De meest recente artikels over
Spaarrekeningen

NFC wil slimme verpakkingen naar de supermarkt brengen

Informatie opvragen over een product in de supermarkt is al mogelijk door het scannen van de QR-code, maar als het van NFC Forum afhangt zal dat omslachtig proces veel sneller kunnen. Het zal samenwerken met Active & Intelligent Packaging Industry Association om een slimme verpakking met NFC te ontwikkelen.

De toekomst van het glasvezelnetwerk van Proximus is mogelijk in gevaar

Dominique Leroy, CEO van Proximus, heeft in het parlement gedreigd om de geplande investering in het glasvezelnetwerk niet meer uit te voeren als de regelgeving niet verandert. Leroy wil o.a. dat de terugverdienperiode verlengd wordt. Daarnaast kan de vraag van Orange om het netwerk te gebruiken de prijs doen stijgen.

Afschaffing roamingkosten: wat kost bellen en surfen nu in Europa?

Na jaren onderhandelen is het zover: de roamingkosten zijn officieel afgeschaft. De Europese verordening ‘Roam Like at Home’ zorgt ervoor dat u in het buitenland niet meer betaalt om te bellen, sms’en en surfen dan thuis. Toch blijft het opletten geblazen voor misverstanden. Ontdek hier alle details.