Mobiel betalen met Bancontact: zo doet u het

Geactualiseerd op
minuten lezen

Bancontact beschikt over een app die mobiel betalen toegankelijker moet maken. De afgelopen twaalf maanden werden met deze app ongeveer twee miljoen transacties uitgevoerd.

QR-code

Mobiel betalen met de gratis Bancontact-app gebeurt via het inscannen van een QR-code. Het te betalen bedrag verschijnt dan automatisch op het scherm van uw smartphone. Wanneer u uw persoonlijke pincode invoert en op 'Bevestigen' drukt, wordt de transactie uitgevoerd. Dat kan zowel met een iPhone, een Android-toestel als met een Windows Phone. Betalen via de Bancontact-app kan tussen personen (die niet noodzakelijk klant bij dezelfde bank hoeven te zijn), maar ook sommige handelaars laten u hiermee al betalen in hun winkel. Dat kan bijvoorbeeld in alle vestigingen van de Colruyt Group, Krëfel, A.S.Adventure en in een pilootwinkel van Delhaize. Hier betaalt u door aan de kassa een QR-code in te scannen.

Limiet verhoogd

Sinds begin september is de maximumlimiet voor mobiele betalingen met de Bancontact-app in winkels overigens verdubbeld van 250 euro per transactie naar 500 euro. Voor betalingen tussen particulieren geldt nog steeds een dagelijkse limiet van 250 euro. Vandaag wordt de app ondersteund door 20 financiële instellingen in ons land. Daarmee is die volgens Bancontact bruikbaar voor 99 procent van alle kaarthouders in België. Goed om weten is ook dat u aan de app vijf kaarten van dezelfde of verschillende banken kan koppelen. Zeven banken (Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC, Fintro, Hello Bank, ING en KBC) gaan zelfs nog een stapje verder en hebben de mobiele betaalfunctionaliteit van Bancontact in hun eigen bank-app geïntegreerd. Daardoor kunnen gebruikers rechtstreeks via de vertrouwde app van hun bank betalen met hun smartphone. Op de website van Bancontact vindt u verschillende video’s die aantonen hoe de app precies in zijn werk gaat. Zo zijn er filmpjes over het terugbetalen van vrienden, betalen in de winkel, etc. De volgende video gaat over het betalen in de winkel zoals hierboven werd uitgelegd. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Bancontact. De app kunt u downloaden in de App Store (iPhone), via Google Play (Android) of via Microsoft (Windows Phone).