Vergelijk persoonlijke leningen

Op deze site kunt u de persoonlijke leningen van een ruim aanbod aan Belgische banken met elkaar vergelijken. Wilt u een persoonlijke lening aangaan voor de aankoop van een wagen, renovatiewerken in uw woning of gewoon voor de uitvoering van een persoonlijk project? Vul dan snel onze eenvoudige vragenlijst in en vergelijk gratis het aanbod aan leningen op afbetaling van de verschillende Belgische banken. Wat u ook nodig heeft, op KillMyBill vindt u de lening die bij u past.

Wat is een persoonlijke lening?

Met een persoonlijke lening of consumentenkrediet moet u geen reden opgeven waarom u het geld wilt lenen. U kunt dus zelf beslissen waarvoor u het geld gebruikt zonder dit mee te geven aan de bank. In theorie, althans. In werkelijkheid splitsen de banken hun aanbod van persoonlijke leningen op in verschillende leningen aangepast aan het doeleinde. Dit wil zeggen dat heel wat banken een persoonlijke lening aanbieden voor het fianciëren van een auto, renovatiewerken, energiebesparing, van een reis, etc. Zo verraadt u dus toch waarom u dat geld wilt lenen. Er zijn echter ook banken die een persoonlijke lening voor een “persoonlijk” project aanbieden. Bij deze persoonlijke lening moet u effectief niet zeggen waarvoor u het geld wilt gebruiken. Dit is ook handig wanneer het doel van de lening niet past in een van de leningen die de bank aanbiedt. Als u bijvoorbeeld een nieuwe computer wil kopen of u wilt geld lenen om de studies van uw zoon of dochter te financiëren, dan kunt u gebruik maken van dit soort lening.
Het minimum en maximum bedrag is afhankelijk van de aanbieder. In onze vragenlijst kunt u het bedrag aangeven dat u graag zou willen lenen. Het gratis overzicht dat u van ons ontvangt zal dan enkel de banken tonen die bij uw behoeften passen. Vergelijk dus met KillMyBill en vind de persoonlijke lening die bij u past.

Vergelijk persoonlijke leningen

Met KillMyBill kunt u snel en eenvoudig de leningen op afbetaling van een ruim aanbod Belgische banken vergelijken. Met onze eenvoudige vragenlijst worden uw noden in kaart gebracht. Daarna ontvangt u van ons een handig en gratis overzicht van de persoonlijke leningen van de verschillende aanbieders in België. Vergelijk met KillMyBill en vind de voordeligste persoonlijke lening.

Persoonlijke lening: een lening voor uw woning

Om geld te lenen voor het bouwen of kopen van uw woning, hebt u een hypothecaire lening nodig. Deze verschilt van andere persoonlijke leningen in een aantal zaken. Het bedrag van de lening is in de eerste plaats veel groter. Dit betekent dat de bank waar u het geld leent een groter risico neemt. Om die reden zal de bank het betreffende onroerende goed in onderpand nemen. Dit betekent dat wanneer er problemen optreden in verband met de betaling van de lening, de bank het recht heeft om uw woning of appartement te verkopen en zo de schuld af te lossen. De hypothecaire lening wordt om die reden geregistreerd bij een notaris. Daarnaast komt er heel wat meer papierwerk bij kijken, wat in dit geval niet slecht is aangezien het om zo’n groot bedrag gaat. Ten slotte moet u bij een hypothecaire lening een keuze maken tussen een vaste of variabele interestvoet. In onze praktische gidsen vindt u meer informatie over de interest.

Wat ook interessant is om te vermelden, is dat de tarieven voor dit soort lening lager liggen dan de tarieven voor andere soort persoonlijke leningen (vb. voor een auto of renovatie). U kunt er daarom ook voor kiezen om een lening voor een persoonlijk project aan te vragen als u erover nadenkt om uw huis te renoveren of te verbouwen. Het hangt echter van bank tot bank of of uw dossier goedgekeurd wordt. U kunt dus best informatie vragen bij een aantal banken. Uiteraard kunt u ook onze site gebruiken om te weten te komen welk soort lening en welke bank bij uw behoeften zal passen.

Persoonlijke leningen: de autolening

De autolening is een lening die u aanvraagt voor het kopen van een auto. De auto van uw keuze komt in aanmerking voor dit soort lening wanneer deze jonger is dan twee jaar. Een tweedehands auto jonger dan twee jaar komt ook in aanmerking: uw auto hoeft dus niet per se gloednieuw te zijn. Opgelet: deze grens is bij alle aanbieders dezelfde (sommige leggen bv. de grens op drie jaar). Belangrijk is om de rentevoet van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Een hoge rentevoet betekent dat de aanbieder in de meeste gevallen geen goedkope autolening kan aanbieden. Deze rentevoet is overigens niet voor alle leningen dezelfde. De rente is afhankelijk van bv. de looptijd van uw lening en het bedrag dat u wenst te lenen. De rentevoet is dus een belangrijk onderdeel van uw autolening. U neemt best de tijd om de juiste lening met de juiste rentevoet te zoeken zodat u de voordeligste lening kan aangaan.

Persoonlijke leningen: een lening voor een persoonlijk project

Deze lening is onder een aantal namen bekend: een lening op afbetaling voor een persoonlijk project, voor persoonlijke doeleinden, een persoonlijke lening of een privélening. In alle gevallen gaat het hier om een lening op afbetaling waar u geen verantwoording voor moet afleggen. U dient dus niet te zeggen waarom u geld zou willen lenen. Een aantal voorbeelden van persoonlijke leningen voor een persoonlijk project zijn: een lening voor een wereldreis, een auto, om de rekeningen te kunnen betalen, etc. Iedereen die in België woont en over een vast inkomen beschikt, kan zo’n persoonlijke lening aanvragen.

Kredietmakelaar: de derde persoon bij het aangaan van een persoonlijke lening

Een makelaar is de persoon tussen de kredietgever (de bank) en de krediethouder (de klant; de persoon die de lening aanvraagt). De makelaars zijn onafhankelijk. Zij zijn niet gebonden of gelinkt aan de banken of organisaties die het krediet verlenen. Makelaars zijn de tussenpersoon. Zij werken in opdracht van de klant en bemiddelen de kredietovereenkomst. Voor de overeenkomst besloten wordt, moeten de makelaar en de krediethouder de klant een document bezorgen, i.e. de Europese Standaardinformatie inzake consumentenkrediet (SECCI). Dit formulier bevat alle kenmerken en financiële gegevens van de aangeboden kredietovereenkomst.

De vraag is nu: is een kredietmakelaar noodzakelijk of kunt u het best zelf de markt afschuimen op zoek naar de voordeligste persoonlijke lening? Het wel of niet inschakelen van een kredietmakelaar heeft zo zijn voor- en nadelen. De voorwaarden van de persoonlijke leningen kunt u makkelijk met elkaar vergelijken, bv. via deze site. Het aanvragen van een persoonlijke lening is echter een moeilijke stap. U kunt er dus bij baten om advies te vragen aan een derde persoon, vooral wanneer u hulp kan gebruiken bij het lezen van de kleine lettertjes. Het nadeel is dat makelaars u dat advies niet gratis aanbieden; zij werken aan een commissieloon. Persoonlijke leningen vergelijken via deze site kost u dan weer niets: het is volledig gratis. Uiteraard kunt u ook de voorwaarden van de persoonlijke leningen via deze site met elkaar vergelijken en daarna een makelaar inschakelen als u onzeker bent over de kleine lettertjes en al dat juridisch taalgebruik.

Les derniers guides pratiques

De meest recente praktische gidsen
over Krediet

Les derniers articles

De meest recente artikels over
Krediet

NFC wil slimme verpakkingen naar de supermarkt brengen

Informatie opvragen over een product in de supermarkt is al mogelijk door het scannen van de QR-code, maar als het van NFC Forum afhangt zal dat omslachtig proces veel sneller kunnen. Het zal samenwerken met Active & Intelligent Packaging Industry Association om een slimme verpakking met NFC te ontwikkelen.

De toekomst van het glasvezelnetwerk van Proximus is mogelijk in gevaar

Dominique Leroy, CEO van Proximus, heeft in het parlement gedreigd om de geplande investering in het glasvezelnetwerk niet meer uit te voeren als de regelgeving niet verandert. Leroy wil o.a. dat de terugverdienperiode verlengd wordt. Daarnaast kan de vraag van Orange om het netwerk te gebruiken de prijs doen stijgen.

Afschaffing roamingkosten: wat kost bellen en surfen nu in Europa?

Na jaren onderhandelen is het zover: de roamingkosten zijn officieel afgeschaft. De Europese verordening ‘Roam Like at Home’ zorgt ervoor dat u in het buitenland niet meer betaalt om te bellen, sms’en en surfen dan thuis. Toch blijft het opletten geblazen voor misverstanden. Ontdek hier alle details.