Gebruik onze verzekeringsvergelijker om het beste aanbod te vinden

Op deze site kunt u Belgische autoverzekeringen vergelijken. Gebruik onze gratis simulatie en bespaar op uw verzekering. Welk type auto u ook heeft of waar u ook naar op zoek bent, op KillMyBill vindt u de autoverzekering die bij u past. Bespaar op uw autoverzekering met KillMyBill!

Autoverzekeringen vergelijken: vergelijk autoverzekeringen in België en bespaar!

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering? Dan bent u op de juiste plaats. Met onze simulatie kunt u snel en gemakkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken. Ontdek het ruime aanbod aan autoverzekeringen, vergelijk, en kies een goedkope autoverzekering die bovendien perfect bij u en bij uw auto past. Onze simulatie vergelijkt niet enkel de prijzen van de autoverzekeringen maar ook bv. de garanties. Er is geen betere manier om een goedkope autoverzekering te vinden dan onze simulatie te gebruiken, de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en zo de juiste autoverzekering uit te kiezen. Onze tool houdt immers met zeer veel factoren rekening, bv. het type auto, uw rijervaring, bonus/malus, etc. Waar wacht u nog op? Vergelijk vandaag nog gratis en in enkele minuten en kies een goedkope autoverzekering die bij u past. Autoverzekeringen vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk met KillMyBill!

Autoverzekeringen: de BA autoverzekering is wettelijk verplicht in België

De wet in België omtrent autoverzekeringen is zeer duidelijk: elk geregistreerd voertuig moet verzekerd zijn. We noemen deze autoverzekering ‘de verzekering van burgerlijke aansprakelijkheid’ (ook wel BA autoverzekering genoemd). Deze autoverzekering dekt de materiële en lichamelijke schade van de betrokken, derde partij in geval van een ongeval met derden. U kunt er ook voor kiezen om extra garanties te nemen voor uw autoverzekering, aan u de keuze. Denk er even goed over na en gebruik daarna onze gratis tool. Het moet niet altijd veel geld kosten: met KillMyBill vindt u een voordelige en goedkope autoverzekering!

Autoverzekeringen vergelijken: het opzeggen en veranderen van autoverzekering is eenvoudig

Autoverzekeringen vergelijken is snel en gemakkelijk, maar wat als u vaststelt dat u te veel betaalt voor uw autoverzekering? Kunt u dan na het vergelijken zomaar en zonder veel moeite veranderen van autoverzekering? Het antwoord is ‘ja’, al zult u misschien wat geduld moeten hebben. Autoverzekeringen worden elk jaar zonder uitdrukkelijke toestemming met een jaar verlengd. U bent vrij om op elk moment te veranderen van autoverzekering, maar het is niet mogelijk om het contract feitelijk te beëindigen voor de einddatum van uw huidige contract. Ook moet u rekening houden met een opzegtermijn van drie maanden. We illustreren met een voorbeeld. Als het contract van uw autoverzekering eindigt op 30 juli, dan moet u voor 30 april laten weten dat u het contract van uw autoverzekering niet meer wenst te verlengen. Zo kunt u op 1 augustus het contract tekenen voor een autoverzekering bij een nieuwe aanbieder. Veranderen van autoverzekering is dus niet zo moeilijk: u moet enkel op tijd beslissen en de stap zetten om te veranderen van autoverzekering.

Een autoverzekering kiezen: de verzekeringsmakelaar als derde persoon

Een makelaar is een onafhankelijke persoon tussen de verzekeraar en de klant. Hij is niet gebonden of gelinkt aan de persoon of organisatie die de autoverzekering aanbiedt. Makelaars zijn dus tussenpersonen.

De vraag is nu: is een verzekeringsmakelaar noodzakelijk of kunt u het best zelf op zoek gaan naar de beste autoverzekering? Het wel of niet inschakelen van een makelaar heeft zowel voor- en nadelen. De prijzen van de verschillende aanbieders kunt u snel en gemakkelijk zelf met elkaar vergelijken, bv. via deze site. Aan de andere kant kan de makelaar u helpen bij het lezen en uitpluizen van de verzekeringspolis die vaak veertig bladzijden in beslag neemt. Het nadeel is dat makelaars u hun advies niet gratis aanbieden.

Een simulatie van de autoverzekeringen die bij u en uw auto passen kost u niets via deze website en is bovendien zeer gemakkelijk. U bent slechts een paar muisklikken verwijderd van het vinden van een voordelige en goedkope autoverzekering.

Natuurlijk kunt u ook de autoverzekeringen vergelijken via deze site en daarna een makelaar inschakelen als u onzeker bent over de kleine lettertjes en al dat juridisch taalgebruik.

Autoverzekeringen vergelijken: de diefstalverzekering als extra waarborg

Zowel de brandverzekering als de diefstalverzekering zijn waarborgen die inbegrepen zijn in een (mini-)omniumverzekering. In een aantal situaties wordt de diefstal van uw voertuig gedekt. Bij poging tot diefstal zal (eventuele) schade (vb. schade aan het glas) terugbetaald worden. Als uw auto gestolen en niet teruggevonden wordt, zal u de waarde van de auto terugbetaald worden op basis van de leeftijd van de auto. Als uw auto wel teruggevonden wordt, dan zal eventuele schade aan de auto terugbetaald worden.

In de diefstalverzekering is er steeds een vrijstelling of franchise inbegrepen. Dit is het bedrag dat niet door de verzekeringsmaatschappij maar door uzelf betaald zal worden. Het kan gaan om een vast bedrag of een bepaald percentage van de verzekerde waarde van de auto.

Autoverzekeringen vergelijken: de glasbreukschade als extra waarborg

Als u beslist om een extra waarborg te nemen in geval van glasbreuk, worden de volgende zaken gedekt door uw autoverzekering. Een breuk in de voorruit wordt hersteld of de ruit wordt volledig vervangen. Indien er schade is aan de zijruiten of achterruit wordt deze hersteld. Afhankelijk van uw autoverzekering kan schade aan de spiegels of aan de lichten ook gedekt zijn.

Autoverzekeringen vergelijken: de brandverzekering als extra waarborg

Net als de diefstalverzekering is ook de brandverzekering inbegrepen in een (mini-)omnium. Beide zijn niet inbegrepen als u enkel over de verplichte BA verzekering (verzekering van burgerlijke aansprakelijkheid) beschikt. Wat wordt er door de verzekering gedekt? De schade aan de auto die het gevolg is van een brand. Sommige verzekeraars dekken ook de schade ten gevolge van een blikseminslag, ontploffing of kortsluiting. Ook bij deze extra waarborg is steeds een vrijstelling of franchise inbegrepen.

Autoverzekering in het buitenland

Uw autoverzekering in België zal u steeds dekken als u verantwoordelijk was voor een ongeval in de EU waarbij een ander gewond is geraakt. Standaard zullen de meeste autoverzekeringen andere zaken niet dekken, bv. eigen verwondingen, diefstal en brand in het buitenland. Bij schade aan uw auto bent u op grond van de EU-wetgeving tot een bepaald bedrag verzekerd.

Autoverzekeringen vergelijken: vind een voordelige en goedkope autoverzekering met KillMyBill!

Zoals u hierboven kunt lezen, is het nemen van een BA-autoverzekering in België verplicht. Als u dan toch deze BA-autoverzekering moet nemen, kunt u maar beter zien dat u een voordelige en goedkope autoverzekering kiest. Een BA-autoverzekering is immers 9 op de 10 keer exact hetzelfde bij om het even welke verzekeraar, enkel een paar kleine details in het contract van de autoverzekering kunnen verschillen. U baat er dus bij om onze site te gebruiken zodat u de autoverzekeringen in België kan vergelijken. U kunt snel en eenvoudig onze handige tool gebruiken om autoverzekeringen te simuleren. Deze autoverzekeringen zijn steeds aangepast aan het type auto dat u heeft en aan uw persoonlijk profiel. Dit zorgt ervoor dat u niet alleen een voordelige en goedkope autoverzekering vindt, maar ook een die aangepast is aan uw voorkeur. Aarzel dus niet langer! Autoverzekeringen vergelijken is gratis, gemakkelijk, en bovendien zeer snel. U bent slechts een paar muisklikken verwijderd van een goedkope autoverzekering!

Les derniers guides pratiques

De meest recente praktische gidsen
over Autoverzekering

Les derniers articles

De meest recente artikels over
Autoverzekering

NFC wil slimme verpakkingen naar de supermarkt brengen

Informatie opvragen over een product in de supermarkt is al mogelijk door het scannen van de QR-code, maar als het van NFC Forum afhangt zal dat omslachtig proces veel sneller kunnen. Het zal samenwerken met Active & Intelligent Packaging Industry Association om een slimme verpakking met NFC te ontwikkelen.

De toekomst van het glasvezelnetwerk van Proximus is mogelijk in gevaar

Dominique Leroy, CEO van Proximus, heeft in het parlement gedreigd om de geplande investering in het glasvezelnetwerk niet meer uit te voeren als de regelgeving niet verandert. Leroy wil o.a. dat de terugverdienperiode verlengd wordt. Daarnaast kan de vraag van Orange om het netwerk te gebruiken de prijs doen stijgen.

Afschaffing roamingkosten: wat kost bellen en surfen nu in Europa?

Na jaren onderhandelen is het zover: de roamingkosten zijn officieel afgeschaft. De Europese verordening ‘Roam Like at Home’ zorgt ervoor dat u in het buitenland niet meer betaalt om te bellen, sms’en en surfen dan thuis. Toch blijft het opletten geblazen voor misverstanden. Ontdek hier alle details.