De abonnementen van Proximus en Telenet worden weer duurder

Telecomabonnementen van Proximus en Telenet worden elk jaar een beetje duurder. Foto: Pixabay

Elk jaar gebeurt het en 2017 is niet anders: het begin van een nieuw jaar brengt een prijsverhoging voor de telecomabonnementen van Proximus en Telenet met zich mee. De consumenten zullen dit jaar dus dieper in hun portemonnee moeten tasten. Lees hier wat er precies verandert in het nieuwe jaar.

Heeft u een telecomabonnement bij Proximus of Telenet? Dan hebben we helaas slecht nieuws. Proximus heeft reeds een prijsstijging doorgevoerd op 1 januari en ook Telenet zal haar prijzen verhogen. De prijzen van Telenet worden vanaf 19 februari aangepast. Laten we even kijken wat er precies verandert en wat u eventueel kan doen om een dure gsm-rekening of internetabonnement te ontlopen.

De prijsstijgingen van Proximus

Zoals gezegd werd bij Proximus op 1 januari reeds een prijsverhoging doorgevoerd. Deze stijging geldt zowel voor vaste als mobiele pakketten. Het gaat om 1 tot 2 euro, afhankelijk van het abonnement of pakket dat u heeft.

Voor een Pack Internet Comfort + Proximus TV betaalt u nu €58,35 waar dat vorig jaar nog €54,95 was. Hieronder vindt u een overzicht van de prijsstijging. De gegevens zijn afkomstig van de officiële website van Proximus.

Prijsstijgingen bij Proximus vanaf 1 januari 2017
De prijsstijgingen bij Proximus. Bron: Proximus

De prijsstijging komt overeen met een toename tot bijna 3,3 procent, afhankelijk van het abonnement of pakket dat u heeft. Zo’n stijging is niet te verklaren met de jaarlijkse inflatie, die voor 2017 op 2,2% werd berekend. Wat is dan wel de reden? Naar alle waarschijnlijkheid wil Proximus de klanten richting de nieuwe bundels duwen. Familus, Tuttimus en Mobulis blijven ongewijzigd.

Naast de abonnementen zijn ook de tarieven voor mobiel internet buiten de bundel met 2 cent gestegen.

De prijsstijgingen van Telenet

In tegenstelling tot Proximus heeft Telenet zijn prijzen niet aangepast op de eerste dag van het jaar. Helaas wil dit niet zeggen dat zij hun tarieven niet gaan aanpassen. De prijsstijging bij Telenet werd op dinsdag 10 januari op de website aangekondigd.

De pakketten Whop en Whoppa worden beide duurder. Hetzelfde geldt voor de prijzen voor aparte internetabonnementen of voor televisie- en vaste telefonie-abonnementen. De prijs voor quadruple play-pakket Wigo blijft ongewijzigd en ook de extra zenderpakketten veranderen niet in prijs.

De prijs voor een Whop-abonnement, inclusief kabeltelevisie en huur van een digicorder, stijgt van 67,48 euro naar 68,82 euro. Whoppa stijgt dan weer van 77,93 euro naar 79,48 euro met de kost voor kabeltelevisie en huur van de digicorder inbegrepen. Voor beide pakketten is dat een stijging van net geen twee procent.

De prijzen voor mobiele abonnementen, zoals King en Kong, blijven dezelfde. De prijs per minuut buiten de inbegrepen belminuten voor King en King Supersize stijgt wel naar 20 cent.

Volgens Telenet is de prijsstijging te wijten aan de voortdurende investeringen in het netwerk. Nog volgens het telecombedrijf werd de inflatie als leidraad genomen voor de stijging van de tarieven.

Wat met de prijzen van Base en Orange?

Bij Base, dat vorig jaar overgekocht werd door Telenet, stijgen de prijzen niet. En ook Orange wijzigt de huidige prijzen niet. Straffer nog, Michaël Trabbia, CEO van Orange liet eind vorig jaar optekenen dat de telecomprijzen in België veel te hoog liggen als gevolg van het duopolie van Proximus en Telenet. Met zo’n statement kan hij uiteraard zelf niet zijn prijzen aanpassen.

Niet opgezet met de duurdere abonnementen?

Bent u allerminst tevreden met de stijging van de tarieven voor uw telecomabonnement? Dan is dit het geschikte moment om een verandering van operator te overwegen. Telenet en Proximus zijn immers niet de enige telecomoperatoren met interessante aanbiedingen.

Om een geschikte operator te vinden, kunt u op onze site telecomabonnementen vergelijken. Zo komt u meteen te weten of u op dit moment te veel betaalt voor uw internet, gsm- of telecomabonnement. U krijgt ook een overzicht van alle aanbiedingen op de markt zodat u gemakkelijk kan zien welke aanbieding voor u de goedkoopste is. Hebt u een interessante aanbieding gevonden? Al wat u dan nog rest is het opzeggen van het telecomabonnement en het veranderen van operator. Geen zorgen, we beloven dat dat veel makkelijker is dan het klinkt!

KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. KillMyBill gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie.